13 Nisan 2023 Perşembe

Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek!

 

Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek! İçin Malzemeler

Profiterol topları (şu) için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 paket kakaolu veya çikolatalı puding (bu şekilde daha soslu oluyor. hazır çikolata sosları kadar ağır olmuyor. ancak puding veya çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari usulü eriterek tatlınıza dökebilirsiniz.)
  • 3 su bardağı süt

    Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek! Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle profiterol toplarından başlayacağız.*1 su bardağı su ile 125 gram tereyağını ocakta tereyağı eriyip su kaynayıncaya kadar ısıtalım.
  • 1 su bardağı unu ekleyin ve yaklaşık 2 dk kısık ateşte karıştırın. Yaklaşık 10 dk hamuru dinlendirin.
  • Yumurtaları teker teker hamura ekleyeceğiz (püf noktası. Burası en önemli aşama! bir yumurtayı yedirmeden diğerini kırmayacağız.
  • Yumurta çok demeyelim çünkü yumurta dışında topların kabarmasını sağlayacak herhangi bir malzeme yok. )
  • Bu arada fırınımızı 170 derecede ısıtalım. Yapışkan bir hamur elde edeceğiz.
  • Varsa sıkma torbası ile yoksa 2 adet tatlı kaşığı yardımıyla fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurumuz dan parçalar kopararak tepsiye dizelim.
  • Elinizle şekil vermeye çalışmayın. 170 derecede 40 dakika profiterol toplarımızı pişirelim.
  • Kremamızı hazırlayalım.*tüm krema malzemesini derin bir tencere içerisinde iyice koyulaşana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.*profiterol toplarımız pişince fırından çıkaralım.
  • Kremamızı sıkma torbası yardımıyla içlerine dolduralım.
  • Sosu hazırlayalım.*1 paket kakaolu veya çikolatalı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirelim (bu şekilde daha soslu oluyor.
  • Hazır çikolata sosları kadar ağır olmuyor. Ancak puding veya çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari usulü eriterek tatlınıza dökebilirsiniz. ) dilerseniz sayfamda yer alan kakaolu puding tarifimi de kullanabilirsiniz.
  • Sosu hazırladığımız kremalı profiterol toplarımıza dökelim.Muhteşem profiterolümüz hazır.
  • Dilerseniz antep fıstığı, hindistan cevizi, dondurma gibi malzemelerle tatlınızı süsleyebilirsiniz. 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yaş kadayıf
  • 1 çay bardağı ceviz

Bulamak için

  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım paket vanilya

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlamayla başlayalım. Şeker, su ve limonun tencereye alalım orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kadayıflarımızı iyice bir tellerini ayıralım. Tezgahı serelim kullanacağımız miktar kadar seni ceviz ekleyip rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Daha sonra yumurta sarısı su ve vanilyayı derin bir tabağın içinde çırpalım.
  • Kadayıflarımızı yumurtayı bulayıp elimizle sıkarak fazla olan yumurtasını alalım şeklini düzgünleştirelim.
  • Daha sonra tavaya bir parmak derinliğine sıvı yağ alalım.
  • Kızardıktan sonra içine dolmalarımızı atalım sürekli çevirerek kızartalım. Direk yağdan alıp buz gibi şerbetin içine atalım yaklaşık 2-3 dakika içinde çevirerek bekletelim.
  • Daha sonra servis tabağına alalım dondurma eşliğinde tatlılarımız servise hazırNot: arkadaşlar ben ramazan ayı olduğu için kadayıflarımız sardım buzdolabı poşetine koyup kaldırdım kurumaması için iftardan sonra yağda kızartıp şerbeti bulayıp servis yaptım.

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Kıymalı iç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 300g kıyma
  • 5 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 3 adet sivri biber (Ufak doğranmış)
  • 2 adet domates (Ufak doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 adet patlıcanı halka halka keselim.
  • Kestiğimiz patlıcanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Kıymalı iç harcı için uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
  • Soğan ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı da ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan kıymamıza sarımsak, sivri biber ve domatesi ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Patlıcanlarımızı fırından çıkardıktan sonra bir çatal yardımı ile üzerine hafifce bastırarak çukurlaştıralım.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar kıymalı harcımızdan koyalım.
  • Sosumuz için bir kap içerisine domates salçası ve sıcak suyu alalım. Salça çözülünceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşamış margarini ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
  • Yumurtayı ekleyip, karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yoğuralım.
  • En son damla çikolatayı ekleyip yoğuralım.
  • Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, elde yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirelim.
  • Soğuyunca servis yapalım.

Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi

 

Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı (400 g) buğday unu
  • 1 paket (10 g) ınstant maya
  • 1,5 su bardağı(300ml) ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz

Lahmacun harcı için;

  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates küp küp doğranmış
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber (acılı seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet çekirdekleri çıkarılmış limon
  • 1 çay bardağı ceviz içi, ince doğranmış
  • 500 gram yağlı dana kıyma (iki kez çekilmiş )

    Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; bir karıştırma kabına unu eleyerek aktarın. Sonra ınstant mayayı ve diğer suyun içerisine ilave edin kabarana kadar bekleyin.
  • Tüm malzemeleri yoğurarak, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur haline getirin. Top şeklinde toparlayın ve üzerini örtüp, oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamuru birkaç dakika daha yoğurduktan sonra, 8 eşit parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları un serpilmiş tezgahta, merdane yardımı ile yuvarlak olacak şekilde açın.
  • Bir kapta iç malzemeleri karıştırın ve hazırlayın (blender yardımıylada bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz) (karışımın hafif sulu kalması önemli bu yüzden eğer içi harcı cıvık değilse göz kararı biraz su ekleyebilirsiniz)
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları tepsiye yerleştirin. Hamurların üzerine hazırladığınız iç malzemeleri yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 c fırında 25 dakika pişirin. Servis yapmadan önce nar ekşisi, limon ve maydanoz gibi isteğe göre malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Mercimek Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi

 

Mercimek Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/3 su bardağı bulgur (yıkayıp süzün)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu (veya su)
  • 7-8 adet mini havuç
  • Kuru nane (servis yaparken)

    Mercimek Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimek ve pirinçi tel süzgeçte yıkayın.
  • Düdüklü tencerenin içerisinde nane hariç tüm malzemeleri ilave edin.
  • Düdüklünün kapağını kapatın, sebze ayarında 25 dk pişirin.
  • Piştikten sonra çorbayı düdüklü tencerenin içerisinde el blenderinden geçirin, gerekirse kıvamı çok koyu olursa, biraz kaynar su ilave edebilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine kuru nane serpiştirin.   Afiyet olsun!.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 4,5-5 su bardağı içme suyu (Kemik suyu, tavuk suyu da olur varsa)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates (Hepsi orta boy doğranacak)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • Kimyon
  • 1 yemek (Silme) un
  • Zeytinyağ

Üzeri için :

  • Zeytinyağ
  • Pul biber
  • Fırınlanmış ekmek

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3-4 yemek zeytinyağda soğanı kavur.
  • Un ekle, kokusu çıkana kadar 2 dk kavur.
  • Havuç, patates ekle 1-2 dk kavur.( bir kaç kaşık su ekleyebilirsin kavurduktan sonra ).
  • Mercimek ekle, 1-2 tur karıştır.
  • Baharat ve sarımsak ekle.
  • Suyu ekle karıştır ve kapağı kapalı olarak, kaynaya kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte herşey pişenene kadar pişir.
  • Çorba pişince, blendırdan geçir.
  • En son bir kezde süzgeçten geçirdikten sonra, çorbayı tekrar ocağa al. Hafif kaynadıktan sonra altını kapayın.
  • Bir cezvede zeytinyağı hafif kızdır. İçine pul biber koy ve ocaktan al. Çorbanın üzerine gezdir. Birazda kızarmış ekmek ilave et.
  • Afiyet olsun:)

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

İçi için:

  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalburabastının öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım. Ardından ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 15 dakika kadar kaynayan şerbete limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tuzu alalım.
  • Unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olan hamurumuzdan parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamurlardan bir tanesini alalım. Kalburun üzerine koyup elimizle bastırarak açalım.
  • Hamurun ortasına irice kıydığımız cevizden koyalım ve uçlarını ortada birleştirerek kapatalım.
  • Hamurun şeklini bozmadan dikkatlice kalburdan çıkartalım. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayarak tatlılarımızı hazırlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Bu aşamada eğer kalburunuz yoksa aynı işlemi silikon bir aparat kullanarak ya da rende ile de yapabilirsiniz.
  • Kalburabastı tatlılarımızı önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıları borcama aktaralım. Sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • Ardından 2 saat kadar şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda şerbetini çeken kalburabastı tatlılarımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!