- 12-14 Kişilik
- 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 paket ınstant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5-5.5 bardak un ( 4.5 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
- 400 gram kaşar peyniri
- 100 gram beyaz peynir
- Su
- Tereyağ
- Yumurta sarısı
- Domates
- Biber
- Sucuk
Bardak ölçüm 200 ml
Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su süt şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim. Daha sonra yağ ve tuzu ekleyelim son olarak unu kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olsun.
- Üzerini kapatıp ılık bir ortamda en az 50 dk mayalanmaya bırakalım.
- Diğer yandan kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan bir tık daha büyük bezeler yapalım bezeleri ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde açalım.
- Kenarlarına yumurta beyazı sürüp içe katlayalım. Peynir karışımımızdan içine koyup yayalım. Üzerine çok az su serpip, bir kaç parça tereyağ ya da margarin koyalım.
- Son olarak üzerine sucuk yumurta ya da domates-biber hangisini istiyorsak koyalım fırının alt katında pişirelim.
- Çıkınca kenarına tereyağ sürelim pidelerimiz hazır 👍🏻 deneyecek olanlara şimdiden