10 Mayıs 2023 Çarşamba

Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Hamuru için;

  • 150 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı (ben karışık kullandım)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağından bir parmak eksik kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyiniz,un miktarı değişkenlik gösterebilir)

Dışına bulamak için;

  • 1 kase irmik

    Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için su ve şeker karıştırılır, kaynamaya başlayınca limon sıkılıp 15 dk kaynatılır, şerbeti soğurken hamuru hazırlanır.
  • Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın .
  • Daha sonra cevizi ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp silindir şeklinde yuvarlayıp irmiğe bulayın.
  • Elinizde üzerini hafif yassılaştırın, istediğiniz boyutta kesin.
  • Kenarlarını da irmiğe bulayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin .
  • Önceden ısıtılmış 170 derece iyice pişirin, tatlı pişince borcama alınır.
  • Üzerine soğuk şerbet gezdirilir, arada ters çevriip iyice şerbetini çektiriniz,üzerini kapatıp dinlendiriniz.

Soğan Mezesi Tarifi

 

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
  • 1 adet yeşil sivri biber ( küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı nar eksisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak

    Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine tüm malzemeleri alalım.
  • Hepsini elimizle 1-2 dakika güzelce ovalayarak karıştıralım. Mezemiz hazır. Afiyet olsun.

Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

 

Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 4 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Beşamel sosu

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağımızı tenceremize alarak doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz.
  • Ardından alaca doğranmış patlıcanlarımızı ekliyoruz.
  • Daha sonra tavuklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatlarımızı ekleyip tavuklarımızı pişirmeye devam ediyoruz.
  • Daha sonra pişen tavuklarımızın altını kapatıp bezelyemizi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Beşamel sos için, tereyağını eritip ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alıyoruz.
  • Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serip yufkanın kenarlarındaki parçaları içe gelecek şekilde çukur olan kısma bir kat daha seriyoruz.
  • Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  • Yağlanmış fırın kabına ters çevirip koyuyoruz.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerine beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökelim.
  • Kaşar peyniri koyalım 190° derece 20-25 dakika pişirin. 

Mısır Unu Çorbası Tarifi

 

Mısır Unu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küp doğranmış patates
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su ( tavuk suyu ile yarı yarıya veya bulyon kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Üzerine;

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mısır Unu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve sıvı yağı kızdırıp üzerine mısır unu ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra patates ,soğan ve sarımsağı da ekleyip biraz kavuralım.
  • Suyu ( kıvamına göre ekleme yapabilirsiniz) tuz ,zerdeçal ve karabiberi ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Blender yaptıktan sonra,başka bir tencerede kızdırdığımız tereyağına kırmızı toz biberimizi ekleyip karıştıralım.
  • Çorbanın üzerine dökerek süsleyelim.

Krep Tiramisu Tarifi

 

Krep Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Krep için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta
  • 50 ml kahve

Kreması için;

  • 400 gram labne
  • 200 ml krema
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 50 ml krema
  • 1 paket vanilya

    Krep Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep için bütün malzemeleri güzelce bir kapta karıştırıp bir 5 dakika dinlendirelim.
  • Ardından krep tavamızı ısıtıp bir kepçe ölçüyle sırayla krepleri pişirelim.
  • Kısık ateşte pişen krepleri bir tabakta ilk sıcakları geçecek kadar bekletelim 🌸
  • Kremanın hazırlanışı; krem şanti dışındakileri güzelce çırpalım pürüzsüz olunca krem şantiyi ekleyip tekrar çırpalım.
  • Biraz dolapta dinlendirelim.
  • Ardından pişen kreplerin arasına sürelim .
  • Hepsini üst üste yaptıktan sonra bir iki saat dolapta dinlendirelim servis ederken üzerine kakao serpelim.

Fırında Kıymalı Biber Dolma Tarifi

 

Fırında Kıymalı Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 14 adet dolmalık biber ( orta boy)
  • 14 silme yemek kaşığı pirinç
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan ( küçük doğranmış)
  • 2 diş sarımsak ( ezilmiş)
  • 1 adet domates ( kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış)
  • 5-6 dal maydanoz ( ince kıyılmış)
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 0,5 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 0,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 0,5 tatlı kaşığı sumak
  • Biraz kimyon

️️️Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 0,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 500 ml su
  • ️️Kapak olarak 7 adet çeri domates ( ikiye bölünmüş)

    Fırında Kıymalı Biber Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp bir kaba alın.
  • Soğanı ve sarımsağını zeytinyağında hafif kavurun.
  • Salçalarıda ekleyip kavurun ve pirince ilave edin.
  • Kıymayı, domatesi, maydanozu ve baharatlarıda ekleyip iyice karıştırın.
  • Dolmalık biberleri yıkayıp saplı kısımlarını çıkartıp içini boşaltın.
  • Bir çubuk yardımıyla iki üç defa delin.
  • İç harçtan biberleri doldurun.
  • Üzerini çeri domatesle kapatıp fırın kabına dizin.
  • Sos için; zeytinyağında salçayı hafif kavurun.
  • Suyu ve baharatlarıda ekleyip çok kısa pişirin.
  • Sosu biberlerin yarısını biraz geçecek kadar gezdirin. ( fırın kabının büyüklüğüne göre miktar biraz değişebilir).
  • Yağlı kağıdı ıslatin ve biberlerin üzerlerini iyice kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ve arasıra açıp sostan biberlere gezdirerek üzeri kapalı 1 saat pişirin.
  • Üzerini açın ve 15-20 dak. Daha üzeri kızarana kadar pişirin. 

Enfes Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Enfes Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 su bardağı un

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

    Enfes Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp çatal veya çırpma teliyle iyice karıştıralım.
  • Unu ilave edip elimizle yoğuralım,hamur ele yapışan cıvık kıvamda olacak,kesinlikle un katıp katılaştırmayın.
  • Elimizdeki hamuru güzelce sıyıralım,hamurun üstünü streç folyoyla kapatın,iyi şekil verebilmek için buz dolabında yarım saat bekletelim.
  • Dolaptan çıkarttığımız hamur kıvam aldıktan sonra elimizle yuvarlak şekil verip pudra şekerine bulayalım tüm hamur bitene kaşar aynı işleme devam edelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
  • Evi saran mis gibi portakal kokusuyla mest olacaksınız.

Bostan Kebabı Tarifi

 

Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 300 gram dana kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak kadar sıcak su

    Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak ortadan ikiye kesilir. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Patlıcanlar beklerken kıyma ve soğanlar kızdırdığımız tavaya alınır ve kavrulur.
  • 1 yemek kaşığı salça ve tuz, karabiber, pulbiber eklenir.
  • 1 çay bardağı sıcak su ilave edilerek etler yumuşayınca kadar pişmeye bırakalım.
  • Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayalım.
  • Patlıcanların üzerine çatal ile ufak delikler acalım, 180 derece fırına verelim iyice közlensin.
  • 20 dk sonunda çıkarıp içlerini kıyma ile dolduralım.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak kadar sıcak su ile çözüp üzerlerine dökelim.
  • Fırın kabı 190 derece ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.