Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Hamuru için;
- 150 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı (ben karışık kullandım)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 su bardağından bir parmak eksik kıyılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyiniz,un miktarı değişkenlik gösterebilir)
Dışına bulamak için;
- 1 kase irmik
Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su ve şeker karıştırılır, kaynamaya başlayınca limon sıkılıp 15 dk kaynatılır, şerbeti soğurken hamuru hazırlanır.
- Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın .
- Daha sonra cevizi ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp silindir şeklinde yuvarlayıp irmiğe bulayın.
- Elinizde üzerini hafif yassılaştırın, istediğiniz boyutta kesin.
- Kenarlarını da irmiğe bulayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin .
- Önceden ısıtılmış 170 derece iyice pişirin, tatlı pişince borcama alınır.
- Üzerine soğuk şerbet gezdirilir, arada ters çevriip iyice şerbetini çektiriniz,üzerini kapatıp dinlendiriniz.