Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağından 2 parmak eksik su
- Yarım su bardağı üzüm pekmez
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için:
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti yapmakla başlayalım pekmez hariç malzemeleri koyup karıştırıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra altını kapatıp pekmezi ekleyip karıştırıp kenara alalım.
- Hamuru için un ve ceviz hariç malzemeleri bir kaba koyalım karıştırıp yavaş yavaş un ilavesi yapalım yaklaşık üç su bardağı un alıyor ( ama her un farklı biraz az biraz daha fazla alabilir )
- Kıvamı kurabiye hamurundan birazcık daha yumuşak oluyor cevizi ilave edip tekrar yoğuralım tereyağ ile kabımızı yağlayalım .
- Hamuru yayıp çatal ile iz yapıp 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Fırından alıp ilk sıcağı çıktığında keselim ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- İsterseniz tahin gezdirip fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ben üzerine tahin gezdirmeyi unuttum siz damak tadınıza göre yapın
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase mantar (konserve veya taze)
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr makarna (ben fettucine kullandım, farklı çeşit de olur)
- 200 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (tercihe bağlı)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü julyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
- Soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Son olarak mantarlarımızı da doğrayalım.
- Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim.
- Makarnalarımızı da ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek sotelemeye başlayalım. Mümkün olduğunca yüksek ateşte sürekli tavukları karıştırarak hızlı bir şekilde soteleyelim. Böylelikle tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
- Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıklarında doğradığımız soğan ve mantarları da ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Malzemeler güzelce kavrulduğunda sıvı kremayı ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra karabiber, kekik, tuz ve parmesan peynirini ekleyelim. Tüm malzemeleri tekrardan karıştıralım.
- 1-2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
- Haşlanmış makarnaları ilave ederek nazikçe karıştıralım.
- Makarnalarımızı sıcağıyla servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 veya 3 adet kabak
- 2 su bardağı un
- 1, 5 su bardağı soda (300 ml)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için:
Servisi için:
- Yoğurt sosu veya domates sosu
Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kurulayın. Baş ve uç kısmını kesin. Fotoğraftaki gibi ince uzun olacak şekilde dilimleyin.
- Derin bir kaba un, soda, kabartma tozu, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı alıp iyice çırpın.
- Dilimlenmiş kabakları bu sosa iyice bulayıp kızgın yağa aralıklı dizin. (Pişerken kabaracağı için sıkışık dizerseniz birbirine yapışır onun için aralıklı dizmeye özen gösterin. )
- Orta ateşte her iki yüzünü de iyice kızartıp servis tabağına alın. Yoğurt sosuyla veya domates sosuyla servis edin.
Sıcacık Ve Lezzetli Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet domates (Dilerseniz konserve de kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 2 yemek kaşığı acı sos (İsteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 200 ml krema
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
- 50 gram kaşar peyniri rendesi
Sıcacık Ve Lezzetli Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 6 adet domates (Dilerseniz konserve de kullanabilirsiniz), 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet közlenmiş kapya biber, 2 yemek kaşığı acı sos (isteğe bağlı) ve 2 diş sarımsağı karıştırarak kavuralım.
- Tüm malzeme piştiğinde blend edelim.
- 200 ml krema, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ilave edip 5 dk daha kısık ateşte kaynatalım.
- Üzerine kaşar peyniri ve kruton ekleyip servis edebilirsiniz
Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- Karabiber
- Tuz
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 30 gram parmesan peyniri (Üzeri için)
Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet tavuk butu yıkayıp havlu kağıt ile kurutalım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı bal, karabiber ve tuz ilave edip yarım saat dinlendirelim.
- 2 adet patatesi halka halka dilimleyip, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Borcamın tabanına patatesleri dizelim ve üzerine de tavukları ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız tavukların üzerine 30 gram parmesan peyniri rendeleyelim ve servis edelim.
Mini Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 3 su bardağı kadar un
Mini Misket Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un haricinde tüm malzemeleri karıştıralım.
- Unu kontrolü ekleyelim iyice yoğuralım.
- Misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecede 30 dk kızarana kadar pişirelim.
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tane kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
Bardak ölçümüz 200 ml
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yumurta ve şekerimizi köpük olana dek çırpalım.
- Süt,kabartma tozu, unumuzu dökelim pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Pankek hamurunu pankek aparata dökelim.
- Yapışmayan tavaya az yağ gezdirelim.
- Pankek hamurumuzu 1 dakika önlü arkalı pişirelim.
Makaron Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram oda sıcaklığında yumurta akı
- Bir çimdik tuz
- 80 gram toz şeker
- 100 gram celal usta marka nişastasız pudra şekeri
- 100 gram badem unu
- Gıda boyası
İç dolgusu için:
- 70 gram krema
- 200 gram sütlü çikolata
Makaron Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç dolgu için:kremayı uygun bi tavaya alıp kenarlarından hafif kaynayana kadar ısıtıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp çikolatayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çikolataları eritip dolaba kaldırıyoruz.
- Yumurta oda ısısında olmalı.
- Badem unu ve pudra şekerini iki kez elekten geçiriyoruz.
- Yumurta akını çırpmaya başlıyoruz,toz şekeri 3 seferde ekleyip katı bi mereng elde ediyoruz.
- En az 6-7 dk çırpmak gerek.
- Gıda boyası tercih ederseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığımız merenge elediğimiz badem unu ve pudra şekeri karışımını iki seferde ekliyoruz.
- Merengi söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Spatula ile kopma olmadan 8 çiziyosa karışım olmuş demektir.
- Fırın tepsisine su kapağı büyüklüğünde sıkıyoruz.
- Sonra alttan tepsiye vuruyoruz ki hava kabarcıkları gitsin.
- Tepside 20-30 dk üzerinin kuruması için bekletiyoruz.
- Hafif parmak ucuyla dokunduğunuz da makaron elinize yapışmıyorsa pişmeye hazırdır.
- 150 derece önceden 10 dk ısıttığımız fanlı fırında 14-15 dk pişiriyoruz.
- Pişen makaronları soğuyan kadar asla ellemiyoruz parçalanır.
- Soğuyan makaronların arasına çikolata sıkıp kapatıyoruz.
- 3-4 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz. Dilerseniz buzluğa atıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
- 1 saat 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Patatesli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1 buçuk su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 4 tane patates
- 1 adet kuru soğan
- 150 gr kıyma (arzuya bağlı kımasızda güzel olur ben koydum)
- Bir tutam maydanoz
İçine sürmek için;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- 2 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
Patatesli Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Una malzemeleri koyup orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım. Bezeler yapıp dinlendirelim.
- Bir miktar dinlenen hamurumuzu el büyüklüğünde açıp aralarını bolca unla karışık nişasta ile unlayalım. Tekrar yarım saat kadar dinlendirelim.
- İç harcın yapımı.Patateslerimizi küçük küçük küp şeklinde veya rendeleyelim.
- Kuru soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım patateslerimizi ekleyip bir dakika kadar onları da kavurup ocaktan alalım maydanozunu ve arzu ettiğimiz baharatlar varsa ekleyelim.
- İç harcını soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu mutfak tezgahının üzerine koyup tekrar unlayarak açalım. İster ikişer ister birer çok kolay ve çabuk açılacaktır dinlendiği için.
- Açtığımız yufkamızın her tarafını iyice yağlayalım. Ortadan keselim.
- Kestiğimiz uzun kısmına harcımızdan uzunlamasına koyalım. Rulo yapıp ortadan ikiye keselim yuvarlayarak bir ucunu diğer ucun içine koyarak tepsiye dizelim.
- Diğer bezelerimizi de bu şekilde yapalım. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- 200 derecelik fırında alt üst iyice kızarana kadar yarım saat kadar pişirelim(ben bu malzemelerle farklı şekillerde de 3 tepsi börek yaptım. Malzeme fazla gelirse bunun yarı ölçüsüyle bir tepsi yapabilirsiniz. )