23 Mayıs 2023 Salı

Hatay Kısırı (Daha Lezzetlisi Yok) Tarifi

 

Hatay Kısırı (Daha Lezzetlisi Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 bağ taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Biraz taze nane
  • 3 yemek kaşığı biber salçası (Hatay Biberi)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Marul

    Hatay Kısırı (Daha Lezzetlisi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yarım su bardağı soğuk suyla ıslayalım.
  • Domatesi rendeleyip baharatları ekleyip karıştırın .
  • 5 dakika sonra salçaları ekleyip yoğuralım.
  • Ara ara elimizi ıslatıpta yoğuralım .
  • Bulgur yumuşadıktan sonra limon, nar ekşisi, marul ,maydanoz, taze soğanı doğrayıp ekleyelim .
  • En son yağları da ekleyip karıştıralım 

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi

 

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr kuşbaşı dana eti
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 litre sıcak su

    All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye yapmak için öncelikle All-in-One-Cooker’ı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Bu sırada haznesine sıvı yağı kuş başı doğranmış dana etini alarak etlerin rengi değişene kadar karıştırarak soteleyelim.
  • Üzerine doğranmış soğan, kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından üzerine 1 gece öncesinden ıslattığımız ve suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatalım ve 20 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
  • Sürenin sonunda kuru fasulyemiz servise hazır. 

Vişneli Saray Sarması Tarifi

 

Vişneli Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne sosu için;

  • 3 su bardağı vişne suyu (600 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Vişneli Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için tencereye süt, un ve toz şekeri alalım. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayan muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocaktan alalım.
  • Fırın tepsisinin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız muhallebiyi üzerine boşaltarak her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Vişneli muhallebisi için tencereye vişne suyunu alalım.
  • Üzerine toz şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından vanilyayı ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız vişneli muhallebiyi de tepsiye dökerek yayalım. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  • Daha sonra buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen tatlımızı servis edeceğimiz zaman eşit boyutlarda dilimleyelim.
  • Ardından tatlımızı rulo şeklinde saralım ve servis tabağına alalım. 

Yoğurtlu Salatalık Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Salatalık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy salatalık veya 4 5 adet küçük boy salatalık
  • 2 su bardağı kadar süzme yoğurt
  • 2 adet taze soğanın yeşil sapları
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kıyılmış taze soğan

    Yoğurtlu Salatalık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları ince yarım ay şeklinde doğrayın, küçük boy ise halka halka doğrayın.
  • Büyükçe bir kabın içine süzme yoğurdu, tuzunu, karabiberi, limon suyunu, kıyılmış dereotunu ve taze soğanın yarısını yoğurtla karıştırın.
  • Doğranmış salatalıkları ilave ederek karıştırın, salatayı tabağa alın.
  • Yine üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin ve doğranmış taze soğan sapı serpin, servis edebilirsiniz, 

İmam Bayıldı Tarifi

 

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 tutam maydonoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su

    İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ikişer parmak kalınlığında dilimleyerek keselim tuzlu suda 15 dk bekletelim.
  • Daha sonra kurulayıp kızartalım tepsiye dizelim.
  • Üzeri için soğanları küp küp doğrayalım tencereye sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  • Üzerine domates ve biberleri doğrayıp tenceremize alalım kavurmaya devam edelim.
  • Baharat,sarımsak ve maydanozu ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Patlıcanların üzerine paylaştıralım.
  • Sosu için salça ve suyu karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirelim.
  • 15-20 dk önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Sebzeli Tel Şehriyeli Muhteşem Tavuk Çorba Tarifi

 

Sebzeli Tel Şehriyeli Muhteşem Tavuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy tavuk but
  • 6 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet küçük doğranmış havuç
  • 1 adet küçük doğranmış yeşil biber
  • 1 adet küçük doğranmış tatlı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz ve karabiber birer çay kaşığı kullandım siz damak zevkinise göre ayarlayın
  • Çorbanın kıvamı koyu gelirse su takviyesi yapabilirisiniz
  • Ben tekrar 1, 5 su bardağı ekledim

    Sebzeli Tel Şehriyeli Muhteşem Tavuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk budu yıkanır ve uygun bir tencereye alınır.
  • Üzerine su ilave edilir ve orta ateşte ağır ağır pişirilir. Çok kaynayarak pişirseniz tavuğun lezzeti gider. Haşlanmış tavuk soğuması için bir tabağa alınır ve küçük küçük didilir.
  • Başka bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ alınır. Havuçlar 1 dakika sotelenir.
  • Ardından rendelenmiş sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ilave edilerek tekrar yarım dakika sotelenir. 1, 5 yemek kaşığı un ilave edilir ve kavrulur.
  • Tavuk suyu bir süzgeçten geçirilir ilave edilir ve Karıştırılır. Kaynamaya başlayan çorbaya tel şehriye ilave edilir ve 5 dakika kaynatılır.
  • En son didilmis tavukları koyup tuzu ve karabiberi de ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • En son maydanoz serperek servise edin.

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi

 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

    Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
  • Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
  • Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
  • Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
  • Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.

Kremalı Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

 

Kremalı Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek

Karamel şerbeti için

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • 2 silme yemek nişasta
  • 2 silme yemek un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Dilerseniz ev yapımı sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

    Kremalı Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarifimize ilk önce şerbetini hazırlamakla başlayalım. Şekerimizi derin bir tencereye alıp ocağın en küçük gözüne koyup şeker eriyinceye kadar hiç kaşıkla karıştırmadan arada tencereyi sağ sol yaparak erimesini bekleyelim.
  • Tamamen eriyip karamel rengini aldıktan sonra üzerine suyumuzu ilave edelim.
  • Suyu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  • Ekmeklerimizi borcama dizelim.
  • Şerbetimizi sıcakken üzerine dökelim.
  • Diğer yandan kremamızı hazırlayalım. Tencereye süt ,un ,nişasta ve şekeri alalım.
  • Kremamız piştikten sonra üzerine vanilyamızı ekleyelim .
  • Ekmeklerinizin üzerine dökelim.
  • Şimdi sırada sosunu hazırlayalım. Ben hazır çikolata sosu kullandım ev yapımı isteyenler için de malzeme listesine ev yapımı sos malzemesini bıraktım arkadaşlar.
  • Hazırladığım çikolata sosunu sıcakken soğuyan kremanın üzerine dökelim.
  • Dilediğiniz şekilde süsleme yaparak servis edebilirsiniz. Etimek tatlımız servise hazır yapacak olanlara şimdiden 

Frambuazlı Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kek Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt (100 gr)
  • Yarım çay bardağı süt (50 ml)
  • 2 su bardağı un (250 gr)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu

Ayrıca:

  • 250 gram dondurulmuş frambuaz

Cheesecake dolgusu için:

  • 200 gram krem peynir (Yağlı)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

    Frambuazlı Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker ve vanilyayı 2-3 dakika çırpın.
  • Sıvıyağını, sütü ve yoğurdu ekleyip kısadan çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve kakao tozunu karıştırıp ekleyin. Tekrardan 1 dakika çırpın.
  • Hamurunuz yağlı kağıt serili kare kek kalıbınıza veya bir borcama dökün.
  • Üzerine dondurulmuş frambuaz serpin.
  • Cheesecake dolgusu için gerekli malzemelerin hepsini bir kaseye alın ve çırpma telinle pürüzsüz karıştırın.
  • Yemek kaşığı yardımıyla hamurun üzerine paylaştırın.
  • Kekinizi önceden ısıtılmış 175 derece alt/üst ayar fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Her fırın farklı pişirir, lütfen sonlara doğru kontrol edin.
  • Kekinizi fırından alın ve soğumasını bekleyin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis edin.