Donut Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 2 tane yumurta
- 1 paket instant maya
- 50 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un(markasına göre miktar farklılık gösterebilir)
Kızartmak için;
Üzeri için;
- 200 gram sütlü çikolata
- Dilediğiniz pasta süsü
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içerisine sıcağa yakın ılıttığımız süt 2 yemek kaşığı şeker ve mayayı alıp karıştıralım üzerini kapatıp 6-7 dakika bekletelim.
- Diğer tarafta çırpma kabının içine 2 yumurta kalan şeker vanilya ve tuz ilave edip mikserle 3 dakika kadar çırpalım.
- Hazırladığımız sütlü mayalı karışımın üzerine yine sıcağa yakın ılık su çırpıp hazırladığımız yumurta ve oda ısısında yumuşattığımız tereyağı ilave edip, güzelce karıştıralım.
- Azar azar un ilave ederek bu arada unu kontrollü kullanalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp havası çıkması için tekrar hafifçe yoğuralım ve un serperek hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açalım kalıp ya da bardakla keselim (bardakla kestiğimiz hamurların ortasına şişe kapağı ile delik açabiliriz)
- Hazırladığımız donutları boyutlarına göre kestiğimiz yağlı kağıtların üzerine yerleştirelim üzerini şeffaf temiz bir poşetle kapatıp, 10 dakika bekletelim.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ alıp ocağı açalım yağın çok fazla kızmasını beklemeden donutları yağlı kağıtla birlikte tavaya alalım, 5-6 saniye sonra yağlı kağıtları maşa ile çıkaralım ve altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- Kağıt havlu serdiğimiz uygun bir kaba donutları alalım soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 dolu tatlı kaşığı isot
- 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 3 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- 3 adet sarımsak
- Tuz
Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberler robottan çok ince olmayacak şekilde geçirilip, suyu sıkılarak genişçe bir kaba alınıp soğanlar da sarımsaklarla aynı şekilde robottan çekilir.
- Kalan diğer malzemeler de eklenip köfte harcı en az 5 dk yoğurulup, üzeri kapalı dolapta 30 dk dinlendirilir.
- Dinlenen köfte harcından parçalar kopartılıp, şekil verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip üzerlerine sıvı yağ sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü 30 dk pişirilip, sıcak servis edilir.
Patatesli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 çay bardağından az süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk sote için;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük tavuk göğsü ( 300-350 gram )
- 1 adet ortaboy soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet küçük kırmızı kapya biber
- 2-adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pul biber
Üzerine için
- Kaşar peyniri
Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup, haşlayalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip, küp doğranmış tavuk etlerini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Doğranmış soğan ve biberleri ilave edip, yumuşayana kadar soteleyelim.
- Domatesleri, salça ve baharatlarını ekleyip, soteleyip, bir çay bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirelim.
- Püre için haşlanmış patatesleri ezip üzerine süt, tereyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
- Hazırlamış olduğunuz püreyi güveç kaplara pay edelim kaplarınız küçük ise dört beş adet çıkabilir.
- Pürenin üzerine tavuk soteyi paylaştıralım üzerine kaşar peyniri ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edelim.
Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr kemiksiz tavuk pirzola
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acısız)
- yarım çay kaşığı köri
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı soya sosu
Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soya soslu tavuk için öncelikle tavuk pirzolayı iri iri doğrayalım ve geniş bir kap içerisine alalım.
- Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce sosa bulanan tavukların üzerini kapatalım ve yaklaşık 2 saat kadar marine olması için dinlendirelim. Eğer zamanınız yoksa marine etmeden de devam edebilirsiniz.
- Diğer taraftan soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de iri iri doğrayalım.
- Uygun bir yapışmaz tavayı ocağa alalım ve kızdıralım. Daha sonra marine ettiğimiz tavukları tavaya aktaralım.
- Tavukları tavanın tabanına eşit bir şekilde yaydıktan sonra yüksek ateşte pişirelim. Tavukları yüksek ateşte pişirdiğinizde sulanmayacak ve lokum gibi pişecektir.
- Bir yüzeyi kızaran tavukları maşa yardımıyla çevirelim ve diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlayalım.
- Tavuklarımız güzelce kızardıktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ve soğanı ilave edelim.
- Karıştıralım ve bir kaç dakika daha birlikte kavuralım.
- Biberler ve soğanlar hafifçe diriliğini kaybettiğinde soya sosunu tavukların üzerine gezdirelim.
- Ocağı kısık ateşe alalım ve 1-2 dakika daha pişirelim. Soya sosu tuzlu olduğu için ben bu tarifte ekstra tuz kullanmadım ancak siz tuzu azaltılmış soya sosu kullanacaksanız damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
- Güzelce pişen soya soslu tavuğumuz servise hazır.
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
- Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Üzeri için;
- Taze soğan
- Biberiye
- Kırmızı soğan
- Kapya biber
- Siyah zeytin
- Mavi haşhaş
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Focaccia tarifi için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını alarak makineyi hamur toparlanıncaya kadar çalıştıralım. Dilerseniz hamuru elinizde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
- Hamur toparlandıktan sonra kapağını kapatalım ve temiz bir örtü ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve spatula ile şöyle bir toparlayalım.
- Toparlanan hamuru zeytinyağı ile yağladığımız 24 x 32 cm boyutlarındaki fırın kabına alalım. Fırın kabını kaplayacak şekilde elimizle bastırarak açalım. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
- Sürenin sonunda hamurun üzerine tekrar zeytinyağı dökelim. Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru şekillendirelim.
- Daha sonra hamurun üzerini taze soğan, biberiye, kırmızı soğan, kapya biber, zeytin ve mavi haşhaş ile dilediğimiz şekilde süsleyelim.
- Hazır olan focaccia ekmeğimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen yumuşacık İtalyan ekmeğimiz focaccia servise hazır.
Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr kemiksiz tavuk pirzola
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acısız)
- yarım çay kaşığı köri
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı soya sosu
Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soya soslu tavuk için öncelikle tavuk pirzolayı iri iri doğrayalım ve geniş bir kap içerisine alalım.
- Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce sosa bulanan tavukların üzerini kapatalım ve yaklaşık 2 saat kadar marine olması için dinlendirelim. Eğer zamanınız yoksa marine etmeden de devam edebilirsiniz.
- Diğer taraftan soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de iri iri doğrayalım.
- Uygun bir yapışmaz tavayı ocağa alalım ve kızdıralım. Daha sonra marine ettiğimiz tavukları tavaya aktaralım.
- Tavukları tavanın tabanına eşit bir şekilde yaydıktan sonra yüksek ateşte pişirelim. Tavukları yüksek ateşte pişirdiğinizde sulanmayacak ve lokum gibi pişecektir.
- Bir yüzeyi kızaran tavukları maşa yardımıyla çevirelim ve diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlayalım.
- Tavuklarımız güzelce kızardıktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ve soğanı ilave edelim.
- Karıştıralım ve bir kaç dakika daha birlikte kavuralım.
- Biberler ve soğanlar hafifçe diriliğini kaybettiğinde soya sosunu tavukların üzerine gezdirelim.
- Ocağı kısık ateşe alalım ve 1-2 dakika daha pişirelim. Soya sosu tuzlu olduğu için ben bu tarifte ekstra tuz kullanmadım ancak siz tuzu azaltılmış soya sosu kullanacaksanız damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
- Güzelce pişen soya soslu tavuğumuz servise hazır.
Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yaprak milföy hamuru
- 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
- Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
- Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
- Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
- Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.
Börek Lezzetinde Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1.5 demet ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım litre süt
- Karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Börek Lezzetinde Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı tencereye alıp haşlıyoruz.
- Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp soğanları soteliyoruz.
- Sonrasında ıspanakları ekleyip yüksek ateşte sotelemeye devam ediyoruz.
- Pişmesine yakın tuzunu ekleyip hafif diri kalacak şekilde soteleyip ocaktan alıyoruz.
- Sosu için, ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp unu kavuruyoruz.
- Tuzunu ve sütünü ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan almadan karabiberi ekliyoruz.
- Sostan yaklaşık iki kepçe ayırıp kalan sosu makarna ve ıspanakla karıştırıyoruz.
- Küçük boy kare borcamı tereyağıyla yağlayıp hafifçe un serpiyoruz.
- Üzerine karışımı döküp kalan sosu da en üstüne sürüyoruz.
- 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz.
- 10 dk sonra kaşar peyniri rendesi serpip peynirler kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz.
Muhteşem Lezzetli Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane büyük salatalık
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber (dileyen isotta ekleyebilir)
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam şart değil
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Muhteşem Lezzetli Salatalık Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salatamızı kabuklarıyla ince olacak şekilde halka halka kesiyoruz, üzerine tuz serip bir süzgece alıyoruz ve yarım saat suyunun süzülmesi için bekliyoruz bizde sosunu hazırlayalım.
- Ufak bir kap içine sırasıyla sos malzemelerini alalım ve karıştıralım suyu süzülen salatamızı kaseye alalım üzerine sosu dökelim, karıştıralım.
- Vaktimiz varsa biraz sosta bekletelim yoksa karıştırıp, servis tabağına alalım.