Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 120 gram margarin
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Tabanı için:
- 2 tane kivi
- 1 paket bitkisel kivi jölesi
Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kivi jölesinin üzerinde yazdığı gibi hazırlayalım. Borcama aktaralım ve donmasını bekleyelim.
- Üzerlerine ince dilimlediğiniz kivileri ekleyelim.
- Muhallebi için: yağı tencereye alalım ve eritelim.
- Üzerine un, nişasta ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Ardından sütü, toz şeker ve vanilyalı ilave edelim.
- Topaklanma olmasın diye sürekli koyulaşana kadar çırpıcı ile çırpın ve ocaktan alalın.
- Ilıdıktan sonra muhallebiyi soğumuş olan kivili jölenin üzerlerine alalım.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım. İyice soğusun en az 5 saat kalmalı.
- Servis tabağına ters çevirip kenarlarını dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.