26 Mayıs 2023 Cuma

Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi

 

Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 120 gram margarin
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tabanı için:

  • 2 tane kivi
  • 1 paket bitkisel kivi jölesi

    Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kivi jölesinin üzerinde yazdığı gibi hazırlayalım. Borcama aktaralım ve donmasını bekleyelim.
  • Üzerlerine ince dilimlediğiniz kivileri ekleyelim.
  • Muhallebi için: yağı tencereye alalım ve eritelim.
  • Üzerine un, nişasta ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Ardından sütü, toz şeker ve vanilyalı ilave edelim.
  • Topaklanma olmasın diye sürekli koyulaşana kadar çırpıcı ile çırpın ve ocaktan alalın.
  • Ilıdıktan sonra muhallebiyi soğumuş olan kivili jölenin üzerlerine alalım.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım. İyice soğusun en az 5 saat kalmalı.
  • Servis tabağına ters çevirip kenarlarını dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Fırın Patlıcanlı Peynir Mezesi Tarifi

 

Fırın Patlıcanlı Peynir Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu (1-2 diş rendelenmiş sarımsak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Peynir sos için;

  • 200 gram beyaz peynir
  • 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu yada 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı limon rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için;

  • Nar taneleri
  • 1-2 dal kıyılmış maydanoz

    Fırın Patlıcanlı Peynir Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp bir kabın içerisine alıyoruz.
  • Üzerlerine baharatları ve zeytinyağ döküp karıştırıyoruz.
  • Baharatladığımız patlıcanları fırın tepsisine alıp 200°c de 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Peynir sosu için;Tüm malzemeleri blendırdan geçiriyoruz. (peynir tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemedim).
  • Servis tabağına önce peynir sosu yayıp üzerine patlıcanları ekleyin.
  • Üzerlerine biraz zeytinyağ gezdirip,nar ve kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz. 

Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi

 

Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but kemiksiz ( pirzolada olabilir biraz daha küçük oluyorlar)
  • 1 çay bardağı süt (120 ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İç harcı:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet havuç ( benimkiler inceydi )
  • 5-6 adet kültür mantar
  • 5 yemek kaşığı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber

    Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarınız mümkün olduğu kadar ince açılmış olsun, tüm malzemeleri ile geniş bir kaba alın, sosunu iyice karıncaya kadar ovalayın, ardından streç folya ile örtün be 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Bu arada iç harcı için tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
  • Önce sıvı yağ ile soğanı hafif renk alıncaya kadar kavurun ardından havuç ve bezelyeleri ekleyin yaklaşık 2 dakika sonra biber ve mantarları ilave edin.
  • Tuz ve karabiberini ekledikten sonra iyice karıştırın ve altını söndürün.
  • Etleri derisi dışa bakacak şekilde iyice açın, 2 dolu yemek kaşığı sebze koyun ve sarın.
  • Üzerine nemli yağlı kâğıt koyun ve önceden ısıtılmış fırında 190°’de 1 saat pişirin. ( üzeri kızarıncaya kadar ).
  • Ben yanında bulgur pilavı ve beşamel soslu sebze ile servis yaptım.

Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Aldığı kadar su
  • Nane

    Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ ve unu güzelce kavuralım.
  • Salçasını da ekleyip bir tur daha kavurduktan sonra suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan suyumuza şehriyemizi ekleyip 5 dk daha pişirelim.
  • Tel şehriye çok çabuk pişiyor 👌🏻😌
  • Tuzunu ve nanesini ekleyip servis edelim

Popeyes Kfc Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

 

Popeyes Kfc Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pane için sıvı karışım için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (200ml)

Kuru karışım için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Popeyes Kfc Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince şeritler halinde keselim. Bir kaba alalım.
  • Üzerine ketçap, toz biber, tuz, sarımsak rendeleyip karıştıralım.
  • Buzdolabında en az 30 dakika bekletelim.
  • Bir kaba sıvı karışım için un, nişasta, baharatlar, sirke ve suyu karıştırıp hazırlayalım.
  • Ayrı bir kapta kuru karışım için un, nişasta, baharatları karıştıralım.
  • Tavada yağı ısıtalım.
  • Tavuk parçalarını ile sıvı karışımı karıştırıp, ardından kuru karışıma bulayalım.
  • Kızgın yağda kızartalım. Sıcak servis edelim. 

Kıymalı İskender Kebabı (5 Kişilik) Tarifi

 

Kıymalı İskender Kebabı (5 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • Pide ekmek veya normal ekmek
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kıymalı harcı için;

  • 700 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet büyük soğan veya 2 orta
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 200g domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak rendeleyin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Kıymalı İskender Kebabı (5 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın.
  • Üzerine tereyağ, salça, tuz ve pulbiberi eritip, karıştırın ve ekmelerin üzerine gezdirin, ardından güzelce harmanlayın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kıymalı harcımız için: soğanı, biberi ve kabuğu soyulmuş domatesi ince doğrayalım.
  • Sıvıyağı ısıtıp kıymayı kavuruyoruz. Üzerine soğan, domates ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçalar, domates püresi ve baharatları da ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra bir çay bardağı suyu ekleyip az daha pişirelim, ocağı kapatalım.
  • Sarımsaklı yoğurt için: tüm malzemeleri bir arada karıştıralım.
  • Salçalı sos için; tereyağı eritip üzerine salçayı ilave edip bir tutam karıştırın.
  • Servis tabağına önce ekmekler, üzerine salçalı sos gezdirin sonra kıymalı harcımızdan pidelerin üzerine döküyoruz ve tekrar sarımsaklı yoğurt ve tekrar salçalı sostan üzerine gezdiriyoruz.
  • Közlenmiş biber ve domates ile süsleyip servis yapabilirsiniz. 

Fırında Deniz Börülceli Mücver Tarifi

 

Fırında Deniz Börülceli Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi
  • 1 /2 küçük limonun suyu
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    fırında Deniz Börülceli Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcesini yıkayıp, kaynar suya atın ve 15 dk pişirin. Pişer pişmez, bir süzgece alıp, soğuk sudan geçirin. Ayıklayıp, bir tabağa alın.
  • Bir kapta, haşlanmış börülceyi, yumurta, un, yulaf, baharat, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve taze soğanı karıştırın.
  • Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Karışımı bir kaşık ile paylaştırın (6 adet çıktı) üzerinden zeytinyağ gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış, 190 c lik fırında 20 dk pişirin.
  • Hafif ılınınca, süzme yoğurt ve sarımsaklı sosla servis edin. Afiyet olsun.
  • Not:Bu tarifle orta boy 6 adet çıkıyor.

Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi

 

Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr beyaz çikolata

Çırparken;

  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • Çeyrek çay bardağı süt (ihtiyaç olursa)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kedi dili bisküvi (paketin içinden 2 ayrı paket çıkıyor 1 tanesini kullandım)
  • 200 gr çilek

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 150 gr çikolata ( bitter kullandım)

    Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ,şeker, yumurta sarısı, un nişasta tencereye alınır, topak kalmayana kadar çırpılır. Ocağa alınır kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan indirince beyaz çikolata eklenir. Eriyene kadar çırpılır.
  • Krema oda ısısına gelince üzerine streç serilir ve tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırılır. ➡️ En az 2-4 saat soğutulur. 1 gün önceden bile hazırlayabilirsiniz. Streç üzerine tamamen temas etmeli, böylece kabuk tutup kurumaz.
  • Soğuttuğumuz krema çırpma kabına alınır. Vanilya ve şanti eklenerek blander ile çırpılır. ➡️kıvam ayarlamak için gerekirse çeyrek bardak soğuk süt ilavesi yapabilirsiniz. Lütfen azar azar ekleyin.
  • Ganaj için; krema sos tenceresine alınır kaynatmadan ısıtılır. İçerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Soğuması için dolaba kaldırılır. ❗Ilıkken sakın dökmeyin pastaniz erir.
  • Bisküviler 5-6 parçaya bölünür. Hazırlanan krema içerisine alınır karıştırılır. Kaselerin yarısına dökülür.
  • Üzerlerine küp doğranmış çilekler eklenir. Tekrar bisküvili krema ile doldurulur.
  • Üzerine soğutulmuş ganaj dökülür. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır (en az 4 saat)
  • Servis öncesi kakao ve çilek ile süslenir. Kakaoyu servis öncesi ekleyin ki nemlenmesin !!!