Limon Dolgulu Yaz Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un (dikkatli koyalım)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Limonlu dolgu için;
- 1 tane limon rendesi
- 1 tane limon suyu
- yarım bardak içme suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limon Dolgulu Yaz Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur malzemelerimizi karıştıralım ve unumuzu dikkatli koyarak yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yuvarlak şekil verelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Ortalarına oklava ile hafif bastıralım.
- 180 derece fırına koyalım. Sürekli kontrol edelim sertleşince alalım soğumaya bırakalım.
- Küçük tencereye sos malzemelerini koyalım sürekli karıştırarak pişirelim hemen koyu kıvam alıyor zaten. Ben pürüzsüz olsun diye tel süzgeçten geçirdim size kalmış bu.
- Sos biraz ılıyınca ve kurabiye yeterince soğukluğa ulaştıysa ister krema sıkma torbası ile. İster çay kaşığı ile ben çay kaşığı ile koydum kurabiyelere.
Porsiyonluk Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam ıspanak yaprağı (150 gram kadar)
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağ veya margarin
Arası için;
- 3 adet kivi
- 9 adet çilek
- 1 adet muz
Üzeri için;
- 50 gram beyaz çikolata
Porsiyonluk Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanak püresi için; ilk olarak yıkadığımız ıspanak yaprakları 1 paket vanilyayı rondoya alıp bir bardak sıvı yağ ekleyelim ve püre haline gelene kadar çekelim.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp 5 dakika mikser ile çırpalım süt ve ıspanak püresini ilave edip tekrar çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edip tekrar çırpalım, bu arada unu eleyerek ilave edelim fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye keki dökelim.
- 180 derece ısınan fırında 30 dakika kadar pişirelim ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Krema için; uygun bir tencereye yağ ekleyip eridikten sonra unu ilave edelim 2-3 dakika hızlıca çırpma teli ile karıştıralım şeker ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Azar azar süt ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştıralım kısık ateşte 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım mikser ile 5 dakika çırpalım krema sakız kıvamına gelinceye kadar.
- Diğer tarafta soğuyan keki bardak ya da yuvarlak kalıpla keselim kalan parça kekleri de rondodan çekelim hazırlayalım.
- Köstebek pastaların üzerini kapatmak için kullanacağız elde ettiğimiz yuvarlak kekleri enlemesine bıçakla tekrar keselim.
- Önce biraz krema sonra minik minik doğradığımız meyveler tekrar krema alacak son olarak rondodan çektiğimiz kekler ile kremalı keklerin üzerini tamamen kapatalım.
- Hepsini bu şekilde hazırlayalım üzeri için benmari usulü eriyen çikolatayı poşete alalım ve küçük bir kesik atıp keklerin üzerine sıkalım. Minik köstebek pastalar servise hazır
All-in-One Cooker Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kol
- 100 ml zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
All-in-One Cooker Kuzu Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kap içerisine kuzu etlerimizi alalım.
- Üzerine zeytinyağını gezdirelim. Daha sonra kekik ve karabiberi ekelim.
- Marine ettiğimiz etlerimizi All-in-One Cooker’a alalım ve üzerine tuzu ekledikten sonra suyunu da ekleyelim ve kapağığını kapatalım.
- Etlerimizi 30 dakika kuzu eti programında basınçlı pişirme yaparak pişirelim.
- Sürenin sonunda lokum gibi pişen kuzu tandırımız servise hazır.
Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 60 gram bitter tablet çikolata
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü hazırlamak için uygun bir tencereye tereyağı alıp eritin.
- Üzerine unu koyup 3-4 dakika sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.
- Sütü ilave edin koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynayıp koyulaşınca şekeri ilave edip karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın ayrı bir kaseye alın üzerine streç film ile kapatıp soğumaya bırakın.
- Bu arada spangleyi yapın. Bunun için tereyağı ve çikolata hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca üzerine tereyağı ve çikolata ilave edip karıştırın ocaktan alın eriyene kadar iyice karıştırın.
- Üzerine streç film örtüp soğumaya bırakın.
- Soğuyan tavuk göğsünü mikser ile 4-5 dakika iyice çırpın.
- Oval veya başka bir borcama döküp yayın.
- Borcamı tezgaha birkaç kere vurup içindeki hava baloncuklarını çıkarın.
- Üzeri kabuk bağlayana kadar bekletin.
- Aynı şekilde spangleyi de mikser ile iyice çırpıp tavuk göğsünün üzerine dökün.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletip sonra üzerine kakao serpip kaşık ile slarak servis yapın.
Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1,5 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kızartmak için bol ayçiçek yağı
Ayrıca:
- 3 adet domates
- 150 gram mozarella peyniri yada beyaz peynir (Kaşar dilimlerinde olabilir)
- 6-7 yaprak fesleğen
Üzerine
- Biraz balsamik kreması
Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin ardından 1,5 -2 cm kalınlıkta kesin.
- Üç ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta unu hazırlayın,.
- Yumurtanın içine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Galeta ununa biraz tuz karabiber ve biraz da kekik ekleyip karıştırın.
- Patlıcan dilimlerini her iki tarafına ilk önce una ardından yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp bir tabağa alın.
- Tavada kızdırmış olduğunuz yağda güzelce kızartın ve tabağa alın, burada isterseniz mutfak havlusu kullanın, fazla yağını aldırmış olursunuz.
- Domates ve peynirleride halka şeklinde kesin ve servis tabağına sıralayarak dizin.
- Üzerine fesleğen yaprağı ve arzuya göre balsamik kreması gezdirip servis yapabilirsiniz.
Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan (Közlenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
Üzeri için
- 500 gram tavuk bonfile
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yeşil köy biberi
- 1 büyük domates (Küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (En son üzerine)
Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu hazırlayalım. Yağları uygun bir tencerede eritin.
- İnce doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip soteleyin.
- Küçüldüğünde kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edip biraz tuzla kavurun.
- Rengi dönüp suyunu çekince domatesleri ilave edin.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. (15-20 dk) yumuşadığı zmn baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip kapatın.
- Beğendi için yağları tavada eritin. Unu ekleyip 2-3 dk kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırın.
- Közlenmiş ince ince doğranmış patlıcanları ilave edip karıştırın.
- Son olarak kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kapatın.
- Beğendiyi servis tabağına alın.
- Üzerine tavuğu yerleştirin.
- Tereyağ ve sıvı yağda kızdırılmış kırmızı biberi üzerine gezdirin ve servis yapın.
Karıştırma Aşı (Sivastan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 4 su bardağı dolu dolu yoğurt
- 2,5 çorba kaşığı un
- 1 tane yumurta
- Tuz
Üzeri için;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karıştırma Aşı (Sivastan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle akşamdan yeşil mercimek hariç bütün bakliyatları ıslamaya bırakalım.
- Ertesi günü güzelce yıkayıp düdüklü tenceresine alıp 1,5 litre su ekleyelim kıvamını daha sonra kendinize göre ayarlayabilirsiniz koyu kıvamda oluyor.
- 10 dakika pişirip, ateşten alıp 20 dakika tencerenin içinde bekletip daha iyi pişmesini sağlayalım.
- Diğer yandan uygun bir tencereye yıkamış olduğumuz yeşil mercimeği ekleyip kısık ateşte pişmesini sağlayalım.
- Pişen yeşil mercimeği süzüp, onuda düdüklüye ekleyelim ateşe alalım kaynamaya bırakalım.
- Diğer yandan uygun bir kabın içine yoğurt, yumurta, unu ekleyip çırpalım, düdüklünün içinde birkaç kepçe suyunu alıp, yoğurt karışımımıza ekleyip çırpalım ve yoğurdumuzuda ekleyip, birkaç kaynar geldikten sonra kıvam alıyor zaten.
- Sos tavamıza yağlarımızı ekleyip iyice kızınca nanemizi ekleyelim ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz biz buzda ekleyip, tükettik sıcakta çok güzel oluyor servise hazır.
Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcanı
- 2 orta boy soğan
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 büyük boy domates
- 7-8 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ortadan ikiye kestiğimiz bostan patlıcanlarının içine gelişi güzel çizikler atıp az zeytinyağı ve tuz serpiştirerek fırına veriyoruz.
- O sırada zeytinyağıyla küp küp kestiğimiz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kıymamızı 2 diş sarımsağı biberleri domatesi ve 1 yemek kaşığı salçayı kavurup kimyon, karabiber, kekik, pul biber ve tuzu ekliyoruz.
- Fırından çıkarttığımız patlıcanları çatal yardımıyla ezip püre haline getiriyoruz.
- Kavurduğumuz kıyma içini 6 patlıcana eşit şekilde pay ediyoruz. Domatesi ay şeklinde kesip patlıcanların üstüne koyuyoruz. Kalan sarımsakları kabın içine güzelçe serpiştiriyoruz.
- Kıymayı kavurduğumuz kabın içinde 2 yemek kaşığı salçayı kavurup, tuz ekleyip içine 1,5 su bardağı suyu ekliyoruz kaynamaya başlayınca patlıcanların üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz.