22 Haziran 2023 Perşembe

Fırında Et Sote Yemeği - Lezzetiyle Kalbinizi Fethedecek! Tarifi

 

Fırında Et Sote Yemeği - Lezzetiyle Kalbinizi Fethedecek! Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 3-4 adet soğan
  • Yarım kilo kokteyl domates
  • Tuz ve baharatlar isteğe göre (benim kullandıklarım)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Fırında Et Sote Yemeği - Lezzetiyle Kalbinizi Fethedecek! Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce biberlerimizi ve soğanımızı doğruyoruz.
  • Tepsimizde bütün malzemelerimizi birleştiriyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ ve baharatlarını döküp iyice karıştırıyoruz.
  • Folyo yardımıyla üzerini kapatıyoruz ve 200 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
  • Muhteşem fırında et sote yemeğimiz.

    İsterseniz tepside, isterseniz tabakta sunum yapabilirsiniz.

Her Gün Yapsanız Bitecek Sıvıyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Her Gün Yapsanız Bitecek Sıvıyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

    Her Gün Yapsanız Bitecek Sıvıyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve toz şeker çırpma teliyle bir iki dk çırpılır sıvı yağ ve kakaoda eklenip karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenerek spatulayla hamur toparlanır ( ele çok fazla yapıştığı için sağlam bir spatula ya da tahta kaşıkla toparlamanızı önerim)
  • İri kıyılmış ceviz içi de eklenip hamur toparlanır hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanak fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerlerine damla çikolata serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri çatlamaya başladıktan sonra kontrollü olarak pişirilir.

Domates Soslu Köfte Graten Tarifi

 

Domates Soslu Köfte Graten Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı su

Köfteleri kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı et suyu veya sebze suyu yoksa normal su
  • Maydanoz
  • Tuz karabiber
  • Toz fesleğen
  • Kaşar peyniri veya dilim mozerella
  • 4 -5 adet çeri domates

    Domates Soslu Köfte Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.
  • Yaklaşık 15 adet ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.
  • Köftelerin üzerini streçleyip buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen köfteleri zeytinyağında kızartıp kenara alalım.
  • Asıl yemeği yapacağımız tavada tereyağını eritelim.
  • Zeytinyağını ve ince kıyılmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Sarımsak ve salçayı da ekleyip çok az kavuralım.
  • Üzerine sebze veya et suyunu yoksa normal suyu, domates rendesini, baharatları ekleyip bir 10 dk kavuralım.
  • Pişen sosun içerisine köfteleri yerleştirelim.
  • Aralara çeri domatesler yerleştirelim.
  • Üzerine peynirleri yerleştirelim.
  • Biraz maydanoz ve toz fesleğen serpelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
  • Fırından çıkarınca dilerseniz sade dilersenizde yanında makarna ile servis edebilirsiniz.

Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi

 

Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
  • 1 büyük yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un ( kontrollü)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Arası için;

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası için;

  • Ceviz

    Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklava hamurunu yapalım; Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım malzemeleri karıştıralım .
  • Ardından kontrolü unu ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgahı alıp 30 eşit parçaya bölelim.
  • Ardından yuvarlayıp pürüzsüz bir hamur elde edelim hamuru tepsiye dizelim,üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakalım.
  • O sıra şerbeti yapalım şeker su ve limonu tencereye alalım karıştırıp ocağa bırakalım 12-13 dakika orta ateşte kaynatalım kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan 15 bezeyi tezgaha bırakalım nişasta ile bezeleri tek tek açalım açtığımız bezeleri üst üste bırakalım kalan 15 bezeyi de aynı şekilde açalım üst üste dizelim.
  • Üst üste bıraktığımız ilk 15 bezeyi dikdörtgen şekilde açalım açabildiğimiz kadar ince.
  • Açmaya çalışalım o sırada erimiş tereyağını ve sıvı yağını karıştıralım.
  • Dörtgen şekilde açtığımız hamurun üzerine hafifçe tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürelim ince dövülmüş cevizi açtığımız hamura dökelim.
  • Hamuru dikkatlice sarıp rulo şekli verelim tabii açtığımız hamurun en altına ceviz serpmeyelim o kısmı çok az sulu fırça ile ıslatalım .
  • Hamuru saralım ,birer parmak genişliğinde hamurları bıçak ile kesip rulo şekli verelim ,kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim diğer hamuru da aynı şekilde açıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Kalan tereyağı sıvı yağ karışımını hamurların üzerine sürelim önceden ısıtılmış 160 derece fırına atalım.
  • Kızaran baklavaları fırından çıkaralım sıcak baklava ya soğuk şerbeti ( oda sıcaklığında soğumuş) dökelim.
  • Bir gece dinlenen tatlıyı fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz 

Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi

 

Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapalım; Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım ve kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgaha alıp 36 eşit parçaya bölelim.
  • Hamurları yuvarlayıp beze hâline getirelim ve tepsiye dizelim üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
  • Şerbeti yapalım; Şu, şeker ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 13 dakika kadar kaynatalım ve şerbeti ılımaya bırakalım.
  • Dinlenen bezeden ilk 18 tanesini bol nişasta ile açıp üst üste bırakalım diğer bezeleri de aynı şekilde açıp üst üste bırakalım.
  • İlk üst üste bıraktığımız 18 bezeyi alalım oklava yardımı ile kare olacak şekilde açalım açabildiğimiz kadar ince açalım hamurun iki ucuna ceviz serpelim eşit olacak şekilde ortasından keselim.
  • Hamuru 3 parmak gençliğinde iki defa katlayalım şekil verdiğimiz hamurları tepsiye bırakalım bıçak ile üçgen şeklinde keselim kesme şekli ni fotoğraflarda ekledim.
  • Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökelim önceden ısıtılmış 160 derece fırına atalım kızaran tatlıyı fırından çıkaralım.
  • İlk sıcaklığı geçen tatlıya şerbeti dökelim.
  • En az 5 saat dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz

Mayalı Puf Poğaça Tarifi

 

Mayalı Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarıları ayırın)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un

Su bardağı ölçüsü 200ml

İç harcı için;

  • Bir çorba kasesi beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Mayalı Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık,su, ılık su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak, karıştırıp üzerini kapatalım.
  • 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletelim.
  • Ardından yağları,tuzunu ve yumurta beyazını karıştırıp,ununu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun mayalanması için üzerini streç film veya poşetle kapatıp sıcak bir ortamda 45 -50 dakika bekletelim.
  • Mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alarak elimizle hamuru toparlayıp ,cevizden büyük 23 adet beze yapalım.
  • İlk bezeden başlayarak elimizle bastırarip,içine peynir koyup, kapatıp tekrar yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
  • Diğer bezeleri de bu şekilde yaparak işlemi tamamlayalım.
  • Poğaça bezelerinin üzerine örtü kapatalım,20 dakika tepsi mayası yaptırıp, üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpelim.
  • 190 derecede,alt üst ayarda istediğimiz gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alınca üzerine örtü kapatalım ki puf poğaçalar yumuşacık kalsınlar.
  • Yumuşacık puf poğaçaları mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Pastırmalı Humus Tarifi

 

Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tahin
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Tozbiber
  • 6 dilim pastırma
  • Biraz kaşar rendesi

    Pastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri robota atıp pürüzsüz kıvam olana kadar robotta çekiyoruz.
  • Tahin miktarına tadıp bakabilirsiniz damak zevkinize göre çünkü bende göz kararı katıyorum tahinini.
  • En son pürüzsüz bir kıvama gelince humusumuzu güvece yayıyoruz.
  • Kaşar rendeleriyle karıştırarak güvece humusu yayalım en üste konduğu zaman kuruyor kaşarlar.
  • Üzerine tereyağı tozbiber biraz gezdirelim.
  • Pastırmaları parça parça yapıp üzerine koyup 200 derece ısınmış fırına veriyoruz pastırmaları pişip kaşarları eriyince humusumuz hazır.