27 Haziran 2023 Salı

Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi

 

Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Hamuru açmak için;

  • Bolca nişasta

Arası için;

  • Yeteri kadar ceviz
  • 300 gram eritilip köpüğü alınmış tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Toz fıstık

    Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un eklenerek iyice yoğurulup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur 13 eşit bezelere bölünür ve hafif nişasta serpilip tüm bezeler tek tek servis tabağı boyutunda açılır.
  • Açtığımız bezelerin bir birine yapışmaması için aralara dolap poşeti serilerek üst üste koyulup hava almayacak şekilde kapatılıp en az iki saat vaktiniz varsa bir gece dolapta bekletilir.
  • Cevizler robottan çekilerek iç harcı hazırlanır.
  • Dolapta bekleyen hamurlar tek tek nişasta serpilerek yeteri kadar açılır ve bolca ceviz serpilip oklavaya rulo şeklinde sarılıp daha sonra ortaya büzüştürülerek oklavadan çıkartılıp tepsiye yerleştirilir.
  • Bu şekilde tüm hamur bitinceye kadar hazırlayıp tepsiye yerleştirip bıçakla dilediğimiz büyüklükte dilimlenir.
  • Tereyağ eritilip köpüğü alınıp sıvı yağ eklenip karıştırılıp mutlaka yağı ılıtıp tatlının üzerine her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
  • 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Şerbeti için su ve şeker ocakta kaynamaya bırakılıp kaynadıktan sonra limon eklenip en az 20- 25 dakika kaynatılır.
  • İlk sıcağı çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
  • Şerbetini çeken tatlı toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ❤️.

Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurt (sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 7 su bardağı un (kontrollü)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyin.
  • İstediğiniz şekli verin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Buzluk Böreği Tarifi

 

Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 tane maden suyu
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine ayrılacak )

İç harcı için;

  • 3-4 adet patates
  • Pul biber
  • Kara biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
  • İçerisine maydanoz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Derin kap içerisine maden suyunu, tuzu, yumurta akını ve yağı ekleyelim karıştıralım. (köpük köpük olacaktır ).
  • 3 yufkanın her katına hazırladığımız sosu sürüyoruz ve fırça yardımıyla eşit miktarda tüm sosu yufkalara yediriyoruz.
  • Yufkaları üst üste koyuyoruz her katına sos sürelim.
  • Yufkayı 20 eşit parçaya ayrılacak şekilde keselim.
  • Yufkanın uçlarına patates harcımızı koyup sarıyoruz.
  • 180 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

    Dilerseniz buzdolabında 1 saat bekletebilirsiniz.

Nokul Tarifi

 

Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram ceviz içi
  • 250 gram kuru üzüm
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

    Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki malzemeleri uygun bir kaseye alalım.
  • Hamur toparlanana kadar un ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurun üzerini örtelim ve dinlendirelim.
  • Cevizi rondoya çekelim.
  • Şekeri, üzümü ve cevizi ayrı kaselere alalım.
  • Hamuru 8’e bölelim. Yuvarlayalım ve üzerini örtelim.
  • Hamurun birini un serptiğimiz zemine alalım ve oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım.
  • Hamurun üzerine önce sıvı yağ sürelim.
  • Sırayla şeker, ceviz ve üzümü her yerine gelecek şekilde serpelim.
  • Rulo olarak saralım.
  • Dört parmak aralıklarla keselim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
  • Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayalım.
  • Hamurlar bittiğinde bir kaseye yumurta sarısını alalım ve üzerine 2 damla su damlatalım ve çırpalım.
  • Hamurların üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Nokulları 170 derece de ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Afiyet olsun

Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi

 

Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 1 kase çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için;

  • Toz antep fıstığı

    Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tenceremize şekeri, suyu ve limon suyunu koyup kaynatalım.
  • Yoğurma kabımıza margarini, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini ve irmiği koyup karıştıralım.
  • Unu ilave edip kulak hamurumuzu yoğuralım (hamurumuz çok yumuşak olmasın).
  • Yumurta sarısının birini üzerine ayıralım.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucumuzun içinde biraz açalım ve cevizden koyup kapatalım.
  • Şekil verip tepsimize dizelim.
  • Üzerine çatalla çizik atalım ve yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımız ılıyınca soğuk şerbetimizi döküp üzerine toz antep fıstığı serpiştirelim ve servise hazır hale getirelim.
  • Kıyır kıyır tatlımız hazır.

Kremalı Domatesli Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremalı Domatesli Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram bonfile tavuk
  • Yarım paket makarna
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 bardak su (makarna suyundan ayıralım)
  • Parmesan peyniri

    Kremalı Domatesli Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye makarna için su koyalım ve kaynayınca makarnayı içine ekleyelim.Makarnayı çok pişirmeyin biraz diri kalsın.
  • Tavukları jülyen bir şekilde doğrayalım ve tencereye alalım.
  • Tavuklar suyunu salıp çekince içine sıvı yağ ekleyelim.
  • Tavuklar biraz pişince içine sarımsakları ve jülyen doğradığımız biberleri ekleyelim.
  • Biberleri çok öldürmeyelim biraz pişince içine salçayı ekleyip birkaç tur kavuralım.
  • Daha sonra doğradığımız ya da robottan geçirdiğimiz domatesleri ekleyelim.
  • Domatesler pişince içine krema, tuz, pulbiber, karabiber ve makarnanın suyunu ekleyelim.
  • İyice karıştıralım ve makarnayı içine ilave edelim.
  • Makarnayla sosu iyice özdeşleşene kadar karıştıralım ve içine rendelediğimiz kaşar peynirini ekleyelim.
  • Kaşar eriyince ocaktan alalım.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Pembe Sultan Mezesi Tarifi

 

Pembe Sultan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orto boy pancar
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 parça beyaz (süzme) peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Pembe Sultan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pancarları güzelce yıkayıp kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Pişen pancarlarımızı rendeleyelim,üzerine zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurt ,sarımsak rendesi, beyaz peynir ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırıp pancarları ekleyelim.
  • Pancar mezemiz servise hazır.

Cevizli Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Cevizli Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 10-12 dal kadar maydanoz
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 adet limon rendesi
  • Küçük boy 16-20 dolmalık biber
  • 4-5 adet taze fesleğen
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

    Cevizli Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesi için kuru soğanları yemeklik doğrayalım ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavuralım.
  • Küçük küp küp doğradığımız 1 adet domatesi ekleyip karıştıralım.
  • Yıkanmış pirinçleri ilave edelim ve kavuralım.
  • Ceviz, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuzu ilave edelim.
  • İnce doğranmış maydanozu ve rendelediğimiz limon kabuğunu ekleyelim.
  • Her biberin içine iç harcından tam dolmayacak şekilde dolduralım ve tencereye yerleştirelim.
  • Dolmaların kapağına kapatmak için bir domatesi küçük doğrayalım ve her biberin tepesini kapatalım.
  • Biberlerin en üstüne fesleğen yapraklarını koyalım.
  • Üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edelim.
  • Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yarım saat kadar kaynatalım. Afiyet olsun.