28 Haziran 2023 Çarşamba

Sütlaç Tarifi (Nişasta Yok Un Yok Sadece Pirinç Var)

 

Sütlaç Tarifi (Nişasta Yok Un Yok Sadece Pirinç Var) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker

Pirinçi pişirmek için;

  • Su

    Sütlaç Tarifi (Nişasta Yok Un Yok Sadece Pirinç Var) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri üç dört su yıkayın ,derin bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin.Sıcak su ekleyin daha çabuk kaynayacaktır.
  • Kaynayınca ocağı kısın kapağı yarım bırakın taşmasın suyu azaldıkça su ilave edin, arada karıştırın ,dibine tutmasın.
  • Pirinçin helimesi çıkıncaya kadar pişirin.
  • Önce sütü sonra şekeri ilave edin ,kaynayınca orta ateşte arada karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Şekerli sevip sevmiyorsanız şeker miktarını azaltıp çoğaltabiliriz.
  • Koyulaşınca tabaklara alın.
  • Sütlaç fırında yapacaksanız tepsiye su koyun tabaklarınızı yerleştirin .
  • Önceden ısıtılmış 250derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, fırınınızı kontrol edin fırından fırına farklılık gösterebilir.

Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi

 

Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket baklavalık yufka (470 gram)
  • 250-300 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram kırılmış ceviz
  • 150 gram iri çekilmiş fıstık

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıp içene sıvı yağı ekleyip kenara alıyoruz.
  • Şerbeti için.Şeker, su ve limon dilimini ekleyip kaynayınca orta ateşte 17-20 dk kaynatıp kenara alıyoruz.
  • Ben büyük fırın tepsisinde yaptım.
  • Tepsinin boyuna göre yufkaları kesip yağlanmış tepsiye ikişer ikişer diziyoruz aralarını yağlıyoruz.
  • 8 yufkadan sonra arasına ceviz serpiyoruz.
  • Tekrar ikişer ikişer aralarını yağlayarak tepsiye diziyoruz.
  • Tekrar 8 yufkadan sonra iri çekilmiş fıstık serpiyoruz.
  • Tekrar 8 yufkayı ikili aralarını yağlayıp diziyoruz.
  • Kalan yağı üzerine sürüp, istediğiniz gibi kesip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküp, üzerine fıstık serpip 4-5 saat dinlendikten sonra yanında dondurma ile servis ediyoruz.

All-in-One Cooker Etli Tirit Tarifi

 

All-in-One Cooker Etli Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana eti
  • Pide (tabanı için)
  • 1 kase yoğurt
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml-eti haşlamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz

Ekmekleri ıslatmak için;

  • Haşlama suyu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Maydanoz

    All-in-One Cooker Etli Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • All-in-One Cooker’ın haznesine kuşbaşı doğranmış dana etini alalım.
  • Üzerine sıcak su ekleyelim ve 30 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
  • Sürenin sonunda pişen etleri ayrı bir tabağa alalım ve küçük küçük parçalara ayıralım.
  • Servis tabağına küp küp doğradığımız pideyi alalım. Üzerin etin haşlama suyundan gezdirelim.
  • Daha sonra ekmeklerin üzerine tuzla birlikte çırpılmış yoğurdu gezdirelim.
  • Yoğurdun üzerine etlerimizi yerleştirelim.
  • Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra üzerine pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyerek kızdıralım.
  • Hazırladığımız sosu da etlerin üzerine gezdirdikten sonra ince kıyılmış maydanoz serpelim ve etli tiritimiz servise hazır.

27 Haziran 2023 Salı

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi

 

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Limon sosu için

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (Renk versin diye)
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (Islatmak için)

    Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmik ,şeker, nişasta ve un tencereye alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine süt eklenerek iyice karıştırılır. Göz göz olana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ve vanilya eklenerek 2-3 dakika çırpıcı ile elde hızlıca çırpılır.
  • Kedi dili bisküvilerin sadece tek yüzeyi süte hızlıca bandırılır. Çok ıslatmayın ,kremanın ısısı ile yumuşuyor zaten.
  • Islak kısım yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizilir.
  • Üzerine irmikli krema dökülür. Yüzeyi düzeltilir ve soğumaya bırakılır.
  • Üzerine dökeceğimiz sosun karışmaması için irmikli katmanın tamamen soğuması önemli !!! limon suyu, şeker, zerdeçal, nişasta ve su sos tenceresine alınır, homojen olana kadar çırpılır.Sürekli karıştırarak pişirilir. Eğer kıvamı çok koyulursa su ilave edebilirsiniz. Koyu ama akışkan bir kıvam elde etmeliyiz.
  • Soğumuş irmikli kremanın üzerine limonlu sos dökülür.
  • Sıcaklığı çıkınca üzeri streclenerek buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen tatlı dilimlere ayrılır. Arzuya göre çilek, nane yaprakları,limon dilimleri vs ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun 🥰.

Krep Börek (Zahmetsiz Kolay Börek) Tarifi

 

Krep Börek (Zahmetsiz Kolay Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dilerseniz karabiber, pul biber

Arası için;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk

    Krep Börek (Zahmetsiz Kolay Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve sütü çırpalım daha sonra yağ, tuz ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım krep tavasını ısıtalım bir kepçe krep hamurumuzdan tavaya alıp, yayalım arkalı önlü hafif pişirelim iyice pişmesin.
  • Krepin ortasına bir dilim kaşar peyniri koyalım üzerine kızarttığımız sucuklardan koyalım ve tekrar üzerine bir dilim kaşar peyniri koyalım ve krepi içe doğru katlayalım (fotoğraflarda var nasıl katladığım)
  • Tavaya çok az yağ koyalım katladığımız krepleri arkalı önlü kızartalım. Krep böreklerimiz hazır 👍🏻 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
  • Not:Su bardağım 200 ml. İçine isterseniz sucuk yerine beyaz peynir kaşar peyniride koyabilirsiniz. Bu ölçüden 8 adet krep börek çıktı.

Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi(konserve kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

    Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım.
  • Patlıcanları küçük küp şeklinde doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  • Tavaya biraz sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğan ve biberleri alıp kavurmaya başlayalım.
  • Ardından salçayı ekleyip kavuralım.
  • Domates rendesini de ekleyip kavurduktan sonra  patlıcanları ve baharatları ekleyip biraz da bu şekilde kavuralım.
  • Son olarak yarım çay bardağı suyu döküp karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak patlıcanlar iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirelim.
  • Pişen iç harcını soğumaya bırakalım.
  • Böreğin sosu için verilen malzemeleri karıştıralım.
  • Bir yufkayı serip kenar kısımlarından içe doğru katlayalım.
  • Her yerine sostan sürüp bir kenarına iç harcından koyalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Sonra istenilen ebatlarda kesip tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Börülce Salatası Tarifi

 

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış börülce
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • Bir tutam taze nane
  • Konserve mısır
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Salatalık turşusu
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağ
  • Tuz

    Börülce Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Börülceler yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu dökün.
  • Yeşillikleri ince ince doğrayın ve haşlanmış-soğumuş börülcelerin üzerine eleyin.
  • Kalan malzemeleri de ilave edin.
  • Sos için limon suyu,nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın servis etmeden az önce döküp karıştırın.
  • Afiyet olsun

Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gr yağsız dana kıyması
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Un
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ

    Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  • Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
  • Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
  • Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…
  • Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.

Türk Mutfağının En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi

 

Türk Mutfağının En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım soğan (1 adet küçük boy soğan)
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 50 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Türk Mutfağının En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım soğanı (1 adet küçük boy soğan) doğrayıp, 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım. 1 yemek kaşığı salça ve 50 gram kıymayı da ekleyip kavuralım.
  • Sonrasında; 1 adet küp küp doğranmış patates, 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinci de ekleyip 1-2 dk kavuralım.
  • 6 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyip tüm malzeme yumuşayana kadar kaynatalım ve blend edelim.
  • Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.