All-in-One Cooker Etli Tirit Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana eti
- Pide (tabanı için)
- 1 kase yoğurt
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml-eti haşlamak için)
- 1 çay kaşığı tuz
Ekmekleri ıslatmak için;
- Haşlama suyu
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Maydanoz
All-in-One Cooker Etli Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?
- All-in-One Cooker’ın haznesine kuşbaşı doğranmış dana etini alalım.
- Üzerine sıcak su ekleyelim ve 30 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
- Sürenin sonunda pişen etleri ayrı bir tabağa alalım ve küçük küçük parçalara ayıralım.
- Servis tabağına küp küp doğradığımız pideyi alalım. Üzerin etin haşlama suyundan gezdirelim.
- Daha sonra ekmeklerin üzerine tuzla birlikte çırpılmış yoğurdu gezdirelim.
- Yoğurdun üzerine etlerimizi yerleştirelim.
- Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra üzerine pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyerek kızdıralım.
- Hazırladığımız sosu da etlerin üzerine gezdirdikten sonra ince kıyılmış maydanoz serpelim ve etli tiritimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder