28 Haziran 2023 Çarşamba

Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi

 

Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket baklavalık yufka (470 gram)
  • 250-300 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram kırılmış ceviz
  • 150 gram iri çekilmiş fıstık

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıp içene sıvı yağı ekleyip kenara alıyoruz.
  • Şerbeti için.Şeker, su ve limon dilimini ekleyip kaynayınca orta ateşte 17-20 dk kaynatıp kenara alıyoruz.
  • Ben büyük fırın tepsisinde yaptım.
  • Tepsinin boyuna göre yufkaları kesip yağlanmış tepsiye ikişer ikişer diziyoruz aralarını yağlıyoruz.
  • 8 yufkadan sonra arasına ceviz serpiyoruz.
  • Tekrar ikişer ikişer aralarını yağlayarak tepsiye diziyoruz.
  • Tekrar 8 yufkadan sonra iri çekilmiş fıstık serpiyoruz.
  • Tekrar 8 yufkayı ikili aralarını yağlayıp diziyoruz.
  • Kalan yağı üzerine sürüp, istediğiniz gibi kesip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküp, üzerine fıstık serpip 4-5 saat dinlendikten sonra yanında dondurma ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder