Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket baklavalık yufka (470 gram)
- 250-300 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram kırılmış ceviz
- 150 gram iri çekilmiş fıstık
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizli Fıstıklı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıp içene sıvı yağı ekleyip kenara alıyoruz.
- Şerbeti için.Şeker, su ve limon dilimini ekleyip kaynayınca orta ateşte 17-20 dk kaynatıp kenara alıyoruz.
- Ben büyük fırın tepsisinde yaptım.
- Tepsinin boyuna göre yufkaları kesip yağlanmış tepsiye ikişer ikişer diziyoruz aralarını yağlıyoruz.
- 8 yufkadan sonra arasına ceviz serpiyoruz.
- Tekrar ikişer ikişer aralarını yağlayarak tepsiye diziyoruz.
- Tekrar 8 yufkadan sonra iri çekilmiş fıstık serpiyoruz.
- Tekrar 8 yufkayı ikili aralarını yağlayıp diziyoruz.
- Kalan yağı üzerine sürüp, istediğiniz gibi kesip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküp, üzerine fıstık serpip 4-5 saat dinlendikten sonra yanında dondurma ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder