7 Temmuz 2023 Cuma

Fırında Kabak Kızartması Tarifi

 

Fırında Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Dereotu

    Fırında Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp yuvarlak dilimlere doğrayalım.
  • Pul biber, nane, kekik,yağ ve tuzla karıştırılıp kabakların üzerine döküp karıştıralım.
  • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabakları dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kabakları tabağa dizip üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu serpelim.
  • Serin serin çok güzel bir tarif oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Tavuk Kalamar Tarifi

 

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kadar ince ve uzun doğranmış tavuk bonfile
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz kırmızıbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un (Silme)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranan tavuk eti ilk olarak tuz ve baharatlarla karıştırılır.
  • Sonra yumurta, un, maden suyu, kabartma tozu ve karbonat eklenir. Tekrar karıştırılır, üzeri kapatılıp buzdolabında en az 1 saat bekletilir.
  • Kızartmadan önce oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından 15-20 dakika kadar önce çıkarılır.
  • Tavaya aldığımız sıvı yağ iyice ısındıktan sonra kızartmaya başlanır. (tavaya bir anda çokça malzeme ekleyip yağın ısısını düşürmemekte yarar var.)
  • Kızartılan etler önce kağıt havlu üzerine alınır.
  • Daha servis tabağında ketçap, mayonez ve acı sosla servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Köz Domates Çorbası Tarifi

 

Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yaklaşık 1,5 -2 lt su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Servis için;

  • Tereyağı ile kavrulmuş kıtır lavaş veya ekmek dilimleri
  • Keten tohumu
  • Yoğurt yada krema

    Köz Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates ile kuru soğanı 4 er parçaya ayırarak fırın tepsisine dizelim ve 200 derecede ızgara ayarında közleyelim.
  • Derin bir çorba tenceresinde tereyağını eritelim. Tereyağı eriyince unu ekleyip kavuralım.
  • Kavurduğumuz tereyağı ve unun içerisine közlenmiş domates ve soğanları ekleyelim.
  • Karıştıra karıştıra birazcık kavuralım.
  • Sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştıralım ve biraz daha kavuralım.
  • Sıcak suyunu ekleyip yaklaşık 10 15 dk pişirelim. Suyunu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekleyelim.
  • 15 dk sonra çorabanın tuzunu ekleyip blendırdan geçirelim.
  • En son sütünü ekleyip 10 dk daha katıştırarak pişirelim.
  • Servis aşamasında üzerine tereyağı ile kavurduğumuz kıtır lavaş yada kıtır ekmek koyalım. Biraz da sulu yoğurt ya krema gezdirelim.
  • En son keten tohumu serpelim.

Tam Bir Yaz Salatası Brokoli Salatası Tarifi

 

Tam Bir Yaz Salatası Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 5-6 adet ince kıyılmış kornişon salatalık
  • 1 kutu mısır

Yoğurt sosu için;

  • 5-6 dal maydanoz ve dereotu
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 dolu yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Karabiber

    Tam Bir Yaz Salatası Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoli çiçeklerini küçük parçalara ayırın. Yıkadıktan sonra çiçekleri yaklaşık 5 dakika kaynatın. 5 dakika sonra ocaktan alıp uygun bir kapta soğumaya bırakın.
  • Havuçları soyun ve rendeleyin. Uygun bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soteleyip soğumaya bırakın. Brokoliye havuç, turşu ve mısır ekleyin.
  • Sosu için; maydanozu ve dereotunu doğrayın, geniş bir kaseye alın, yoğurdu, sarımsağı, mayonezi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Ardından brokolilerin üzerine dökün. Hepsini karıştırıp servis tabağına alın.
  • 1 çorba kaşığı yağı bir sos tavasında kızdırın, ceviz içlerini toz kırmızı biberle kısa bir süre kavurun ve ardından brokoli salatasının üzerine yayın.
  • Afiyet olsun.

İkindi Çayına Soslu Patates Salatası Tarifi

 

İkindi Çayına Soslu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane haşlanmış patates
  • 2 tane havuç
  • 4 dal taze soğan
  • 1 tane kuru soğan (tercihen mor)
  • 3 orta boy yaprak marul
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 tane kapya biber
  • Varsa bir parça mor lahana
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 limon suyu

Sosu:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı

    İkindi Çayına Soslu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates soyularak haşlanır ve küp doğranır.
  • Kapya biber küp küp doğranır.
  • Havuç rendelenir.
  • Taze soğan, marul, mor lahana ve maydonoz ince ince kıyılır.
  • Kuru soğan ince ince yarım ay doğranır.
  • Derin bir kaseye patatesler ve kıyılan sebzeler alınarak karıştırılır.
  • Salça sosu tavada pişirilir ve salataya eklenir.
  • Üzerine tuz ve limon suyu eklenerek karıştırılır. Servis edilir.Afiyet olsun 

Fırında Kabak Kızartması Tarifi

 

Fırında Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Dereotu

    Fırında Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp yuvarlak dilimlere doğrayalım.
  • Pul biber, nane, kekik,yağ ve tuzla karıştırılıp kabakların üzerine döküp karıştıralım.
  • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabakları dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kabakları tabağa dizip üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu serpelim.
  • Serin serin çok güzel bir tarif oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Köfteli Patates Tarifi

 

Köfteli Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

    Köfteli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftesi için gereken bütün malzemeleri güzelce yoğurun ve istediğiniz büyüklükte köfteler yapıp kenara alın.
  • Yemeği için uygun bir tavaya sıvı yağı ve tereyağı ekleyin.
  • Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip hafif soteleyin.
  • Rendelenmiş yada küçük doğranmış domatesleri ilave edip biraz soteleyin ve köfteleri üzerine sıralayıp önlü arkalı hafif kızartın.
  • İstediğiniz büyüklükte doğramış olduğunuz patatesleri üzerine ilave edip hafif şekilde karıştırın.
  • Baharatları ilave edin karıştırın.
  • İki su bardağı su ekleyin kaynamaya başlayınca altını kısıp patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

5 Temmuz 2023 Çarşamba

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi

 

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Limon sosu için

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (Renk versin diye)
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (Islatmak için)

    Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmik ,şeker, nişasta ve un tencereye alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine süt eklenerek iyice karıştırılır. Göz göz olana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ve vanilya eklenerek 2-3 dakika çırpıcı ile elde hızlıca çırpılır.
  • Kedi dili bisküvilerin sadece tek yüzeyi süte hızlıca bandırılır. Çok ıslatmayın ,kremanın ısısı ile yumuşuyor zaten.
  • Islak kısım yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizilir.
  • Üzerine irmikli krema dökülür. Yüzeyi düzeltilir ve soğumaya bırakılır.
  • Üzerine dökeceğimiz sosun karışmaması için irmikli katmanın tamamen soğuması önemli !!! limon suyu, şeker, zerdeçal, nişasta ve su sos tenceresine alınır, homojen olana kadar çırpılır.Sürekli karıştırarak pişirilir. Eğer kıvamı çok koyulursa su ilave edebilirsiniz. Koyu ama akışkan bir kıvam elde etmeliyiz.
  • Soğumuş irmikli kremanın üzerine limonlu sos dökülür.
  • Sıcaklığı çıkınca üzeri streclenerek buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen tatlı dilimlere ayrılır. Arzuya göre çilek, nane yaprakları,limon dilimleri vs ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun 

Kadayıf Sarma Tarifi

 

Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 14 adet baklavalık yufka
  • 350 gr yaş kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz
  • 200 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su (700 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ocağımızı açalım. Toz şeker ve suyu güzelce karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika daha kaynatarak soğumaya bırakalım.
  • Sos tavasına alarak ocakta erittiğimiz tereyağın üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından baklavalık yufkanın her tarafını bir fırça yardımıyla yağlayalım.
  • Üzerine 2. katı da yerleştirdikten sonra tekrar yağlayalım.
  • Yaş kadayıfı ince bir katman olacak şekilde yufkanın üzerine yerleştirelim.
  • Biraz da dövülmüş ceviz serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Rulomuzu 3’er parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerini güzelce yağladığımız kadayıf sarmalarını 170 dereceye ayarladığımız ankastre fırında yaklaşık 1 saat boyunca pişirelim.
  • Nar gibi kızaran tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra çıtır çıtır kadayıf sarmalarımız servise hazır olacak. Şimdiden herkese afiyet olsun. Afiyet olsun!