29 Ağustos 2023 Salı

Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi

 

Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

Patlıcanlı kısım için;

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Baget ekmek için;

  • Yarım baget ekmeği
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz

Üzeri için;

  • Yarım mor soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinli patlıcan ezmesi için öncelikle saplarını çıkardığımız bostan patlıcanlarını ortadan iki keselim.
  • Patlıcanları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirelim.
  • Ardından önceden ısıttığımız 200 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Patlıcanlar pişerken ekmeklerin üzerine süreceğimiz sosu hazırlayalım. Bunun için ayrı bir sos kasesine zeytinyağı, küçük küçük doğranmış sarımsak ve maydanozu güzelce karıştıralım.
  • Baget ekmeği uzunlamasına ortadan iki keselim.
  • Kestiğimiz ekmekleri yine fırın tepsisine alalım ve üzerine hazırladığımız sarımsaklı sostan sürelim.
  • Yeterince pişen patlıcanları fırından alalım. Yerine ekmekleri koyup 200 derecede 10 dakika kızarmaya bırakalım.
  • Fırından çıktıktan sonra el yakmayacak sıcaklığa gelen patlıcanların kabuğunun dikkatli bir şekilde soyalım.
  • Patlıcanları daha sonra rondoya alalım. Üzerine tahin, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve son olarak limon suyunu ilave edelim.
  • Tüm malzemeyi püre kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirelim.
  • Salatanın üzeri mor soğanı küçük küçük doğrayalım. Yeşil biberi de yine aynı şekilde doğrayalım.
  • Çeri domateslerimizi de büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya keselim.
  • Uygun bir kaseye doğradığımız domatesleri, soğanı, biberi, maydanozu,  limon suyunu,  zeytinyağını ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız patlıcan püresini servis tabağına alarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Daha sonra üzerine hazırladığımız domates salatasını ilave edelim.
  • Fırında çıtır çıtır kızaran nefis baget ekmeklerimizi de istediğimiz büyüklükte dilimleyerek patlıcan salatamız ile birlikte servis edelim. 

Karamelize Şerbetli Revani Tarifi

 

Karamelize Şerbetli Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı irmik

    Karamelize Şerbetli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet yapımı;1 su bardağı şekeri tencereye alıp karamel rengine gelene kadar karıştıralım.
  • Sonra 3.5 bardak suyu ekleyip kalan şekeri ilave edelim.
  • Şerbetimiz kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkalım. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Kek yapımı;Şeker ve yumurtayı rengi açılana kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı malzemeleri en son katı malzemeleri ekleyerek kekimizin havasını söndürmeden katıştıralım.
  • Daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlımızı şerbetle buluşturalım 😊
  • Üzerini hindistan cevizi veya toz fıstıkla süsleyebilir, dondurma, kaymakla servis edebilirsiniz. 

Limonlu Baton Kek Tarifi

 

Limonlu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardak toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un

    Limonlu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ile yumurta köpürene kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ, süt ve limon suyu rendesi ile birlikte eklenir.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ,vanilya elenerek çırpılır .
  • Ardından yağlanmış baton kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kürdan kontrolü ile kızarana kadar pişirilir

Mis Gibi Bol Sosu İle Patlıcanlı Makarna Tarifi

 

Mis Gibi Bol Sosu İle Patlıcanlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 1 litre kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber veya 1 kahve kaşığı acı toz kırmızı biber (damak tadınıza göre)
  • 1 tatlı kaşığı et bulyon
  • 1 demet temizlenmiş taze fesleğen (yaprakları kullanıyoruz)
  • 1 litre kaynar su

Üzerini süslemek için;

  • 1 yaprak fesleğen
  • Rendelenmiş parmesan peyniri

    Mis Gibi Bol Sosu İle Patlıcanlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosun hazırlanışı:Soğanı küp küp yemeklik doğrayalım, biberi ince ince kıyalım.Sarımsağı ezelim.
  • Domatesi küp küp doğrayalım.
  • Patlıcanın kabuğunu şerit şeklinde soyalım.
  • Küp küp doğrayalım tuzlu suda bekletip bir iki defa sudan geçirelim kurutalım.
  • İsterseniz kızartın patlıcanları ben kızartmadım kalori açısıdan.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Kızarmış yağın üzerine soğanı sarımsağı ekleyelim, kavuralım, biberi ekleyelim kavuralım.
  • Patlıcanları ekleyelim. Karabiberi ekleyelim.
  • Salçayı ekleyelim ve kavuralım.
  • Yemeğin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  • Sosu kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Sosun suyu az çekildiğinde iri küp küp doğranmış domatesi ekleyelim.
  • Altını kısık ateşte bırakalım.
  • Diğer taraftan makarna hazırlığına başlayalım.
  • Tavaya kaynamış suyu alalım, bir yemek kaşığı tuzu ekleyelim su tekrar kaynadığında makarnayı ekleyelim.
  • Makarna piştiğinde suyunu süzelim.
  • Kepçe yardımı ile makarnayı yavaş yavaş sosa ekleyelim ve karıştıralım sos ile iyice makarnanın buluşmasını sağlayalım.
  • Bütün makarnayı azar azar, sosa ekleyelim.
  • Üzerine taze fesleyen ekleyip tekrar kaşık ile bir iki çevirelim. Yemeğin altını kapatalım.
  • Sunum için; Fesleğen yaprağı ile ve parmesan peyniri ile süsleyelim.
  • Not:. Hemen servis yapalım, makarna sosu tabağimizda bol olacak. Makarna sosun suyunu çekmemiş olarak servis edelim lütfen,.

Dondurucuda Islak Kek Tarifi

 

Dondurucuda Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 60 gr sütlü çikolata

    Dondurucuda Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına  yumurta ve toz şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine süt,  sıvı yağ, elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hazır olan harcımızı pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın kaplarına paylaştıralım.
  • Keklerimizi önceden ısıtılmış 160 °C fırında 45 dakika pişirelim.
  • Oda sıcaklığına gelen keklerimizi çift kilitli dondurucu torbasına alalım. Kilitleyip dondurucuya kaldıralım.
  • Dilediğimiz zaman keklerimizi dondurucudan alıp çözdürelim.
  • Sosu için çikolata hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alarak karıştıralım. Kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynayan sosumuzu ocaktan alarak sosun yarısını fırın kabının tabanına alalım.
  • Kalan sosa sütlü çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra çikolatalı sosumuzu da kekimizin üzerine gezdirelim. Kekin sosu daha iyi çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz.
  • Sosunu güzelce çeken ıslak keklerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Yalancı Baklava Tarifi

 

Yalancı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

    Yalancı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi yapmakla başlayalım.
  • Şekerin ve suyu bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir kapta hamur malzemelerinin tümünü ekleyip karıştıralım .
  • Borcama elimizle bastırarak yayalım.
  • Şeklini istediğiniz gibi kesip 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Hamurun ilk sıcaklığı çıksın.
  • Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak şekilde şerbetimizi tatlının üzerine gezdirelim.
  • Çıtır çıtır ağızda dağılan bir tatlı olacak.

26 Ağustos 2023 Cumartesi

Snapdragon 870’li Vivo Pad Air piyasaya sürüldü! İşte fiyatı

 Vivo’nun yeni tableti Vivo Pad Air satışa sunuldu. Geçtiğimiz günlerde birçok özelliği ile karşımıza çıkan Pad Air, bugün tüm özellikleriyle satışta. İşte Vivo‘nun performansıyla dikkat çekecek yeni tableti Pad Air’in özellikleri ve fiyatı.

Pad Air tüm özellikleriyle karşımızda

Vivo Pad Air bugün satışa sunuldu. Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 870 yonga setinden güç alan Pad Air, bu işlemciyi 8 GB ve 12 GB RAM bellek seçenekleri ile destekliyor. Android 13 tabanlı OriginOS 3 işletim sistemi ile çalışan tablet, 128 GB ve 512 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği sunuyor. Bunların büyük olanı 12 GB RAM belleğe eşik ederken, 128GB depolama seçeneği 8 GB RAM bellek ile birlikte geliyor.

11,5 inç büyüklüğünde IPS LCD ekranla gelen Vivo Pad Air, genelde telefonlarda gördüğümüz 144Hz yenileme hızını kullanıcılara sunuyor. 1840 x 2800 piksel çözünürlüğe sahip bu hızlı ekran, hemen üzerinde 5 Megapiksellik bir selfie kamerası taşıyor. Arka tarafta ise bizleri 8 Megapiksellik bir ana kamera karşılıyor.Kasanın içerisinde 8500 mAh‘lik bir pil taşıyan Pad Air, 44W hızlı şarj desteği ile bu büyük bataryayı kabul edilebilir bir sürede dolduruyor. Ayrıca satılan Vivo Pencil 2 için bir kalem girişine de sahip olan Pad Air, Free Blue ve Easy Silver renk seçenekleri ile satışa sunuldu. Cihazı yazı içerisinde de belirttiğimiz gibi 8/128 GB ya da 12/512 GB versiyonları ile satın alabiliyoruz.Gelelim fiyat tarafına. Her iki modelde de yüksek performans vaat eden Vivo, tabiki 12 GB RAM bellekli versiyon için daha fazla ücret talep ediyor. Vivo, 12GB RAM / 512 GB depolamaya sahip modeli için 357 Dolar fiyat etiketi biçmiş. 8 GB RAM / 128 GB depolama isteyen kullanıcılardan ise 247 Dolar ücret talep ediliyor. Yani Vivo Pad Air’in ülkemizdeki vergisiz fiyatı 6500 TL’den başlıyor. Tabi vergiler dahilinde bu fiyatın artacağını bildirmekte fayda var.

Siz Pad Air’in fiyatını nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Vivo Pad Air özellikleri

  • Ekran: 11,5 inç, IPS , 144Hz yenileme hızı, Full HD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 870
  • RAM: 8 GB / 12 GB
  • Depolama: 128 GB / 512 GB
  • Ön kamera: 5 Megapiksel
  • Arka kamera: 8 Megapiksel
  • Batarya: 8500 mAh, 44W hızlı şarj desteği
  • İşletim sistemi: Android 13 tabanlı OriginOS 3