Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı şalgam suyu (600 ml)
- 4-5 adet kornişon turşu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 4 dal taze soğan
- 1 kutu konserve mısır (210 gr)
- Yarım limon suyu
- 5-6 dilim pancar turşusu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye 2 su bardağı bulguru alalım. Daha sonra üzerine şalgam suyunu dökelim. Şöyle bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Kornişon turşuyu küçük küçük doğradıktan sonra yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu ve soğanı da ince bir şekilde doğrayalım.
- Bulgurlar güzelce pişip şalgam suyunu tamamen çektikten sonra karıştırarak 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Ardından bulgurları derince bir salata kasesine alalım ve üzerine süt mısır, doğradığımız kornişon turşuları, maydanoz, dereotu, taze soğan ve 5-6 dilim pancar turşusunu ekleyelim.
- Limonun suyu ve zeytinyağını da gezdirerek ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla salatamızı karıştıralım.
- Şalgamlı bulgur salatamız servise hazır.
AirFryer'da Selanik Gevreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru meyve
- 1 çay bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
AirFryer'da Selanik Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve sıcak suyu bir çırpma kabına alalım ve mikser ile köpürene kadar çırpalım.
- Toz şeker, sirke ve tereyağını ilave ederek karışana kadar çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve bir spatula yardımıyla iyice karıştıralım.
- Kuru meyve, fındık ve Antep fıstığını ekleyelim. Spatula yardımıyla hamura homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım.
- Hazır olan hamuru, pişirme kağıdı serdiğimiz airfryer haznesine dökerek her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Manuel pişirme ayarında, 160 derecede 30 dakika pişirelim.
- Pişen Selanik gevreği hamurunun oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim ve ardından daha rahat kesebilmek için, 30 dakika dondurucuda bekletelim.
- Dondurucudan aldıktan sonra ince dilimler halinde keselim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
- Manuel pişirme ayarında, 160 derecede 7 dakika süreyle kurutalım.
Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 5 buçuk su bardağı un
Zeytin ezmesi için;
- 1 kase zeytin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ zeytinyağ karışımı
- 1 limon suyu
- 1 diş sarımsak
Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytin Ezmesi Tarifi sayfamda ve youtube kanalımda var.
- Zeytin ezmesi için zeytin çekirdekleri ayıklanır.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağ karışımı, bir diş sarımsak, 1 limon suyu robottan geçirilir. Zeytin ezmesi hazır.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
- Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir.
- 30 dakika üzeri kapalı dinlendirilir.
- Ardından düz bir zeminde un serpilerek açılır.
- Üzerine zeytin ezmesi ilave edilir.
- İlk ortadan ikiye, ardından 3 parmak genişliğinde şeritler kesilir.
- Rulo şeklinde sarılır.
- Üç kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 10- 15 dakika tepsi mayalanması için bekletilir.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Kırmızı Erik Soslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Erik sos için:
- 1,5 su bardağı erik suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için:
- 1 paket burçak bisküvi
Kırmızı Erik Soslu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi yapıyoruz.
- Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıyoruz.
- Orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir paket burçak bisküviyi rondodan geçirip, kaselerin tabanına eşit şekilde bölüştürüyoruz.
- Üzerini kaşıkla bastırıyoruz.
- Daha sonra muhallebiyi döküyoruz.
- Erik sos için gerekli malzemeleri sos tavasına alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra muhallebilerin üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında 15 dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
atlıcan Oturtması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet sivri yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 domates ben domates sosunu kullandım
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiberi
- Kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
Patlıcan Oturtması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcan oturtması için öncelikle patlıcanları zebra şeklinde soyalım.
- Daha sonra tam dilim olmayacak şekilde uzunlamasına keselim patlıcaları.
- Daha sonra tuzlu suda bekletelim bi 10 dk patlıcanları.
- Daha sonra uygun bir tavada biberleri kızartalım patlıcanlı suyunu süzüp onunda kızartalım.
- Daha sonra uygun bir tencereye soğanı sarımsağı kavuralım 3 dk.
- Salçamızı da soğanla kavuralım biraz daha sonra domates sosumuzu ilave edelim.
- Bütün baharatlarımızı da koyup 1 su bardağı su ilave ettikten sonra patlıcanları sosun içine oturtalım .
- Biberleri de üstüne koyduktan sonra 5 dk kaynamaya bırakalım.
- Daha sonra istediği gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden deniyen herkese afyet olsun 🤗.
Kalıpta Kahve Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı toz nescafe
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 3 su bardağı süt
Kalıpta Kahve Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Ardından un hariç diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.
- En son unu da eleyerek ilave edin ve karıştırın.
- Yağlanmış kalıba harcı dökün ve önceden ısınmış 180 derece fırında 30dk pişirin.
- Kek pişerken sosunu hazırlayın.
- Nescafe, şeker ve sıcak suyu derin kasede çırpın.
- Sütü ekleyin ve tekrar güzelce karıştırıp buzdolabına kaldırın.
- Kek piştikten sonra 5dk geçince henüz kalıptayken sostan gezdirin.
- Sosun tamamını birden dökmeyin. Dökün çeksin, sonra yine dökün ve bu şekilde hepsini bitirin.
- Sosun hepsini döktükten sonra 20 dk bekletip ardından kalıptan çıkarın.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Yalancı Boyoz Tarifi İçin Malzemeler
Islatmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Arası için;
Üzeri için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 şişe soda
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
Yalancı Boyoz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yufkayı tezgaha serelim.
- Yarısına iç sondan 7 yemek kaşığı döküp çırçayla her tarafına sürelim.
- Yufkayı üzerine kapatıp d şeklini verelim.
- 4 parçaya kesip uzun olan kısma peynırlı harçtan koyalım.
- Rulo yapıp gül şeklini verelim. Tepsiye dizelim.
- Sos için soda ve diğer malzemeleri karıştırıp böreklerin üzerine dökelim.
- Streç filmle kapatıp 1 gece dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ters çevirip dizelim.
- Yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun😍
Etli Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- ️8 dilim dana filetosu
- ️2 adet soğan
- ️3 adet havuç
- ️5 adet yumru patates
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️700 ml et suyu
- ️1 yemek kaşığı tatlı biber tozu
Etli Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dana etini tavada kızartın.
- Kızardıktan sonra ayrı bir tepsiye yerleştirin.
- Aynı tavada biber salçasını,biber tozunu ve et suyunu kaynamasını sağlayın.
- Patatesin kabuğu soyulmadan ikiye bölün.
- Havuçları soyup dörde bölün.
- Soğanları soyup dörde bölün.
- Eti özel kapaklı fırın tepsisine yerleştirin ve sebzeli üzerlerine yatın.
- Kaynamış sosumuzu etin ve sebzeleri üzerine dökün.
- 200 derecede yaklaşık 2 saat pişirin
Patates Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet iri patates
- 3 dilim üçgen dilimlenmiş sucuk
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 adet çeri domates
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 adet zeytin
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Patates Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri halka halka orta kalınlıkta doğruyoruz.
- Üzerine sıvı yağ sürüp 180 derece fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sıvıyağla açtığımız salçayı yumuşayan patateslerin üzerine sürüyoruz.
- Dilediğimiz pizza malzemesiyle üzerini kaplıyoruz.
- Ben domates ,biber, sucuk ve zeytin kullandım.
- Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesini ekleyip tekrar fırına veriyoruz.
- Kaşarlar eriyince pizzamız hazır.