4 Kasım 2023 Cumartesi

Cookies Tarifi

 

Cookies Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 orta boy yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata

Bardak ölçüsü:Su bardağı 200 ml

Cookies Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağ, esmer ve normal şeker konup mikserle 5 dakika çırpılır.
  2. Yumurta ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Kuru malzemeler elekten geçirerek karışıma ilave edilir ve tekrar mikserle çırpılır. Çikolata ilave edilir ve elle hamur toparlanır.
  4. Fırın 180 derece açılır ve ısınmaya kadar hamur buzdolabında bekletilir.
  5. Fırın ısınınca tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan yuvarlak toplar yuvarlanır ve tepsiye aralıklı dizilir. Ben dondurma kaşığı kullandım ve 6 adet yerleştirdim ve toplam 12 adet.
  6. Fırına verilir yaklaşık 12-15 dakika arası hafif kızarana kadar pişirilir. Büyüklüğüne göre değişebilir pişirme süresi.
  7. Pişen cookiesler fırından çıkartılır ve sertleşmesi için tepside bekletilir ve sonra telin üzerine alınır.

Afiyet olsun!.

Bitlis Köftesi Tarifi

 

Bitlis Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yarma unu (Yoksa irmik de kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • 2 su bardağına yakın ılık su

İç harcı için;

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fincan ceviz içi
  • 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Bitlis Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymamızı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymamıza yağını ekleyelim.
  • Kuru soğan çok ince şekilde doğrayalım.
  • Soğanları da kıyma karışımımıza ekleyelim ve kavuralım.
  • Salça, pul biber ve tuzu ilave edip harcı güzelce karıştıralım.
  • Son olarak dövülmüş ceviz ve maydanozu ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • İç harcımızı soğuması için buz dolabına kaldıralım.
  • Köfte hamurumuzun tüm malzemelerini yoğurma kabına alalım ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru iyi yoğurmak çok önemli ona dikkat edelim. (dilerseniz 1 adet yumurta da ilave edebilirsiniz. O zaman dağılma ihtimali hiç olmaz. ).
  • Limon sıkacağının iç kısmına streç film koyalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak sıkacağın içine koyalım.
  • Parmaklarımızla ortasını oyup iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
  • Hazırladığımız köftelerimizi kaynar tuzlu su içerisine atalım.Gittikçe yumuşayan köfteleri bir süzgeç kepçe yardımı ile dağıtmadan sudan alalım.
  • Yağımızı ocakta biraz ısıtıp pul biber dökelim. Biberler yanmadan ocaktan alalım.
  • Üzerine yağlı sosumuzu dökerek servis edelim.Afiyet olsun 🤗.
  • ‼️yarma unu yerine irmik koyarak yaptığınızda 1 yumurta eklemeyi.

Biberli Ekmek Tarifi

 

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardak un

Üzeri için

  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ 

    Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
  • Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • İç harcı için soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
  • Peynir yağ ve baharatlar eklenir güzelce karıştırılır ( iyi karışması için ben el ile yoğurdum )
  • Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • Hamur avuç içi ile yayılır ve üzerine harç sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirilir.

Kahvaltılık Kızarmış Ekmek (Börek Tadında) Tarifi

 

Kahvaltılık Kızarmış Ekmek (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 dilim tost ekmeği (ben bol iç kullandım siz isterseniz 9 dilimle de yapabilirsiniz, iç harcınız yetecektir)
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kahvaltılık Kızarmış Ekmek (Börek Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kapta peynir,yumurta,maydanoz,kapya biber, baharatları ve zeytinyağını karıştırın. (sucuk veya salam da ekleyebilirsiniz )
  • Tost ekmeklerini pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Ekmeklerin üzerine hazırladığınız karışımdan eşit olarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin.

Tavada Nefis Pizza Tarifi

 

Tavada Nefis Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için

  • 1 yemek kaşığına yakın salça
  • Yarım yemek kaşığı ketçap
  • Su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Karabiber

Üzeri için

  • Sucuk
  • 2-3 çeri domates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Roka

    Tavada Nefis Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kasede pizza hamurunu yapalım ve un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra yağlı tavaya hamuru döküp yayıyoruz. ( hamur cıvık görünümlü olacaktır)
  • Daha sonra salça sosunu hamurun üzerine döküp yediriyoruz.
  • Kaşar hariç üstüne malzemeleri koyuyoruz.
  • Kapağı kapatıp ocağın büyük yerinde kısık ateşte pişiriyoruz. Pişmeye 5-6 dk kala kaşarı ekliyoruz. Pizzamız hazır afiyet olsun:).

Erişteli Mercimekli Soğuk Ayran Çorbası Tarifi

 

Erişteli Mercimekli Soğuk Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram yoğurt (3 su bardağı)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 4 adet buz kalıbı
  • 1 kase haşlanmış mercimek (1,5 su bardağı)
  • 1 kase haşlanmış erişte (1,5 su bardağı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Erişteli Mercimekli Soğuk Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yeşil mercimeği alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Yumuşayan mercimeği ocaktan alıp süzelim ve soğumaya bırakalım. Erişteyi yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Yumuşayan erişteleri ocaktan alıp süzelim ve soğumaya bırakalım.
  • Geniş bir kaseye yoğurdu alalım. Üzerine 1 bardak su ekleyip pürüzsüz olana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Ardından haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ve erişteyi yoğurta ekleyip karıştıralım.
  • Tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Ardından buz küplerini ekleyelim karıştıralım.
  • Üzerinin sosu için tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı alıp hafif ısıtalım.
  • Isınmış yağın içine 1 yemek kaşığı naneyi ekleyip kızdıralım.
  • Naneli sosu da yoğurt çorbamızın üzerine döküp karıştıralım.
  • Enfes çorbamız servise hazır🤤afiyet olsun.

    Not: çorbanın kıvamını biraz su ekleyerek kendinize göre ayarlıya bilirsiniz. Buz küpleriniz yoksa soğuk su ekleye bilirsiniz. Kalan çorbanızı buz dolabına kaldırıp bir gün sonra bile buz gibi tükete bilirsiniz.

Açma Tarifi

 

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta (Akı içine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maya ,su ,ve bir çay kaşığı şekeri bir kaba alıp karıştırın mayamızı 5 dakika kadar kabarmaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına süt, sıvı yağ,şeker,yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Üzerine unu ilave edelim.
  • Son olarak kabaran mayamızı ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım .
  • Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine tereyağı sürelim.
  • Üzerine yağ sürdüğümüz bezeleri silindir şeklinde uzun olucak şekilde yuvarlayalım,yuvarlanan hamuru ikiye katlayıp yuvarlak şekil verelim.
  • Tepsimize dizdiğimiz açmaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpip 20 dakika tepsi mayasına bırakalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana pişirelim. Pişen açmaların üzerine ince bir bez örtüp açmalara daha yumuşak bir kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.

Kupta Tiramisu Tarifi

 

Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşık nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 vanilya
  • 1 kutu krema

Dibi için

  • 2 adet hazır kakaolu kek

Üzeri için

  • Karamel
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 kutu krema

Süslemek için

  • Hazır sos

    Kupta Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı tencereye alınır. Süt ,şeker, nişasta çırpma teliyle pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır ve alınır.
  • Vanilya, margarin ilave edilir karıştırılır. Hemen krema ilave edilir tekrar çırpıcıyla çırpılır soğutulur.
  • Üzeri sitreçlenir dolaba alınır karemel yapmaya geçelim şekeri yapışmayan bir tavaya alalım orta ateşe alınır.
  • Rengi değişene kadar dokunmayın margarin eklenir karıştırılır.
  • Krema eklenir karıştırılır ve sunum kasesine alınır soğutulur.
  • Kupların dibine kek bölüştürülür.
  • İlk katmanına tiramisu boşaltılır.
  • Karemel boşaltılır sos daire şeklinde sıkılır, kürdanla şekil yapılır.