Cookies Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 orta boy yumurta
- 2 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı tuz
- 1 su bardağı damla çikolata
Bardak ölçüsü:Su bardağı 200 ml
Cookies Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağ, esmer ve normal şeker konup mikserle 5 dakika çırpılır.
- Yumurta ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
- Kuru malzemeler elekten geçirerek karışıma ilave edilir ve tekrar mikserle çırpılır. Çikolata ilave edilir ve elle hamur toparlanır.
- Fırın 180 derece açılır ve ısınmaya kadar hamur buzdolabında bekletilir.
- Fırın ısınınca tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan yuvarlak toplar yuvarlanır ve tepsiye aralıklı dizilir. Ben dondurma kaşığı kullandım ve 6 adet yerleştirdim ve toplam 12 adet.
- Fırına verilir yaklaşık 12-15 dakika arası hafif kızarana kadar pişirilir. Büyüklüğüne göre değişebilir pişirme süresi.
- Pişen cookiesler fırından çıkartılır ve sertleşmesi için tepside bekletilir ve sonra telin üzerine alınır.
Afiyet olsun!.