Bitlis Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yarma unu (Yoksa irmik de kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- 2 su bardağına yakın ılık su
İç harcı için;
- 500 gr kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım paket margarin
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 fincan ceviz içi
- 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
- Pul biber
- Tuz
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Bitlis Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymamıza yağını ekleyelim.
- Kuru soğan çok ince şekilde doğrayalım.
- Soğanları da kıyma karışımımıza ekleyelim ve kavuralım.
- Salça, pul biber ve tuzu ilave edip harcı güzelce karıştıralım.
- Son olarak dövülmüş ceviz ve maydanozu ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- İç harcımızı soğuması için buz dolabına kaldıralım.
- Köfte hamurumuzun tüm malzemelerini yoğurma kabına alalım ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru iyi yoğurmak çok önemli ona dikkat edelim. (dilerseniz 1 adet yumurta da ilave edebilirsiniz. O zaman dağılma ihtimali hiç olmaz. ).
- Limon sıkacağının iç kısmına streç film koyalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak sıkacağın içine koyalım.
- Parmaklarımızla ortasını oyup iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
- Hazırladığımız köftelerimizi kaynar tuzlu su içerisine atalım.Gittikçe yumuşayan köfteleri bir süzgeç kepçe yardımı ile dağıtmadan sudan alalım.
- Yağımızı ocakta biraz ısıtıp pul biber dökelim. Biberler yanmadan ocaktan alalım.
- Üzerine yağlı sosumuzu dökerek servis edelim.Afiyet olsun 🤗.
‼️yarma unu yerine irmik koyarak yaptığınızda 1 yumurta eklemeyi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder