4 Kasım 2023 Cumartesi

Bitlis Köftesi Tarifi

 

Bitlis Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yarma unu (Yoksa irmik de kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • 2 su bardağına yakın ılık su

İç harcı için;

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fincan ceviz içi
  • 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Bitlis Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymamızı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymamıza yağını ekleyelim.
  • Kuru soğan çok ince şekilde doğrayalım.
  • Soğanları da kıyma karışımımıza ekleyelim ve kavuralım.
  • Salça, pul biber ve tuzu ilave edip harcı güzelce karıştıralım.
  • Son olarak dövülmüş ceviz ve maydanozu ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • İç harcımızı soğuması için buz dolabına kaldıralım.
  • Köfte hamurumuzun tüm malzemelerini yoğurma kabına alalım ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru iyi yoğurmak çok önemli ona dikkat edelim. (dilerseniz 1 adet yumurta da ilave edebilirsiniz. O zaman dağılma ihtimali hiç olmaz. ).
  • Limon sıkacağının iç kısmına streç film koyalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak sıkacağın içine koyalım.
  • Parmaklarımızla ortasını oyup iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
  • Hazırladığımız köftelerimizi kaynar tuzlu su içerisine atalım.Gittikçe yumuşayan köfteleri bir süzgeç kepçe yardımı ile dağıtmadan sudan alalım.
  • Yağımızı ocakta biraz ısıtıp pul biber dökelim. Biberler yanmadan ocaktan alalım.
  • Üzerine yağlı sosumuzu dökerek servis edelim.Afiyet olsun 🤗.
  • ‼️yarma unu yerine irmik koyarak yaptığınızda 1 yumurta eklemeyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder