Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardak un
Üzeri için
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı için soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
- Peynir yağ ve baharatlar eklenir güzelce karıştırılır ( iyi karışması için ben el ile yoğurdum )
- Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Hamur avuç içi ile yayılır ve üzerine harç sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder