4 Kasım 2023 Cumartesi

Biberli Ekmek Tarifi

 

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardak un

Üzeri için

  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ 

    Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
  • Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • İç harcı için soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
  • Peynir yağ ve baharatlar eklenir güzelce karıştırılır ( iyi karışması için ben el ile yoğurdum )
  • Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • Hamur avuç içi ile yayılır ve üzerine harç sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder