2 Aralık 2023 Cumartesi

Pazılı Buğdaylı Nohut Yemeği Tarifi

 

Pazılı Buğdaylı Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış buğday
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Tuz
  • Su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Pazılı Buğdaylı Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize yağımızı koyun doğradığımız kuru soğan koyun kavrulsun, ardından kapya biberi koyun, karıştırın.
  • Doğradığımız havucu ekleyin iyice karıştırın kavurun sarımsağı koyun.
  • Domates sosu, biber salçası, domates salçasını koyun karıştırın. Ardından pazıları koyun sebzelerle karışsın.
  • Nohudu ve buğdayımızı ilave edin tuzumu karabiber ve kimyon ilave edin iyice karıştırın. Yeterince yemeğimize suyunu koyun pişmeye bırakın çok lezzetli yemek oldu 

Bağışıklık Güçlendiren Hastalık Savan Toplar Tarifi

 

Bağışıklık Güçlendiren Hastalık Savan Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 parmak kadar taze zencefil
  • 1 parmak taze zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı bal

    Bağışıklık Güçlendiren Hastalık Savan Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zencefil, zerdeçal, limon be portakalı soyalım. Tüm malzemeleri rondodan geçirelim. Karabiberi ve balı da eklemeyi unutmayın.
  • Buz kalıplarına koyup dondurun. Hasta olacağınız zaman hemen bardağa 1-2 tane koyup sıcak su ile çay gibi demleyin ve için.
  • Balı limonu içinde müthiş bir çay oluyor. Taze taze de yapıl shot niyetine içebilirsiniz. Şifa olsun allaha emanet olun.

Yumurtalı Tost Tarifi

 

Yumurtalı Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2 tane lavaş
  • Yarım su bardağı kadar kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

    Yumurtalı Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 yemek kaşığı tereyağımızı sahana alalım, eridikten sonra çırpmış olduğumuz yumurtayı ekleyip pişirelim.
  • İki lavaşı biri diğer lavaşın yarısına gelecek şekilde koyalım ortasına yumurtamızı koyalım üstüne kaşarımızıda koyalım, dürüm olacak şekilde saralım.
  • Isıttığımız tost makinasında üstü kızana kadar pişirip yandan çapraz şekilde keselim servise hazır 

Muzlu Baton Pasta Tarifi

 

Muzlu Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Arasına koymak için;

  • 3 adet muz

Kreması için;

  • 1 paket creme ole (ben muzlu kullandım)
  • 1 paket krem şanti
  • 2.5 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Çikolata
  • Toz yeşil fıstık

    Muzlu Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kaynar su ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip son kez karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye harcı döküp düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dk pişirin. Kreması için uygun bir kabın içerisine malzemeleri ekleyip iyice çırpın (kremanın biraz daha yoğun olmasını isterseniz 3 su bardağı süt ve 2 paket kremşanti kullanın)
  • Keki fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine yağlı kağıt serin ve dikkatlice ters çevirip diğer yağlı kağıdı yavaşça kaldırın.
  • Muzları ince dilimleyin. Kekin kenarlarını düzgün olması için kesin. Kremanın bir kısmını dışına sürmek için ayırın. Geri kalanını kekin üzerine sürüp 4 eşit parçaya kesin.
  • Uygun servis tabağına bir parçayı alıp üzerine muz dilimleri dizin.
  • Diğer katlarıda aynı şekilde yapıp sonuncuya bir şey koymayın. Ayırdığınız kremayı dışına sürüp şekil verin.
  • Üzerine çikolata rendeleyip, kenarlarına toz yeşil fıstık dökün. 

Kakaolu Revani Tarifi

 

Kakaolu Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi ve dilediğiniz herhangi bir meyve

    Kakaolu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım tencereye şeker suyu koyun, ocağa alın kısık ateşte 10 dakika kaynatıp, üzerine limon suyunu ilave edin bir iki taşım kaynatıp, ocaktan soğumaya bırakın.
  • Karıştırma kabına yumurta vanilya ve şekeri alın iyice bir mikser yardımı ile karıştırın.
  • Üzerine süt sıvı yağ ilave edin karıştırın.
  • Sonrasında un kabartma tozu kakao irmiği ilave edin, karıştırmaya devam edin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dökün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından tatlıyı alın, üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
  • Tatlı şerbeti çekince servis yapın

20 Kasım 2023 Pazartesi

Hazırları Aratmayan Çıtır Tavuk Tarifi

 

Hazırları Aratmayan Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Marinesi için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı su

Kızartırken bulamak için

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sos için

  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı ketçap

    Hazırları Aratmayan Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğüslerimizi uzun şeritler halinde keselim.
  • Marine için un, nişasta, yumurta, su, karbonat, tuz ve toz kırmızı biberi derin bir kaseye koyarak çırpıcı işe karıştıralım.
  • Kestiğimiz tavukları içine koyalım ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  • Tavukları bulamak için geniş bir kasede un, tuz ve toz kırmızı biberi karıştıralım.
  • Marine sosundan aldığımız tavukları bu karışıma bulayalım ve kızgın yağda kızartalım.
  • Serviste kullanmak için yapacağımız sosumuzu hazırlayalım.
  • Ketçap, mayonez, salatalık turşusu ve ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştıralım.
  • Kızaran tavuklarımızın yanında servis edelim.
  • Aşırı güzel bir tarif oluyor mutlaka denemelisiniz.

Ev Usülü Et Tantuni Tarifi

 

Ev Usülü Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana eti
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lavaşı için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 – 4,5 su bardağı arası un

Salatası için;

  • 2 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 domates

    Ev Usülü Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lavaş hamurunu hazırlayalım.
  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  • Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  • Bu arada eti ince ince küçük olacak şekilde doğrayalım.
  • Pişireceğimiz tavaya alalım.
  • Suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
  • Ardından üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip altını kısalım.
  • Üzerine bir kapak kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Her birini ince bir şekilde merdane yada oklava ile açarak yanmaz tavada çevirerek pişirelim.
  • Et suyunu biraz çekince toz biberi, tuzunu ve yağını ilave edelim.
  • 5 dakika kadar daha pişirip altını kapatalım.
  • Lavaşların iç kısmını etin yağına banıp orta kısmına et ilave edelim.
  • Sumaklı soğan, doğranmış maydanoz ve domates ile saralım.

Çikolatalı Hindistan Cevizli Cookies (Harika Oluyor) Tarifi

 

Çikolatalı Hindistan Cevizli Cookies (Harika Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 180 gram tereyağ (Yumuşak)
  • 100 gram esmer şeker
  • 50 gram toz şeker
  • 60 gram hindistan cevizi
  • 100 gram damla çikolata
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı +2 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

    Çikolatalı Hindistan Cevizli Cookies (Harika Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşak tereyağı ve şekerleri mikser ile çırpıyoruz.
  • Ardından yumurtayı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz.
  • Un hariç diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • En son unu ekleyip karıştırıyoruz kıvamı çok sert olmuyor hatta yapışkan bir halde oluyor.
  • Tepsiye belli aralıklarla dondurma kaşığı ile koyuyoruz.
  • Fırına vermeden dolapta yarım saat dinlendiriyoruz pişerken yayılma olmasın diye.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz hafif pembeleşince alıyoruz çok pişirmeyin sert olur.

Ev Yapımı Tire Köfte Tarifi

 

Ev Yapımı Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • ️4 adet yeşil biber
  • ️2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Domates sosu için

  • ️2 adet domates
  • ️1 çay kaşığı kekik

Köfte için

  • ️400 gram orta yağlı kıyma
  • ️1 çay kaşığı kimyon
  • ️1 tatlı kaşığı kekik
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı pulbiber

️11 adet çöp şiş 

Ev Yapımı Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftemiz için gerekli malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Dinlenmesi için dolaba alalım.
  3. Daha sonra tezgaha streç serip kayısı büyüklüğünde kıymamızdan alıp çöp şişimize elimizle şekil vererek şiş yaparak pürüzsüz hale getirelim.
  4. Daha sonra tavamıza 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile şişlerimizi arkalı önlü kızartalım.
  5. Bu arada domatesimizi rendeleyip ocağa alalım kekik ve tuz ekleyelim ve pişirelim