Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı bonibon
- 1 çay bardağı pul çikolata
Su bardağı ölçüm = 200 ml. Çay bardağı ölçüm = 150 ml.
Bonibonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta, şeker ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
- Nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Üzerine 1 su bardağı un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur oldukça yumuşak ve ele yapışır sekilde kalacak daha fazla unu eklemeyelim.
- Hamur kıvam aldıktan sonra 1 su bardağı bonibonu ekleyelim ve karıştıralım. 30 dk buzdolabında bekletelim.
- Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alalım kurabiyelerin içine 3’er adet pul çikolata koyalım.
- Sekil alan kurabiyeleri fırın tepsisine yerlestirelim.
- Kalan yarım bardak bonibon ile kurabiyelerin üzerini süsleyelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-12 dk pişirelim.
- Daha fazla pişirmeyelim ki kurabiyenin içi sertleşmesin bu süre yeterli oluyor.