Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın.
- Ardından tuz ve unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışan bir kıvamı olacak.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalandırın.
- Sonrasında tezgaha un serpin ve mayalanan hamuru tezgaha alın.
- Üzerine de bolca un serpip merdane ile açın yuvarlak kesme aparatı ile yoksa benim gibi ağzı geniş su bardağıyla hamuru kesip fazlalıkları alın hafif un serpilmiş tepsiye sırasıyla dizin.
- Üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. (hamurdan artan fazlalıkları tekrar yuvarlayın ve üzerini örtün yarım saat kadar dinlendirip aynı şekilde kesin hamur bitene kadar tekrarlayın )
- Tepside yeteri kadar dinlenen hamurları iyice ısınmış tavaya alıp arkalı önlü pişirin (yüksek ateşte pişirmeyin dışı pişer içi çiğ kalır)
- Sonrasında dilediğiniz şekilde servis edin
Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı tam kıvamında yoğurt
- 1 havuç
- 1 küçük kereviz
- 1 küçük elma
- 2 iri diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Zeytin yağı
- Kaju fıstığı (veya ceviz)
- Kerevizin yeşil yaprakları
- Isteğe göre mor pancar
Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuç, elma ve kereviz rendeliyoruz. Sarımsak ezici ile eziyoruz.
- Bütün malzemeler bir kasede birleştirip güzelce karıştırıyoruz.
- Sunum tabağına alınan mezenin üzerine kereviz yapraklarını kesip atıyoruz. Onunda üzerine kaju fıstığı ekliyoruz. En üste zeytin yağı gezdiriyoruz.
- İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.
Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 parça kemikli et haşlanmış (500 gram kadar)
Topalak hamuru için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Pişirme aşaması için;
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı )
- 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 6 su bardağı su etin suyuda dahil
Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce etleri haşlayalım haşlanmış etleri küçük parçalara ayıralım.
- Topalakları hazırlayalım.
- Bulgur ve irmiği uygun yoğurma kabına alım.
- Üzerine kaynamış suyu ilave edelim karıştıralım üzerini kapatalım on dakika dinlensin.
- Daha sonra üzerine un,yumurta ve baharatları ilave edelim çok iyi yoğuralım.
- Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım bu aşamada ara,ara elimizi ıslatabiliriz.
- Uygun bir tencerede soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Salçayı ilave edip bir süre daha kavuralım.
- Baharatları ilave edelim.
- Üzerine haşlanmış etleri suyuyla birlikte ilave edelim .
- Üzerine topalakları ve haşlanmış nohutu ilave edelim.
- Bir süre kaynatalım ,üzerine bir tatlı kaşığı nar ekşisini ve yarım limon suyunu ilave edelim bir süre daha kaynatıp servise sunalım.
Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı çörek otlu erişte
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1-1,5 yemek kaşığı karışık salça
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1-1,5 litre sıcak su veya et suyu ( ben yarı yarıya karışık kullandım)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mercimekleri yıkayıp çok az diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Daha sonra tencereye sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz kavuruyoruz.
- Ardından küçük doğranmış havuç ve biberleri ekleyip, kavurmaya revam ediyoruz.
- Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra erişteyi ilave edip 5 dk kaynatıyoruz.
- Ardından az haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip, erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 90 gram çikolata (60 gram bitter 30 gram sütlü kullandım)
- 100 gram krema
- Yarım su bardağı buz gibi su
Su bardağım 200 ml
Arasına koymak için
- Kakaolu kremalı bisküvi
Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kakaolu bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
- Kakao,yumurta ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım.
- Daha sonra üzerine süt ve şekeri ekleyip topaklanmaması için pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Ocağa alalım kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Kremayı ekleyip karıştıralım.
- Son olarak buz gibi soğuk suyu ekleyip karıştıralım ve kaselere 3-4 kaşık supangle koyalım.
- Üzerine robottan geçirdiğimiz bisküvilerden 2 kaşık koyalım.
- Tekrar üzerine supangle koyalım.
- Bütün kaseleri bu şekilde hazırlayalım.
- Bir kaç saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 2 adet salatalık
- 10 dal dereotu
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 10 adet ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle semizotunu ayıklayıp sirkeli suda bekletin.
- Daha sonra bol su ile yıkayıp kurumaya bırakın.
- Bir kase içerisinde yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Semizotunu, doğranmış dereotu ve küçük doğradığınız salatalığı ekleyip iyice karıştırın.
- Salatayı servis tabağına alın.
- Tavaya sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın.
- Toz kırmızı biberi ve cevizi ekleyip kavurun. Semizotunun üzerine dökün.
Makarna Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Makarnası için;
- 500 gr boru makarna
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
- 400 gr kıyma
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 su bardağı kaşar peyniri
Tabanı için;
- 3 yemek kaşığı domates sosu
Makarna Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
- Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
- Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
- Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
- Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
- Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
- Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim.
Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük kereviz (Avuç kadar)
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 küçük pırasa
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 litre su (1 litre etsuyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (Et suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)
Terbiyesi için:
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 yumurta sarisi
Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzeleri doğrayıp zeytinyağda 3-4 dakika kavurun.
- Et suyu ve normal suyu ilave edip kaynatın.
- Baharatlarını ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blenderden geçirin.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayri bir kapta çırpın. 2-3 kepçe çorbadan alıp azar azar terbiyeyi açın.
- Çorbaya dökün ve hızlıca karıştırın, bir taşım kaynatıp kenara alın.
- En son ince kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyin.