13 Şubat 2024 Salı

Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un

    Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın.
  • Ardından tuz ve unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışan bir kıvamı olacak.
  • Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalandırın.
  • Sonrasında tezgaha un serpin ve mayalanan hamuru tezgaha alın.
  • Üzerine de bolca un serpip merdane ile açın yuvarlak kesme aparatı ile yoksa benim gibi ağzı geniş su bardağıyla hamuru kesip fazlalıkları alın hafif un serpilmiş tepsiye sırasıyla dizin.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. (hamurdan artan fazlalıkları tekrar yuvarlayın ve üzerini örtün yarım saat kadar dinlendirip aynı şekilde kesin hamur bitene kadar tekrarlayın )
  • Tepside yeteri kadar dinlenen hamurları iyice ısınmış tavaya alıp arkalı önlü pişirin (yüksek ateşte pişirmeyin dışı pişer içi çiğ kalır)
  • Sonrasında dilediğiniz şekilde servis edin 

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam kıvamında yoğurt
  • 1 havuç
  • 1 küçük kereviz
  • 1 küçük elma
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Zeytin yağı
  • Kaju fıstığı (veya ceviz)
  • Kerevizin yeşil yaprakları
  • Isteğe göre mor pancar

    Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuç, elma ve kereviz rendeliyoruz. Sarımsak ezici ile eziyoruz.
  • Bütün malzemeler bir kasede birleştirip güzelce karıştırıyoruz.
  • Sunum tabağına alınan mezenin üzerine kereviz yapraklarını kesip atıyoruz. Onunda üzerine kaju fıstığı ekliyoruz. En üste zeytin yağı gezdiriyoruz.
  • İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.

Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi

 

Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 parça kemikli et haşlanmış (500 gram kadar)

Topalak hamuru için;

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Pişirme aşaması için;

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı )
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 6 su bardağı su etin suyuda dahil

    Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce etleri haşlayalım haşlanmış etleri küçük parçalara ayıralım.
  • Topalakları hazırlayalım.
  • Bulgur ve irmiği uygun yoğurma kabına alım.
  • Üzerine kaynamış suyu ilave edelim karıştıralım üzerini kapatalım on dakika dinlensin.
  • Daha sonra üzerine un,yumurta ve baharatları ilave edelim çok iyi yoğuralım.
  • Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım bu aşamada ara,ara elimizi ıslatabiliriz.
  • Uygun bir tencerede soğanı ve sarımsağı kavuralım.
  • Salçayı ilave edip bir süre daha kavuralım.
  • Baharatları ilave edelim.
  • Üzerine haşlanmış etleri suyuyla birlikte ilave edelim .
  • Üzerine topalakları ve haşlanmış nohutu ilave edelim.
  • Bir süre kaynatalım ,üzerine bir tatlı kaşığı nar ekşisini ve yarım limon suyunu ilave edelim bir süre daha kaynatıp servise sunalım.

Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı çörek otlu erişte
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1-1,5 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1-1,5 litre sıcak su veya et suyu ( ben yarı yarıya karışık kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mercimekleri yıkayıp çok az diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  • Daha sonra tencereye sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz kavuruyoruz.
  • Ardından küçük doğranmış havuç ve biberleri ekleyip, kavurmaya revam ediyoruz.
  • Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra erişteyi ilave edip 5 dk kaynatıyoruz.
  • Ardından az haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip, erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak sıcak servis ediyoruz.

3 Şubat 2024 Cumartesi

Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi

 

Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 90 gram çikolata (60 gram bitter 30 gram sütlü kullandım)
  • 100 gram krema
  • Yarım su bardağı buz gibi su

Su bardağım 200 ml

Arasına koymak için

  • Kakaolu kremalı bisküvi

    Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kakaolu bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
  • Kakao,yumurta ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine süt ve şekeri ekleyip topaklanmaması için pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Ocağa alalım kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Kremayı ekleyip karıştıralım.
  • Son olarak buz gibi soğuk suyu ekleyip karıştıralım ve kaselere 3-4 kaşık supangle koyalım.
  • Üzerine robottan geçirdiğimiz bisküvilerden 2 kaşık koyalım.
  • Tekrar üzerine supangle koyalım.
  • Bütün kaseleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Bir kaç saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 2 adet salatalık
  • 10 dal dereotu
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 adet ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle semizotunu ayıklayıp sirkeli suda bekletin.
  • Daha sonra bol su ile yıkayıp kurumaya bırakın.
  • Bir kase içerisinde yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
  • Semizotunu, doğranmış dereotu ve küçük doğradığınız salatalığı ekleyip iyice karıştırın.
  • Salatayı servis tabağına alın.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın.
  • Toz kırmızı biberi ve cevizi ekleyip kavurun. Semizotunun üzerine dökün.

Makarna Pasta Tarifi

 

Makarna Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Makarnası için;

  • 500 gr boru makarna
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı domates sosu

    Makarna Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
  • Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
  • Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
  • Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
  • Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim. 

Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kereviz (Avuç kadar)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 litre su (1 litre etsuyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (Et suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)

Terbiyesi için:

  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurta sarisi

    Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri doğrayıp zeytinyağda 3-4 dakika kavurun.
  • Et suyu ve normal suyu ilave edip kaynatın.
  • Baharatlarını ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blenderden geçirin.
  • Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayri bir kapta çırpın. 2-3 kepçe çorbadan alıp azar azar terbiyeyi açın.
  • Çorbaya dökün ve hızlıca karıştırın, bir taşım kaynatıp kenara alın.
  • En son ince kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyin.