Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi İçin Malzemeler
Falafel Köftesi Tarifi İçin;
- 2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Pancarlı Humus İçin;
- 1 adet küçük boy pancar
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle falafeli hazırlayalım. Bunun için 1 gece önceden suda beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz nohutu, birkaç parçaya bölünmüş soğanı, maydanozu ve sarımsağı rondodan geçirelim.
- Karışımı geniş bir kaba aktarıp üzerine un, karbonat, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan harcı buzdolabına kaldıralım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
- Pancarlı humus için pancarın kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra birkaç parçaya ayıralım ve tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan pancarlar, haşlanmı ve kabukları soyulmuş nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve kimyonu rondodan geçirerek humusumuzu hazırlayalım.Humusun kıvamı koyu olursa, dilerseniz 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
- Dinlenen falafel harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
- Tüm harç bittikten sonra şekillendirdiğimiz falafellerimizi bol kızgın yağda güzelce kızartalım.
- Servis tabağına önce pancarlı humusumuzu alarak yayalım.
- Daha sonra kızarttığımız ve falafelleri yerleştirelim.
- Çok azda maydanoz serpiştirdikten sonra pancarlı humus yatağında falafellerimiz servise hazır.