23 Şubat 2024 Cuma

Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi

 

Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi İçin Malzemeler

Falafel Köftesi Tarifi İçin;

  • 2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Pancarlı Humus İçin;

  • 1 adet küçük boy pancar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle falafeli hazırlayalım. Bunun için 1 gece önceden suda beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz nohutu, birkaç parçaya bölünmüş soğanı, maydanozu ve sarımsağı rondodan geçirelim.
  • Karışımı geniş bir kaba aktarıp üzerine un, karbonat, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan harcı buzdolabına kaldıralım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Pancarlı humus için pancarın kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra birkaç parçaya ayıralım ve tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan pancarlar, haşlanmı ve kabukları soyulmuş nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve kimyonu rondodan geçirerek humusumuzu hazırlayalım.Humusun kıvamı koyu olursa, dilerseniz 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen falafel harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Tüm harç bittikten sonra şekillendirdiğimiz falafellerimizi bol kızgın yağda güzelce kızartalım.
  • Servis tabağına önce pancarlı humusumuzu alarak yayalım.
  • Daha sonra kızarttığımız ve falafelleri yerleştirelim.
  • Çok azda maydanoz serpiştirdikten sonra pancarlı humus yatağında falafellerimiz servise hazır. 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım.)
  • 3 su bardağı un (unu kontrollü eklemenizi öneririm markadan ötürü değişiklik olabiliyor)

Üzerine koymak için ;

  • Yaklaşık bir su bardağı damla çikolata

Tercihe göre fındık parçalarına da batırabilirsiniz,ben içerisine koymayı tercih ettim 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Un ve nişasta hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Nişastayı sonradan ekleme sebebimiz daha kolay homojenize etmek.
  3. Nişastayı ekleyip hamur ile birleşmesini sağladıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyebiliriz.
  4. Ele yapışmayacak ama sert de olmayacak bir hamur elde ettikten sonra küçük parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
  5. Ardından küçük topları damla çikolatasına batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. 180°c de, önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz

21 Şubat 2024 Çarşamba

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi

 

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (110 gr)
  • 40 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)

Çikolata sosu için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsü için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek kısık ateşte, karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Süt ve şekeri ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, üzerine beyaz çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi kuplara paylaştıralım.
  • Üzerinin sosu için sos tenceresine süt, kakao, un, şeker ve yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
  • Koyulaşan çikolata sosunu ocaktan alarak içerisine tereyağı ve bitter çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan çikolata sosumuzu tavukgöğsünün üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
  • Tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen çikolata soslu tavukgöğsü tatlılarımız servise hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Elmalı Brokoli Salatalı (Sosu Özel) Tarifi

 

Elmalı Brokoli Salatalı (Sosu Özel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane brokoli
  • 1 tane iri boy elma
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı nar
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği (isteğe bağlı olmasada olur )

Sosu için;

  • 1 tane limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Elmalı Brokoli Salatalı (Sosu Özel) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle brokoliyi yıkayalım kaynar suyun içinde tüm olarak ekleyelim .
  • 2 dakika kaynatıp çıkarın soğuk suyun içine alalım şok layalım rengi yeşil kalsın.
  • Daha sonra küçük küçük doğrayalım geniş bir kabın içine alalım.
  • Elmanın kabuğunu soyun minik şeklinde doğrayalım.
  • Maydanozu , biberide küçük doğrayın ,salatanın üstüne ekleyin .
  • Daha sonra üzerine narı, kabak çekirdeğini ekleyin sos malzemeleri başka bir yerde karıştırın.
  • Salatanın üzerine ekleyin karıştırın, servis tabağına ekleyin ,üzerine cevizle süsleyin servise hazır.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 500 gr dondurulmuş patates

Servis için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çökertme kebabı için öncelikle etlerimizi julyen olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu aşamada en iyi sonucu ben döküm tava ile aldım, sizin de varsa kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavuralım.
  • Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates ilave edelim.
  • Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
  • Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Servis için öncelikle tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.
  • Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.
  • Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabımız artık servise hazır. 

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi

 

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Yarım çay bardağı tel veya arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı sıcak su

    Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yağ ve unu bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
  • Üzerine salça ve rende sarımsağı ekleyip karıştıralım.
  • Salça da bir dk kadar kavrulsun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip iyice çırpıcıyla karıştıralım.
  • Üzerine tekrar 6 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım.
  • Kaynara çıkınca şehriyesini tuzunu nanesini ekleyip karıştıralım.
  • Şehriye için 5 dk kadar kaynatıp şehriye açılınca ocağımızı kapatalım.
  • Tuzuna bakalım.
  • Çorbamız servise hazır. 

19 Şubat 2024 Pazartesi

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi

 

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Patatesleri haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos

    Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyerek tuzunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kısa sürede patatesler haşlanacaktır.
  • Patateslerin suyunu süzerek ayrı bir kaseye alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerin üzerine küçük küçük doğradığımız kornişon turşuyu, kapya biberi, konserve mısırı ekleyerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kaseye yoğurdu alıp üzerine ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsağı, tuzu, mayonezi ve hardalı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hardal sevmezseniz eklemeyebilirsiniz.
  • Sonrasında patateslerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyerek son defa karıştıralım.

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi

 

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Patatesleri haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos

    Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyerek tuzunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kısa sürede patatesler haşlanacaktır.
  • Patateslerin suyunu süzerek ayrı bir kaseye alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerin üzerine küçük küçük doğradığımız kornişon turşuyu, kapya biberi, konserve mısırı ekleyerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kaseye yoğurdu alıp üzerine ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsağı, tuzu, mayonezi ve hardalı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hardal sevmezseniz eklemeyebilirsiniz.
  • Sonrasında patateslerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyerek son defa karıştıralım.
  • Nefis salatamız hazır, servis tabağına alarak servis edebiliriz😍 üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz🤗 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun