Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elma harcı için;
- 5 – 6 adet elma
- 1 -1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzerine :
- Pudra şekeri
Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce rendelenmiş elma ile toz şekerinin rengi değişince kadar pişirelim. 🍎🍎.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçın ekleyip soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritip soğuduktan sonra yumurta şeker ile karıştırıp un kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
- Hamuru 3 parçaya bölüp 1 parçasını buzlukta 15 dakika kadar donması bekletelim.
- Hamurun 2 parçasını yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye kenarlarını düzgün şekilde yayalım.
- (elmalar tasmasını diye. ).
- Elmaları kaşık ile güzelce bastırmadan yayalım.
- Üzerine cevizleri eşit olarak yayalım.
- Donmuş hamuru iri rende yaparak üzerini kapatalım.
- Öncede ısıtılmış 180-200 fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis etmeden önce dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
- Dilimleyerek servis edelim.