Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu
- 1 çay kaşığı ucu karbonat/kabartma tozu
- 5-6 çiçek brokoli
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Çok az kimyon
İsterseniz üzerine;
Tostun iç malzemesi;
- 1 dilim kaşar 30 gr
- 1 dilim beyaz peynir 30gr
- 1 silme tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı, ben çok yakıştırıyorum)
Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi sebze buhar pişirici ile haşlayalım. Diğer yandan kasemizde yumurta ve unu iyice çırpalım. Brokoli haşlandıktan sonra çatalla ezip diğer malzemelerle karıştıralım.
- Tost makinesinde güzelce aktarıp pişirelim. İsterseniz tavada da olur.
- Piştikten sonra iç malzemeleri ekleyip 2 ye katlayalım biraz daha pişirelim. İşte hazır
Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta büyüklükte patates
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Çay kaşığı silme karabir, kırmızı toz biber
- Tuz
- 20 tane küp küp doğranmış kaşar
Bulamak için:
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı ekmek içi yada galeta unu (ben ekmek içi kullandım)
Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, küp küp doğrayıp, haşlamaya bırakalım bir kaba tuz hariç nişasta, un ve diğerlerini ekleyip iyice harmanlayalım.
- Pişen patatesleri patates eziciyle yada çatalla iyice ezelim, soğuduktan sonra hazırladığımız harcı ekleyelim, elimizle yada kaşıkla iyice karıştıralım tuzunu ekleyelim.
- Elimizi hafif ıslayalım harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alalım içini parmağımızla ovalım 1 tane küp kaşar koyalım, kapatalım yuvarlayalım hepsini bu şekilde yapalım.
- İlk olarak yumurtaya bulayalım sonra ekmek içi yada galeta ununa bulayalım kızgın yağda kontrollü bir şekilde kızartalım.
- Hepsi bittikten sonra servise hazır istediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.
Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ev yapımı ayran
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı lor peynir
- Yarım kapya biber
- 1 tutam maydonoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Peynirli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayran,yumurta, yağı bir kasenin içinde güzelce karıştıralım.
- Üzerine un ,kabartma tozu ve peynir ekleyip karıştıralım.
- Kapya biberi minik doğrayıp ekleyelim.
- Tavayı hafif yağlayıp bir kaşık tavaya döküp,kaşık sırtı ile düzeltelim ve bir tarafı kızarınca diğer yüzünü çevirelim.
- Tavayı her defasında yaglayarak pişirelim. Puf puf peynirli pankeklerimiz sıcak olarak kahvaltıya hazır.
Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
- 150 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydonoz
Üzeri için:
- 1 parça beyaz peynir
- 1 tutam maydonoz
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Dilerseniz susam ve çörek otu
Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım.
- Üzerine tuz ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerine doğranmış maydanoz ve peyniri ufalayıp tekrar yoğuralım.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım, süre sonunda hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası yapalım.
- Süre sonunda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.
- Üzerine peynir serpip kalan maydonozu da serpelim.
- Parmak uçlarıyla bastırarak pide şekli verelim.
- Dilerseniz susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim dilimleyip servis edebilirsiniz.
Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk
- 2 tane patates
- 2 yumurta
- 1 paket krema
- İstediğiniz baharatlar
- 1 tane soğan
- 1 tane kapya biber
- Kaşar peyniri
- Dereotu
Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesimizi daire şeklinde doğrayalım ve tepsimize dizelim.
- İki yumurta ve bir paket krema istediğimiz baharatlar karıştıralım.
- Doğradığımız tavuklarımızı sosumuza ekleyelim patateslerimizin üzerine dökelim.
- Üzerine daire şeklinde doğradığımız soğanları dizelim.
- Üzerine kapya biberleri dizelim.
- 200°’de pişirelim.
- Son olarak kaşar peyniri üzerine serpelim ve tekrar fırına verelim kızarana kadar pişirelim.
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gr tereyağ
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
- 1 çay bardağı süt ( 140 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ince kırılmış ceviz
- 3-4 su bardağı un (520g )
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker (300 gr)
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez (140 ml) en son ilave edilecek
Üzeri için:
- Toz antep fıstığı
- Ceviz
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye serbet için su ve şekeri ekleyip kaynatın.
- Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Soğuduktan sonra pekmezi ekleyin ve karıştırın. Tatlı için tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Dikdörtgen borcama hamuru alın.
- Elinizle bastırarak hamuru eşit şekilde yayın.
- Hamurun üzerine çatal ile çizik atın.
- Ardından tatlıyı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğumuş olan şerbeti ilave edelim.
- Tatlıyı dinlendirip 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.
Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elma harcı için;
- 5 – 6 adet elma
- 1 -1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzerine :
- Pudra şekeri
Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce rendelenmiş elma ile toz şekerinin rengi değişince kadar pişirelim. 🍎🍎.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçın ekleyip soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritip soğuduktan sonra yumurta şeker ile karıştırıp un kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
- Hamuru 3 parçaya bölüp 1 parçasını buzlukta 15 dakika kadar donması bekletelim.
- Hamurun 2 parçasını yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye kenarlarını düzgün şekilde yayalım.
- (elmalar tasmasını diye. ).
- Elmaları kaşık ile güzelce bastırmadan yayalım.
- Üzerine cevizleri eşit olarak yayalım.
- Donmuş hamuru iri rende yaparak üzerini kapatalım.
- Öncede ısıtılmış 180-200 fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis etmeden önce dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
- Dilimleyerek servis edelim.
Snickers Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Çeyrek çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kremşanti
Üzerine;
- 200 gram krema
- 200 gram sütlü veya bitter çikolata (ben 80 gram bitter kullandım)
- 1 kase tuzsuz fıstık (tuzlu ise sıcak suda bekletin peçete ile suyunu alın)
Keki ıslatmak için;
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı su
- Hazır karamel sos (ben kekin üzerine serpiştirdim)
- (karamel yapmak isterseniz şeker, su, yarım su bardağı süt, yarım yemek kaşığı tereyağı)
Snickers Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri çırpalım beyaz olana kadar (ben akı ve sarışını ayrı yaparak yaptım ama karıştırırken zorlandım)
- Ilık su atıp çırpalım ,kuru malzemeleri eleyerek içerisine atalım ,spatula ile hafif kabaran karışımı söndürmeden yedirelim.
- 180 derce fırında kontrollü şekilde pişirelim.
- Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım kaynayana kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan sonra soğuması için kenara alalım.
- Soğuduktan sonra kremşanti ile çırpalım.
- Kekimiz piştikten sonra ortadan ikiye keselim kekimizi ıslatmak için süt ve şekeri bir kapta karıştıralım.
- Hazır sos var ise 1 yemek kaşığı da sostan dökelim.
- Kekimizin her yerine eşit şekilde dökelim yarışınıda öbür kekimizin üzerine dökeceğiz ben birde hazır sostan kremanın üzerine gezdirdim.
- Hazırladığımız soğuyan kremamızı kekimizin üzerine yayalım ardından öbür ikinci kekimizi üzerine koyalım ıslatalım üzerine kremamızı koyalım buzdolabına kaldıralım.
- Üzeri için kremamızı tavamıza alalım hafif kaynattıktan sonra çikolatamızı içerisine atalım ocağın altı kapalı olsun çikolatayı kremamız ile birleştirelim ve yer fıstığımızı içerisine atalım harmanlayalım ılımasını sağlayalım.
- Ilık olan üst kremayı bir sıra dökelim yemek kaşığı ile spatula ilede düzeltelim bi anda dökmeyin yoksa fıstıklar aynı yere toplanır düzeltmek zor olur.
- 1 gün buzdolabında dinlendirelim hafif bir tatlı