13 Nisan 2024 Cumartesi

Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi

 

Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu
  • 1 çay kaşığı ucu karbonat/kabartma tozu
  • 5-6 çiçek brokoli
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Çok az kimyon

İsterseniz üzerine;

  • Çörek otu

Tostun iç malzemesi;

  • 1 dilim kaşar 30 gr
  • 1 dilim beyaz peynir 30gr
  • 1 silme tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı, ben çok yakıştırıyorum)

    Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi sebze buhar pişirici ile haşlayalım. Diğer yandan kasemizde yumurta ve unu iyice çırpalım. Brokoli haşlandıktan sonra çatalla ezip diğer malzemelerle karıştıralım.
  • Tost makinesinde güzelce aktarıp pişirelim. İsterseniz tavada da olur.
  • Piştikten sonra iç malzemeleri ekleyip 2 ye katlayalım biraz daha pişirelim. İşte hazır

Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi

 

Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta büyüklükte patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Çay kaşığı silme karabir, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 20 tane küp küp doğranmış kaşar

Bulamak için:

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı ekmek içi yada galeta unu (ben ekmek içi kullandım)

    Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, küp küp doğrayıp, haşlamaya bırakalım bir kaba tuz hariç nişasta, un ve diğerlerini ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Pişen patatesleri patates eziciyle yada çatalla iyice ezelim, soğuduktan sonra hazırladığımız harcı ekleyelim, elimizle yada kaşıkla iyice karıştıralım tuzunu ekleyelim.
  • Elimizi hafif ıslayalım harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alalım içini parmağımızla ovalım 1 tane küp kaşar koyalım, kapatalım yuvarlayalım hepsini bu şekilde yapalım.
  • İlk olarak yumurtaya bulayalım sonra ekmek içi yada galeta ununa bulayalım kızgın yağda kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Hepsi bittikten sonra servise hazır istediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.

11 Nisan 2024 Perşembe

Peynirli Pankek Tarifi

 

Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ev yapımı ayran
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı lor peynir
  • Yarım kapya biber
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

    Peynirli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayran,yumurta, yağı bir kasenin içinde güzelce karıştıralım.
  • Üzerine un ,kabartma tozu ve peynir ekleyip karıştıralım.
  • Kapya biberi minik doğrayıp ekleyelim.
  • Tavayı hafif yağlayıp bir kaşık tavaya döküp,kaşık sırtı ile düzeltelim ve bir tarafı kızarınca diğer yüzünü çevirelim.
  • Tavayı her defasında yaglayarak pişirelim. Puf puf peynirli pankeklerimiz sıcak olarak kahvaltıya hazır.

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi

 

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz

Üzeri için:

  • 1 parça beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Dilerseniz susam ve çörek otu

    Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım.
  • Üzerine tuz ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Üzerine doğranmış maydanoz ve peyniri ufalayıp tekrar yoğuralım.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım, süre sonunda hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Süre sonunda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.
  • Üzerine peynir serpip kalan maydonozu da serpelim.
  • Parmak uçlarıyla bastırarak pide şekli verelim.
  • Dilerseniz susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından alıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim dilimleyip servis edebilirsiniz.

Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi

 

Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk
  • 2 tane patates
  • 2 yumurta
  • 1 paket krema
  • İstediğiniz baharatlar
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • Kaşar peyniri
  • Dereotu

    Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesimizi daire şeklinde doğrayalım ve tepsimize dizelim.
  • İki yumurta ve bir paket krema istediğimiz baharatlar karıştıralım.
  • Doğradığımız tavuklarımızı sosumuza ekleyelim patateslerimizin üzerine dökelim.
  • Üzerine daire şeklinde doğradığımız soğanları dizelim.
  • Üzerine kapya biberleri dizelim.
  • 200°’de pişirelim.
  • Son olarak kaşar peyniri üzerine serpelim ve tekrar fırına verelim kızarana kadar pişirelim.

Nevzine Tatlısı Tarifi

 

Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 130 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 çay bardağı süt ( 140 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ince kırılmış ceviz
  • 3-4 su bardağı un (520g )

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker (300 gr)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez (140 ml) en son ilave edilecek

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı
  • Ceviz

    Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye serbet için su ve şekeri ekleyip kaynatın.
  • Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Soğuduktan sonra pekmezi ekleyin ve karıştırın. Tatlı için tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Dikdörtgen borcama hamuru alın.
  • Elinizle bastırarak hamuru eşit şekilde yayın.
  • Hamurun üzerine çatal ile çizik atın.
  • Ardından tatlıyı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğumuş olan şerbeti ilave edelim.
  • Tatlıyı dinlendirip 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. 

Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi

 

Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elma harcı için;

  • 5 – 6 adet elma
  • 1 -1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzerine :

  • Pudra şekeri

    Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce rendelenmiş elma ile toz şekerinin rengi değişince kadar pişirelim. 🍎🍎.
  • Ocaktan aldıktan sonra tarçın ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip soğuduktan sonra yumurta şeker ile karıştırıp un kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
  • Hamuru 3 parçaya bölüp 1 parçasını buzlukta 15 dakika kadar donması bekletelim.
  • Hamurun 2 parçasını yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye kenarlarını düzgün şekilde yayalım.
  • (elmalar tasmasını diye. ).
  • Elmaları kaşık ile güzelce bastırmadan yayalım.
  • Üzerine cevizleri eşit olarak yayalım.
  • Donmuş hamuru iri rende yaparak üzerini kapatalım.
  • Öncede ısıtılmış 180-200 fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Servis etmeden önce dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
  • Dilimleyerek servis edelim.

Snickers Pasta Tarifi

 

Snickers Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti

Üzerine;

  • 200 gram krema
  • 200 gram sütlü veya bitter çikolata (ben 80 gram bitter kullandım)
  • 1 kase tuzsuz fıstık (tuzlu ise sıcak suda bekletin peçete ile suyunu alın)

Keki ıslatmak için;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Hazır karamel sos (ben kekin üzerine serpiştirdim)
  • (karamel yapmak isterseniz şeker, su, yarım su bardağı süt, yarım yemek kaşığı tereyağı)

    Snickers Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri çırpalım beyaz olana kadar (ben akı ve sarışını ayrı yaparak yaptım ama karıştırırken zorlandım)
  • Ilık su atıp çırpalım ,kuru malzemeleri eleyerek içerisine atalım ,spatula ile hafif kabaran karışımı söndürmeden yedirelim.
  • 180 derce fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  • Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım kaynayana kadar karıştıralım.
  • Koyulaştıktan sonra soğuması için kenara alalım.
  • Soğuduktan sonra kremşanti ile çırpalım.
  • Kekimiz piştikten sonra ortadan ikiye keselim kekimizi ıslatmak için süt ve şekeri bir kapta karıştıralım.
  • Hazır sos var ise 1 yemek kaşığı da sostan dökelim.
  • Kekimizin her yerine eşit şekilde dökelim yarışınıda öbür kekimizin üzerine dökeceğiz ben birde hazır sostan kremanın üzerine gezdirdim.
  • Hazırladığımız soğuyan kremamızı kekimizin üzerine yayalım ardından öbür ikinci kekimizi üzerine koyalım ıslatalım üzerine kremamızı koyalım buzdolabına kaldıralım.
  • Üzeri için kremamızı tavamıza alalım hafif kaynattıktan sonra çikolatamızı içerisine atalım ocağın altı kapalı olsun çikolatayı kremamız ile birleştirelim ve yer fıstığımızı içerisine atalım harmanlayalım ılımasını sağlayalım.
  • Ilık olan üst kremayı bir sıra dökelim yemek kaşığı ile spatula ilede düzeltelim bi anda dökmeyin yoksa fıstıklar aynı yere toplanır düzeltmek zor olur.
  • 1 gün buzdolabında dinlendirelim hafif bir tatlı