6 Haziran 2024 Perşembe

Ev Yapımı Hamburger Tarifi

 

Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Ekmeği için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından az eksik ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 4-4,5 su bardağı un (Kontrollü olarak ekleyin)

Üzerine ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

(8 adet ekmek çıktı, daha küçükte yapabilirsiniz)

Köftesi için;

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından az eksik galeta unu

Köftenin üzerine ;

  • Cheddar peyniri

Karamelize soğan için;

  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı hardal

İçine koymak için;

  • Marul
  • Domates
  • Turşu

    Ev Yapımı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  • Mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Köftesi için malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Mandalinadan az daha büyük parçalar alıp bastırarak yuvarlak şekil veriyoruz ( şekil vermek için aparat kullanabilirsiniz) köfteyi dinlendiriyoruz.
  • Karemelize soğan için;Soğanları halka şeklinde doğruyoruz, tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, içine soğanları ekliyoruz karıştırıyoruz, şekerini ilave ediyoruz, rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  • Sosu için gerekli malzemeleri de karıştırıyoruz,köfteleri çok az yağ eklediğimiz tavaya alıp arkalı önlü yüksek ateşte pişiriyoruz.
  • En son üzerine peyniri ekleyip eritiyoruz.
  • Ekmeğimizi ortadan kesip önce sosunu ekleyip üzerine köfteyi koyarak üzerine soğan, domates, marul, turşu ve tekrar sos koyup ekmeğinizi kapatıp tamamlıyoruz, biz çok beğendik sizlerde beğenirsiniz umarım 

Orjinal Limonata Tarifi

 

Orjinal Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane limon kabuklarını rendeliyoruz (Ama altındaki beyaz kabukları almıyoruz dikkat ediyoruz)
  • 2 tane portakal kabuklarını rendeliyoruz
  • 1,5-2 su bardağı toz şeker (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 litre su

    Orjinal Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limon ve portakal kabuklarını rendeliyoruz şekerle birlikte iyice ovuyoruz.
  • Kabuklarını rendelediğimiz limon ve portakalın beyaz kabuklarını iyice soyup alıyoruz.
  • Limon ve portakalı doğrayıp ovduğumuz şekerle birlikte limonları da iyice ovuyoruz.
  • Suyunu iyice çıkartıp üzerine suyumuzu ilave ediyoruz.
  • Bir kaşıkla karıştırarak bir kaç dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra bir süzgeçten geçirip limonatamızı içime hazır hale getiriyoruz. Bu kadar kolay limonta yapımı kızlar 

Meyve Salatası Tarifi

 

Meyve Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet halley
  • 2 adet muz
  • 1 adet elma
  • 1 kase çilek
  • 4 tane hallet yada 1 küçük paket yulaflı bisküvi

Kreması için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet kremşanti

    Meyve Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce 1 bardak süte kremşantiyi ekleyip güzelce çırpalım.
  • Meyveleri ve halleyi küçük küçük doğrayalım .
  • Bir büyük kasede hepsini güzelce karıştırıp kaselere koyalım.
  • Buzdolabında soğumaya bırakalım, yiyeceğiniz zaman üzerine biraz bal gezdirelim o yoksa reçel olabilir.

Cevizli Biberli Pizza Poğaça Tarifi

 

Cevizli Biberli Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 1 küçük soğan
  • 1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Cevizli Biberli Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri alıp, karıştıralım.
  • 15 dakika mayanın aktif olması için bekleyelim.
  • Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  • Tuz ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • En son yumuşak tereyağını da ilave edip, 10 dakika yoğurup, yağı hamura yedirelim.
  • Hamuru mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
  • Tavaya sıvı yağı alıp, içine doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Sonra biberi de ekleyip, biberler pişince cevizi, susamı, mısırı, baharatları ve maydanozu ekleyip, bir iki tur karıştırıp, ateşten alalım.
  • Harcı soğumaya bırakalım.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, elimizle yuvarlayalım.
  • 15-20 dakika tepsi mayası alması için bekletelim.
  • Bezelerin ortasına çukur yapalım; 1 çorba kaşığı iç harçtan koyalım.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirelim.

Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi

 

Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

Servis için;

  • Sumaklı soğan salatası
  • Maydanoz
  • Domates
  • Limon

    Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazır yufkadan lahmacunun kıymalı harcı için içini temizlediğimiz yeşil biberleri ve  kırmızı biberleri rondoya alalım.
  • Kabuklarını kesip irice doğradığımız domatesleri ve yine iri iri kestiğimiz soğanı ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
  • Genişçe bir kaseye kıymayı alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz sebzeleri ilave edelim.
  • Sıvı yağ,  domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve naneyi içerisine ilave ederek iç harcımızı yoğuralım. Tüm malzeme iyice karıştığında iç harcını bir kenara alalım.
  • Yufkanın sosu için  un, su, sirke ve sıvı yağı bir kapla güzelce karıştıralım.
  • Tezgaha aldığımız fırın tepsisine yufkalardan bir tanesini yerleştirelim.
  • Önce uzun kenarlarından içe doğru katlayalım. Bir fırça yardımıyla hazırladığımız sostan yufkanın üzerine sürelim.
  • Diğer kenarları da içe doğru katladıktan sonra tekrar yufkamızı soslayalım.
  • Hazırladığımız kıymalı harcın üçte birini yufkanın üzerine alalım. Kaşığın arka tarafıyla bastırarak harcı yufkaya ince bir katman olacak şekilde yayalım.
  • Lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 200 derece fırının en alt tarafında 15 dakika boyunca pişirelim.
  • Sürenin sonunda çıtır çıtır pişen lahmacunlarımızı fırından alalım. Yanında soğan salatası, maydanoz, domates ve bolca limon eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi

 

Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
  • 3-3,5 su bardağı un (Hamurunuzu yumuşak tutun çok sert olmasın unu dikkatli koyun)

Çilekli sos için

  • 1 kase çilek 200 gr
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım limon suyu

İç dolgusu için

  • 200 gr labne
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Hamurun kenarlarına sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • Pudra şekeri

    Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilek sos için malzemeleri sos tenceresine alarak bir güzel pişiriyoruz.
  • Pişen sosu blenderdan geçiriyoruz sosumuz hazır.
  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak bir güzel hamuru yoğuruyoruz.
  • Hazır olan hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar alarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Bir tane bardağın arkasıyla yumakların ortasına bastırıyoruz orta kısımlarını çukur yapıyoruz.
  • Hazır olan iç harcımızı bu hamurların ortasına paylaştırıyoruz.
  • Hamurların kenarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Tepsi mayasını verdikten sonra önceden ısıtılmış 180° lık fırında çöreklerimizi pişiyoruz.
  • Pişen çöreklerimizi soğuduktan sonra çilek sosumuzu çöreklerimizin ortasına paylaştırıyoruz. Servise hazırlıyoruz.

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi

 

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı arası un

Üzeri için

  • Damla çikolata veya pudra şekeri

    Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve yumurtayı iyice çırpalım şeker eriyene kadar. Bu aşamada mikser kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra sıvı yağı ekleyip az daha çırpalım. Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Dikkat edelim unu birden aktarmayın az az ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Damla çikolataya batırıp elimizle çikolatalara az bastırıp yağlı kağıt açılı tepsimize aralıklı dizelim. İsterseniz sade olarak da yuvarlayıp meyve bıçağıyla çizgi atıp tepsiye dizelim.
  • Fırınımız önceden ısıtılmış alt üst ayar 170 derecede 20 dk pişirelim. Dikkat edelim çok kızarmasın alt kısım pişince fırından alalım. Dokunmayalım iyice soğusun servise hazır. Afiyet olsun 😊👌
  • Not damla çikolatamız buzluktan çıkarıp soğuk şekilde olursa daha iyi olur. Kurabiyenin üzerinde erimez.