6 Haziran 2024 Perşembe

1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi

 

1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 tepsilik malzeme listesi

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek sirke (Elma üzüm fark etmez)
  • 1 çimdik tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Arasına

  • Ceviz

Açmak için

  • 2 paket nişasta

Üzerine

  • 1 su bardağı sıvı yağ +2 yemek tereyağı

2 tepsilik şerbet için

  • 8 su bardağı şeker
  • 9 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kısık ateşte kayanatılır

Küçük borcam ölçüsü için malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek sirke
  • 1 çimdik tuz
  • 3,5 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Açmak için

  • Nişasta

Arasına

  • Ceviz veya fındık

Üzerine

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabının içerisine un ve kabartma tozu hariç bütün sıvı malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzun bir kısmını ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave edelim yoğurmaya başlayalım kıvamını alana kadar unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamurun üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra kullanacağımız tepsi ölçüsüne göre hamurumuzu yarıya bölelim videoda görüldüğü şekilde bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp her katını bolca nişastalayıp katlayalım.
  • Daha sonra açabildiğimiz kadar bezemizi açalım.
  • Kullanacağımız tepsi boyutunda keselim.
  • Kenar kısımlarını kesip tepsiye yerleştirelim ara katlarını fırça ile yağlayalım.
  • Arasına ceviz fındık veya fıstık isteğe bağlı dökelim.
  • Bezenin kalan kısmını da tepsiye dizelim.
  • Son olarak kesme işlemini yaptıktan sonra yağını dökelim.
  • 170 derecelik fırında yavaş yavaş her katını pişirelim.
  • Tatlımız pişerken şerbeti için şeker su ve limon tencereye alalım.
  • Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  • Tatlımızın 10 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dakika beklettiğimiz şerbeti dökelim. Mutlaka bir gece şerbetini iyice çekmesi için dinlendirelim. Tatlımız servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Kremalı Limon Soslu Tavuk Tarifi

 

Kremalı Limon Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 200 ml paket krema (Soslar için )
  • 2 -3 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

    Kremalı Limon Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü 3’e bölün ,çok az tuz ve karabiberle baharatlandırın.
  • Tavanın içine zeytinyağı veya yağ ekleyin tavukları arkalı önlü kızartın.
  • Daha sonra kızaran tavukları tavadan alın.
  • Aynı tavanın içerisine tereyağını ekleyin.
  • Sonra rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve az soteleyin.
  • Ardından kremayı, limon suyunu ekleyin.
  • Fokurdamaya başladığında hafif altını kısıp limon rendesini ,tuz karabiber ve dereotunu ekleyin. Güzelce karıştırın.
  • Tavukları tavanın içerisine alıp sos kıvam alıp koyulaşana dek 5 dk pişirin.
  • En son kızartılmış patates ve sade pilav ile servis edilin. 

Kabak Spagetti (Kalorisi Az Lezzeti Çok) Tarifi

 

Kabak Spagetti (Kalorisi Az Lezzeti Çok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 -4 adet kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates veya biber farketmez)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 bardak su
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz veya yeşil soğan

    Kabak Spagetti (Kalorisi Az Lezzeti Çok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı spagetti gibi ince uzun şeritler halinde kesiyoruz bunu rendeyle de yapabilirsiniz rendeniz yoksa bıçak yardımıyla da yapabiliriz.
  • Daha sonra soğanlarımızı ve biberlerimizi de küçük küçük doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Kabaklarımızı biraz yağ aldığımız tavada kavuruyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Daha sonra bir tavada biraz yağla kuru soğan ve biberlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Sonra üzerine salça sarımsak rendelenmiş domates ve baharatlarımızı da ekleyip bir sos hazırlıyoruz. Eğer elinizde domates sosu varsa direk onu da kullanabiliriz.
  • Bir köşede hazırladığımız kabakları bu karışımın içine döküp 3-4 dakika daha kavurup hazır hale getiriyoruz.
  • Kabakları önceden kavurup almamızın sebebi suyunu bırakmasını istemememiz böylelikle spagetti gibi olacaktır.
  • Bu sağlıklı ve fit tarifi deneyince siz de çok seveceksiniz şimdiden afiyet olsun. 

Karalahana Sarması Tarifi

 

Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bağ karalahana

İçi için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1er çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 1 silme yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayın)

    Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye su ve tuz ekleyip kaynatın.
  • Yıkadığınız karalahanaların sap kısımlarını kesip atın ardından kaynayan suyun içine alıp 3 dakika bekletip hemen çıkarın ve başka bir kapta hazırladığınız soğuk suyun içine alın.
  • İçi için geniş bir tavaya sıvı yağ soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin içine yıkanmış pirinç bulgur ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Son olarak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın suyunu çekene kadar kısık ateşte az pişirip sonra altını kapatın ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • İyice soğuyan karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını parmağınızla bastırarak ezin eğer çok sert ise bıçakla kesip atın.
  • Hazırladığınız iç harcı ekleyip sarın bütün yapraklar bittikten sonra küçük bir tencerenin dibine yırtık yaprakları ve sapları koyun ve sardığınız karalahanaları güzelce dizin.
  • En son üzerine sıvı yağ gezdirin sonra sıcak tuzlu suyu sarmaların üzerini hafif geçecek kadar döküp kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra ister yoğurtla ister salçalı sosla servis edin

Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi

 

Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte malzemeleri

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber kimyon
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Patlıcan yatağı için malzemeler:
  • 3 adet orta boy közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ev yoğurdu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Salçalı sos için malzemeler

  • 1 adet kurusoğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu kavurmak için

  • Zeytinyağ 

    Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları fırında yada ocakta közleyin.
  • Üzerine poşet kapatıp bekletin.
  • Bu işlem patlıcanın terleyip kabuğundan kolay ayrılmasını sağlıyor.
  • Ben köz patlıcanı dondurucudan kullandım.
  • Bulguru sıcak su ile ıslatın.
  • Üzerini kapatıp bulgur suyu çekinceye kadar 15-20 dakika bekletin.
  • Yoğurma kabına bulguru ve köfte malzemelerini katıp yoğurun.
  • Köfteler kıvama gelip şekil almaya başlayınca fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın.
  • Ortalarına parmağınızla hafif bastırıp şekil verin ve tepsiye dizin.
  • Tencereyi ocağa alın 1,5 su bardağı kaynar suyu dökün.
  • Köfteleri atıp 3-4 haşlayın malzemeler zaten ıslandıgı için çok fazla haşlamaya gerek yok.
  • Suyu çok fazlaysa süzdürün ama dibinde biraz su kalsın.
  • Tavaya sıvı yağı yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyup yumuşayana kadar kavurun.
  • Salça domates sos ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Sosu köftelerle karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Közlenen patlıcanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın.
  • Bir kasede yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın.
  • Doğranan patlıcanı ilave edin.
  • Servis tabağına patlıcanlı yoğurdu yayın.
  • Üzerine fellah köfteyi koyun.
    Afiyet olsun.
    Not
    Ben köz patlıcan ve fellah köfteyi dondurucudan kullandım

Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi

 

Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 kabak
  • 5 patates
  • 1 kırmızı biber
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yeşil biber
  • 2 havuç
  • 3 adet domates (Soyulmuş)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 500 ml kaynamış su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu küpler veya şeritler halinde kesin. Sebzeleri yıkayın.
  • Kabağı ikiye bölün ve 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Patatesleri soyun ve büyük küpler halinde kesin. Biberleri ve acı biberleri ikiye bölüp dilimleyin. (acılı sevmiyorsanız yeşil tatlı biber de kullanabilirsiniz) sarımsakları iri dilimler halinde ekleyin.
  • Her şeyi yağlanmış bir fırın tepsisine bir araya getirin.
  • Daha sonra sosu hazırlıyoruz.
  • Salçayı 500 ml kaynar su ile tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra baharatları ve zeytinyağını ekleyip et ve sebzeleri bunlarla marine ediyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırında ara sıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Pide ve salatanın yanına çok yakışıyor, pilavla da servis edebilirsiniz.