28 Ekim 2024 Pazartesi

Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi

 

Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • Çeri domates
  • Biber
  • Kaşar peyniri

    Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt maya tuz ve şekeri karıştıralım.
  • Daha sonra içerisine sıvı yağ,yumurta akı ve yavaş yavaş un ilave edelim.
  • Unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan 20 adet beze yapalım yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • 20 dakikada tepsi mayası yaptıralım.
  • Daha sonra üzerine çay bardağı ile bastıralım ,yarım çeri domates, bir biber dilimi ve kaşar peynir dilimi koyup açık kalan yerlere yumurta sarısı sürelim.
  • 200°’de önceden işitilmiş fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden

27 Ekim 2024 Pazar

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

Patates için;

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Su (haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna)
  • Maydanoz

Balık için;

  • 1 adet çipura
  • 2 dilim limon
  • 1 adet mor soğan
  • 2-3 dal biberiye
  • 3-4 adet çeri domates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığın sosu için karıştırma kabına zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu üzerine çizikler attığımız balığın üzerine ve içerisine güzelce sürelim.
  • Son olarak balığımızın içerisine limon dilimleri ve taze biberiye yerleştirelim.
  • Airfryer’ın ana haznesine hazırladığımız balığı yerleştirelim.
  • Balığın yanına dilerseniz mor soğan, çeri domates gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Ardından küp küp doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  • Toz kırmızı biber ve sarımsak tozu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Patateslerimizi de airfryer’ın yan haznesine alalım ve patatesleri 200 °C ’de 15 dakika, balığı ise balık programında, 180 °C’de 22 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen patatesleri karıştırma kabına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek karıştıralım.
  • Servis tabağına balığımızı, sebzelerimizi ve patateslerimizi alarak servis edelim.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday kullandım)
  • 2 çay bardağı su

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye pirinç ve su eklenir ocağa alınır. Kaynayıp suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Suyu çeken pirince süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
  • Bir kaseye nişasta koyulur üzerine yarım çay bardağı soğuk süt eklenir karıştırılır ve pişen sütlacın üzerine eklenir. Karıştırılarak pişirilir ve kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker eklenip 5 dakika kadar tekrar karıştırılır.
  • Pişen sütlaçlar kaselere dökülür ve 10 dakika dinlendirilir. Fırın tepsisine 2 bardak kadar su koyulur ve sütlaçlar tepsiye dizilir.
  • 200 derecede ısıtılmış fırının üst kısmına koyulur ve kızarana kadar pişirilir. Kızaran sütlaçlar soğuduktan sonra dolaba kaldırılır.
  • Üzerine fındık veya tarçın eklenip servis yapılır.

Krem Gibi Humus Tarifi

 

Krem Gibi Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gram haşlanmış nohut
  • ️Yarım limon suyu
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️3 yemek kaşığı su
  • ️3 yemek kaşığı tahin
  • ️3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Krem Gibi Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 400 gram haşlanmış nohutu, yarım limon suyunu, tuz, 3 yemek kaşığı su, 3 yemek kaşığı tahini,3 yemek kaşığı zeytin yağı rondonun içine ilave edip rondodan geçirin.
  • Geçirdikten sonra tabağa yayıp, üzerine çoban salatası,sumak, maydanoz ve nohut ile süsleyebilirsiniz. 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi

 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 adet patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet domates

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
  • Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım.
  • Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Köfte harcımız hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim. Ben yemeğin sosunu malzemeleri kızartmadan hazırlıyorum.
  • Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelediğimiz domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alalım.
  • Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri tavaya alarak kızartalım.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Tavadaki yağın bir kısmını alalım. Az miktarda yağ kalmalı tavada.
  • Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartalım.
  • Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alalım.
  • Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartalım.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  • Artık servis tabağını hazırlayabiliriz.
  • Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtalım.
  • Ardından sosu ekleyelim ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyelim.
  • Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekliyorum ve içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine dağıtıyorum.
  • Görüntüsü de lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 bir defa deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (tiftiklenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü suda haşlayalım ve tiftifleyeim.
  • Diğer yandan uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağını alalım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış sebzeleri ( soğan, havuç ve patates) ekleyip 1 kaç dakika kavuralım.
  • Hafif kavurduktan sonra suyunu ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirelim. Baktınız fazla kuyu, ilavesi yapabilirsiniz.
  • Sonra tiftiklenmiş tavuğu, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Kapalı şeklide 5-10 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi

 

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat (üzerine limon damlatın)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm fark etmiyor)
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp güzelce karıştıralım sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Küçük mandalina büyüklüğünde beze alıp şekil vereceğimiz kalıp üzerine açalım arasına ceviz ekleyip kapatalım tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Tatlımız fırında pişerken şerbeti için tencereye şeker su ve limonu alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Tatlılar fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim en az 3-4 saat şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
  • Kalburabastı tatlımız servise hazırNot:Daha yumuşak isterseniz şerbeti sıcak dökebilirsiniz fakat kıyır kıyır isterseniz soğumaya yakın dökebilirsiniz.

18 Eylül 2024 Çarşamba

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

 

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yeteri miktar ketçap
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekikİçi için:
    • 300 gr pişmiş kuşbaşı et
    • 5 -6 adet mantar
    • 1 paket mısır
    • 1 adet kapya biber
    • 1 adet soğan
    • 1 kase rendelenmiş kaşar

      Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle hamuru için bütün malzemeyi yoğurma kabımızın içerisine alalım ve suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
    • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline geldikten sonra üzerine kapatalım ve 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
    • Mayalanan hamurumuzu güzelce yuvarlak bir şekilde açalım.
    • Daha sonra içerisine ketçap sürelim .
    • Ardından fesleğen ve kekiğimizi üzerine serpiştirerek malzemelerimizi eklemeye başlayalım .
    • Ben öncelikle rendelenmiş kaşar ekledim daha sonra diğer malzemelerimi güzel bir şekilde yaydım ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirdim.