Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 12 kare milföy
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 8-9 adet mantar
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya biraz yağ ekleyip tavukları soteleyelim.
- Soğanları ve mantarları ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Ardından biberleri ekleyelim.
- Biberlerde biraz sotelendikten sonra salçayı ekleyip kavuralım.
- En son baharatlarını da ekleyip bir tur daha karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım.
- Milföy karelerinin dört kenarından keselim.
- Her kenarı birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayıp çanak şekli verelim.
- İçlerine ılıyan harcı pay edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim.
- Bu sırada beşamel sosunu hazırlayalım.
- Tavaya tereyağını alıp eritelim.
- Unu ekleyip kavuralım.
- Sütü ekleyelim ve bir yandan hızlıca karıştırmaya devam edelim ki topaklanma olmasın.
- En son tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Milföyler pişince fırından alalım.
- Üzerlerine hazırladığımız sostan dökelim.
- Son olarak peynir rendesi ekleyip tekrar fırına verelim.
- Peynirler eriyip hafif kızarınca fırından alalım.