28 Ekim 2024 Pazartesi

Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi

 

Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 kare milföy
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 8-9 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya biraz yağ ekleyip tavukları soteleyelim.
  • Soğanları ve mantarları ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edelim.
  • Ardından biberleri ekleyelim.
  • Biberlerde biraz sotelendikten sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  • En son baharatlarını da ekleyip bir tur daha karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım.
  • Milföy karelerinin dört kenarından keselim.
  • Her kenarı birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayıp çanak şekli verelim.
  • İçlerine ılıyan harcı pay edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim.
  • Bu sırada beşamel sosunu hazırlayalım.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim.
  • Unu ekleyip kavuralım.
  • Sütü ekleyelim ve bir yandan hızlıca karıştırmaya devam edelim ki topaklanma olmasın.
  • En son tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatalım.
  • Milföyler pişince fırından alalım.
  • Üzerlerine hazırladığımız sostan dökelim.
  • Son olarak peynir rendesi ekleyip tekrar fırına verelim.
  • Peynirler eriyip hafif kızarınca fırından alalım. 

Dubai Kurabiyesi Tarifi

 

Dubai Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram sütlü çikolata

İç dolgusu için;

  • 200 gram antep fıstığı ezmesi
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Üzeri için;

  • Antep fıstığı ezmesi
  • Antep fıstığı

    Dubai Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç dolgusu için karıştırma kabına kavrulmuş kadayıf, antep fıstığı ezmesi ve tahini alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız iç harçtan dondurma kaşığı ile parçalar alarak top şekline getirelim. Fırın kabının içerisine aldığımız Cook Doğal Beyazlatılmamış Pişirme Kağıdı’nın üzerine aralıklı olarak yerleştirerek 30 dakika kadar dondurucuya kaldıralım.
  • Hamuru için karıştırma kabına erittiğimiz tereyağı, yumurta, esmer şeker, beyaz şekeri alarak güzelce karıştıralım. Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edelim ve hamuru tekrar karıştıralım.
  • Son olarak çikolatayı da ekleyelim ve hamuru toparlayalım. Hamurun üzerini Cook Bas & Kes Streç Kesici ile kolayca streçleyerek kapatalım ve buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan parçalar kopartalım ve elimizle genişletelim.
  • Ortasına hafifçe donan iç harcından yerleştirip hamuru kapatalım ve şekillendirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 190 °c fırında, alt üst fansız ayarda 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi

 

Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk paket petibör bisküvi

Sosu için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 50 gram tereyağı

    Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerinin hepsini tencereye alalım ocağın altını açıp karıştırarak çikolata ve tereyağı eriyene kadar katıştıralım.
  • Kaynamasını beklememize gerek yok eridikten sonra hazır oluyor hazır olunca ocaktan alalım.
  • 24 tane bisküviyi ayırıp kalanları iri iri karıştırma kasesine kıralım.
  • Ilınan sosu bisküvilerin üzerine dökelim ezmemeye dikkat ederek karıştıralım.
  • Kelepçeli ya da kare borcama 12 tane bisküvi dizelim.
  • Üzerine bisküvili harcın döküp düzeltelim.
  • Kalan 12 bisküviyi de en üste aynı yönde dizerek üzerine streç folyo kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim ben bir gece dinlendirdim size de onu tavsiye ederim.
  • Daha sonra bisküvi dilimleri şeklinde kesip servis edelim. 

Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi

 

Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam roka
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1/2 (yarım) nar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 (yarım) limon suyu

    Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı pancar ve havucu soyup rendeliyoruz.
  • Roka ve maydanozu ayıklayıp yıkıyoruz.
  • Suyu aktıktan sonra küçük küçük kesiyoruz.
  • Narın içini çıkarıyoruz.
  • Derin bir kabın içine pancar, havuç, roka, maydanoz, nar ve mısırı ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • İçine tuz, zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için;

  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynar su

Et kavurma için;

  • 500 gram (yarım kilo) dana kuşbaşı
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağında küp küp ince doğradığımız 1 adet kuru soğanı soteliyoruz.
  • Soğanların rengi pembeleşince ince doğradığımız 2 adet yeşil biberi ekliyoruz.
  • Biberleri diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz.
  • Ardından 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  • Yağda özleşen soğanımız, biberimiz ve salçamıza 1 su bardağı pilavlık iri bulgur ile 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çekip göz göz olan pilavımızın üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ardından ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
  • Et kavurma için teflon tencerede yüksek ateşte etimizi mühürlüyoruz.
  • Suyunu salıp çeken etimize 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, ince doğranmış 2 adet kapya biber ve 1 adet yeşil biber, kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet orta boy domatesi ekleyip 40 dakika pişiriyoruz.
  • Nohutlu bulgur pilavı ile et kavurmamızı birlikte servis ediyoruz.

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu

    Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkıp soyalım minik küpler halinde doğrayıp acısı çıkması için tuzlu suda bekletelim uygun bir tavaya yağ alıp küp küp doğradığımız soğanı ilave edelim kavurmaya başlayalım.
  • Aynı şekilde küçük doğradığımız biberleri de ilave edip kavuralım kabuğunu soyduğumuz domatesleri de küçük küçük doğrayıp tavaya alalım.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı da ekledikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz patlıcanları tuz ve baharatları da tavaya ilave edip ocağın altını kısalım ara ara karıştırarak pişirelim soğuması için bir kenara alalım.
  • Sos için; uygun bir kaba süt yağ ve maden suyunu alıp karıştıralım böreği pişireceğimiz tavayı bir kaşık sıvı yağ 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayalım.
  • İlk yufkayı bir tarafı sarkacak şekilde tavaya serelim üzerine sostan 1-2 kaşık döküp sürelim 2 yufkayı elimizde büyük parçalar koparıp serelim ve üzerine sosun yarısını dökelim, patlıcanlı iç harcını eşit bir şekilde dağıtalım.
  • Üzerine 3 yufkayı aynı şekilde büyük parçalar koparıp serelim kalan sosun tamamını üzerine dökelim ve kenarda sarkan yufkayı üzerine kapatalım en büyük ocakta çok kısık ateşte böreği pişirmeye başlayalım.
  • Spatula ile kenarından kaldırıp kontrol edelim kızardığından emin olduktan sonra düz bir servis tabağına böreği ters çevirip tavamızı tekrar çok az yağ ile yağlayıp, tabaktaki böreği tavaya kaydırarak yerleştirelim ve bu yüzü de güzelce kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun kolay gelsin.

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi

 

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar‍
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 litre kaynamış su (dolapta hazırlanmış et ,kemik suyu varsa ekleyin çok yakışıyor)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı üzerine dereotu

️Not:çorbanın kıvamı sizlere yoğun gelirse yarım su bardağı süt daha ekleyebilirsiniz 

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencerede tereyağ eritilir, ayçiçek yağı, temizlenmiş ,doğranmış, mantar eklenir.
  2. Mantarlar kendi suyunu salıp ,çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir.
  3. İsteğe bağlı rendelenmiş sarımsak,2 yemek kaşığı un eklenir, birlikte biraz daha 3-5 dakika daha kavrulur.
  4. Süt ve su ilave edilir,karıştırılır,en son tuz ,karabiberi ekip, kıvamını alıncaya kadar 10 dakika kaynatılır.
  5. İsteğe bağlı doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.

Leziz mi leziz👌 🍄‍🟫mantar çorbamız servis edilmek üzere hazır