3 Kasım 2024 Pazar

Spagetti Eşliğinde Kremalı Limonlu Soslu Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Spagetti Eşliğinde Kremalı Limonlu Soslu Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • ️700 gram tavuk şinitzel

️Bulamak için;

  • Un

️Kızartmak için;

  • Tereyağı

️Sos için:

  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️3 diş preslenmiş sarımsak
  • ️500ml sebze suyu
  • ️200 g krema
  • ️1 yemek kaşığı un
  • ️2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • ️Bir tutam tuz
  • Yarım limonun suyu
  • ️Bir miktar kıyılmış maydanoz

    Spagetti Eşliğinde Kremalı Limonlu Soslu Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şnitzeli una bulayın ve tereyağı eritilmiş tavada kızartın.
  • Kızarttıktan sonra etleri ayrı bir tabağa yerleştirin.
  • Aynı tavada tekrar tereyağına eritin.
  • Preslenmiş sarımsakları tereyağında kavurun.
  • Unu ekleyin ve sebze suyuyla birlikte topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
  • Kremayı ve parmesanı ilave edin.
  • Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.
  • Şimdi eti teker teker sosa yerleştirin ve tuzla baharatlayın.
  • En son üzerine kıyılmış maydanozu serpin.
  • Ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Makarna ile harika bir uyum.

Muffin Omlet (Yulaflı) Tarifi

 

Muffin Omlet (Yulaflı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-11 yemek kaşığı yulaf
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet kıl biber
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Muffin Omlet (Yulaflı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 9 muffin kalıbı için; sıvı yağ ile yağladığı muffin kalıplarına yulafı pay ettim.
  • Üç yumurtaya tuz ve karabiber ilave ederek çırptım, dereotu yapraklarını ve kalan sıvı yağı çırptığım yumurtaya ilave ettim.
  • Doğradığım biberleri, kabuğunu soyup doğradığım domatesleri muffin kalıplarına pay ettiğim yulafların üzerine ekledim.
  • En üstte yumurta karışımını paylaştırdım.
  • Ben airfryer de 13-14 dakika pişirdim.
  • Aynı işlemi fırında da yapabilirsiniz. Bunun için fırın tepsisine çok az su ilave ederek muffin kalıplarına yerleştirin, fırına verin ve yumurta pişene kadar fırında tutun. Sağlık ve afiyetle

Kahvaltılık Milföyden Gözleme Tarifi

 

Kahvaltılık Milföyden Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane milföy
  • Kaşar rendesi
  • Patates içi
  • Peynir vb.

    Kahvaltılık Milföyden Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyü artı şeklinde üst üste gelecek şekilde koyalım.
  • Ortasına kaşar rendesini ekleyip karşılıklı kenarlarından kapatalım.
  • Merdane yardımıyla büyük kare şeklinde açıp iyice ısınmış tavada arkalı önlü pişirelim.
  • Tavayı yağlamıyoruz. Kişi sayısına göre arttırarak yapabilirsiniz.

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

İç malzemeleri için;

  • 1 su bardağı tahin (ben sürülebilir, kahvaltılık tahin kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına aldım, yoğurdum ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettim.
  • Streçe sardığım hamuru 2 saat buzdolabında beklettim.
  • 2 saat sonra hamuru üçe böldüm.
  • Bir parçayı, bir santim kalınlığında dikdörtgen olarak açtım.
  • Hamurun üzerine önce tahminin 1/3 ünü sürdüm.
  • Ardından toz şekerin 1/3 ünü, tahminin üzerine serptim.
  • İri çekilmiş cevizin 1/3 ünüde en üste serptim.
  • Sonra hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yaptım.
  • Üzerine 1 çay kaşığı su ile açtığım yumurta sarısını sürdüm. Susam serptim.
  • 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırdım, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aldım.
  • 150 derecede önceden ısıttığım fırında 35 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirdim. Soğuyunca kıyır kıyır kurabiye hazır. Sağlık ve afiyetle kalın🌺
  • N️ot:Yumurta sarısı ve susam kullanmazsanız, kurabiye piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

31 Ekim 2024 Perşembe

Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (baldo olmalı, yoksa gereken su miktarı değişecektir)
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (riviera)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pişirmeye başlamadan en az 1, mümkünse 2 saat önceden 2 su bardağı pirinçi uygun bir kapta üzerini geçecek miktarda suda bekletelim.
  • Beklemiş pirinçlerimizi elimiz hiç değmeden suda biraz yıkayalım ve süzgeç ile suyunu süzelim.
  • Diğer yanda arpa sehriyelerimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz kızarana kadar kavuralım.
  • Bunu zeytinyağı ile yapmamız hem lezzeti açısından hem de arpa sehriyelerin yanmaması, köpük çıkmadan rahatlıkla gozlemleyebilmemiz açısından önemli.
  • Pirinçlerimizi de ekleyelim ve bir dakika kadar daha kavuralım.
  • 3 su bardağı ısıtılmış suyumuzu tencereye ekleyelim ve suya tuzumuzu da ekleyelim. Tuz miktarını ben genelde aldığım tepkilere uygun veriyorum, siz damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp su göz göz olup hafif baloncuklar başlayana kadar (yaklaşık iki dakika) orta ateşte sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Ara sıra kontrol edelim. Suyunu çekmeye başladığında kontrolü arttıralım.
  • Suyu çekmeye basladığında 2 kaşık tereyağımızı üzerine koyalım. Pirincin üzerinde erisin.
  • Bu işlem için kapağı açtığımızda kapağa gelmiş fazla suyu temiz bir havlu kağıt yada peçete ile silersek daha tane tane bir pilav olacaktır.
  • Dibinde su kalmadığını görene kadar pişirelim. Bunu görmek için bir tahta kaşığın sapıyla pilavımızda delik açıp dibine bakabiliriz ama asla pilavı karıştırmayalım.
  • Dibinde de su kalmadığında ocağın altını kapatalım.
  • En az 30 dakika, mümkünse de bir buçuk saat demlenmesi için kapağı kapalı şekilde öylece bırakalım.
  • Pilavımızı önce tamamını hafifçe karıştırıp sonrasında servis edelim.

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak

Sos için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Limon
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı isot
  • Nar ekşisi

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeleri robotta çekin.
  • Çektiğiniz sebzeleri uygun bir süzgece alarak en az yarım saat süzdürün.
  • Başka bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice harmanlayın.
  • Süzülen sebzeleri sos ile birleştirip iyice karıştırın. (bu arada sos malzemelerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
  • Ezmemiz hazır. 

Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 kg patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 bardak su

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

    Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyalım.Küp küp doğrayalım.
  • Derin bir aktaralım.
  • 1 tatlı kaşığı tuzu üzerine serpelim.
  • 1 -2 bardak su ekleyip yarım saat bekletelim.
  • Yarım saat tuzlu suda bekleyen patlıcanları.
  • Yıkayıp süzelim fazla suyunu sıkıp,kızgın yağda kızartalım. Bir kenara alalım.
  • Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alalım harlı ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak soteleyelim sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.
  • Bir kaç tur çevirelim soğanlar pembeleşince üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
  • Tencereyi kilitleyelim. 35 -40 dk eti pişirelim.
  • Sos için; Uygun bir tavaya yağı ve salçayı alıp,salçanın kokusu uçana kadar kavuralım.
  • Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim. 1-2 dk soteleyelim.
  • Kaynar suyu ekleyelim en son tuz ve biberide ekleyip karıştıralım.
  • Düdüklü tencerenin havasını çıkarıp, kuşbaşı eti uygun bir fırın kabına alalım.
  • Üzerine önceden kızartılmış patlıcanları dizelim.
  • Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
  • 190° fırında 10-15 dk. Pişirelim.
  • Nefis ana yemeğimiz hazır🤤🤤🤤.

    Pilav ve cacık eşliğinde servis edelim.

Taze Soğan Çorbası Tarifi

 

Taze Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet taze soğan
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 7-8 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

    Taze Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze soğan ince ince doğranır.
  • Su ve soğan tencereye alınır.
  • Soğan pişene kadar 20-25 dk kaynatılır.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edilir.
  • Yoğurt, un ve bir su bardağı su ile kasede iyice karıştırılır.
  • Kaynayan soğanların üzerine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edilir.
  • Bu yoğun kıvamlı bir çorba. Un miktarını azaltarak isteyen daha sulu bir çorba yapabilir.
  • Ayrı bir kapta tereyağı eritilir.
  • Nane, pul biber ve biraz tuz tereyağına ilave edilir.
  • Sıcak olarak servis edilen çorbanın üzerine tereyağı gezdirilir.