Snickers Pasta Tarifi

 

Snickers Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kek piştikten sonra ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Karemel sos için:

    • 1 su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket krema
    • 1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı

      Snickers Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Bu ölçüler büyük kare borcam için daha uygun olacaktır.
    • Keki için yumurta ve şekeri en az 5 dkka çırpıp diğer malzemeleri ekleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40dkka pişiriyoruz.
    • Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca 1 şu bardağı süt ile ıslatip soğumaya bırakıyoruz.
    • Karemel sos için ;1 su bardağı şekeri tencereye alıp altı kısık vaziyette karemelize ediyoruz çok tutmayın şeker yanar.
    • Rengi hafif dönünce tereyağını ekleyip hiç durmadan karıştırıyoruz.
    • Daha sonra hemen kremayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
    • Burada şeker katılaşacaktır ocağın altını kısıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
    • Tek tük top halinde şeker taneleri kaldı ise karameli süzgeçten geçirebilirsiniz.
    • Soğuyan karemele yer fıstıklarını ekliyoruz.
    • Soğumuş kekin üstüne çırptığımız krem şantiyi sürüp en üste gene tamamen soğumuş karameli yer fıstığını ekliyoruz.
    • 2 -3 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Nane
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Üzerine dökmek için️;

    • 1 yemek kaşığı salça
    • Yarım su bardağı su
    • Üzerine koymak için tereyağı

      Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Tenceremize sıvı yağımızı alalım ve soğanlarla 2-3 dakika kavuralım.
    • Daha sonra pirinç ve bulguru koyalım ve kavurma işlemine devam edelim.
    • Salçamızı,baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyerek karıştıralım.
    • Yarım su bardağı su dökerek iç harçımızı biraz pişirelim.
    • Kapatıp demini aldırınca yeşilliklerini ekleyip karıştıralım.
    • İç harçımızla biberlerimizi dolduralım.
    • Salçalı suyumuzu üzerine dökelim.
    • 1 yemek kaşığı tereyağınıda üzerine koyalım.
    • 180 derecelik fırında pişirmemiz yeterli

Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 2 adet kırmızı elma
  • 2 adet kivi

    Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle meyveleri ince ince dilimleyelim.
  • Portakal, kivi gibi sulu meyvelerin fazla suyunu kağıt havlu yardımı ile alalım.
  • Ardından ana hazneye portakal dilimlerini yerleştirelim.
  • Elma dilimlerini de çöp şişlere dizerek airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim.
  • Tüm meyveleri 100 °C’de 60 dakika kurutalım.
  • Diğer meyveleri de aynı şekilde hazneye alarak kurutalım. Meyveden meyveye değişiklik olabileceği için kurutma aşamasında kontrollü olmalısınız.
  • Çıtır çıtır meyve kurularımız hazır. 

Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi

 

Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kakaolu harcı için;

  • 2 yemek kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

    Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağı ve şekeri derince kaba alarak mikserin yüksek devrinde çırpalım. Teker teker yumurta ekleyip çırpalım en az tüm yumurtaları ekledikten son 5 dakika çırpalım.
  • Sütüde ekleyerek çırpalım vanilya un kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım. Harcın yarısını bir kaba alarak kakao ve sütü ilave ederek çırpalım. Baton ya da normal kek kalıbını bolca terayağlayalım.
  • İlk kakaosuz olan harcımızı sonra kakaolu olan harcımızı sırasıyla kalıbımıza dökelim. S şeklinde kürdan yardımıyla üzerine çizerek 180 derecede 55 dakika içini çekene kadar pişirelim. 

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı )

Aralarına sürmek için:

  • 7-8 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üstüne sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker, ılık süt ve suyu mayayı karıştırarak beş dakika bekletelim.
  • Diğer malzemelerini de ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım (unu kontrollü ekleyin) yumuşamış margarin, sıvı yağ ve haşhaşlı iyice karıştıralım.
  • Hamurumuz mayalanınca 10 eşit beze yapalım. Her bezeyi oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve haşhaşlı karışımı sürelim.
  • Haşhaş sürdüğümüz bezenin üzerine açtığımız diğer bezeyi koyalım ve yine haşhaş sürelim. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edelim.
  • En üste koyduğumuz bezeye haşhaş sürmeden elinizle biraz bastıralım ve oklavayla inceltelim. Açtığımız hamuru enine şeritler halinde keselim.
  • Kestiğimiz her şeridi ikiye katlayıp iki ucundan çevirerek yuvarlak şekilde dolayalım. Tepsiye dizip tepsi mayası için bir miktar bekleyelim.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fanlı ayarda pişirelim.

Şeftalili Turta Tarifi

 

Şeftalili Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram katı yağ
  • 1 adet  yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (klasik su bardağı 200 ml 3 su bardağı da un alabilir ,yağın cinsine ,yumurtanın büyüklüğüne göre değişir )

Şeftali dolgusu için;

  • 3-4 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

    Şeftalili Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeftali dolgusunu hazırlayın soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küp şeklinde doğrayın.
  • Şeftatileri genişçe bir tavaya aktarın, üzerine şeker gezdirin. Ocakta pişmeye bırakın.
  • Şeftaliler suyunu çektiğinde bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin karıştırın eriyen nişastalı suyunu şeftalilerin üzerine gezdirin.
  • Vanilya ilave edin karıştırın. Koyulaşan şeftalileri ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Hamur için; oda sıcaklığında katı yağı, yumurta, şekeri derin bir kaba alın karıştırın. Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu ilave edin Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın sürece sarın buzluğa atın.
  • Kalan hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru borcam ya da kalıbınıza elinizle bastırarak yayın çatalla delikler açın.
  • Ortasına şeftali dolgusu ekleyin.
  • Üzerine buzlukta beklemiş hamuru elinizle parçalayarak gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Her fırına göre süre değişebilir.
  • Kızardığında fırından çıkarın soğuyunca ister pudra şekeri serpin ister meyve sosları ya da dondurmayla servis edin 

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı kapya biber
  • Yarım domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez)

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...