Tavuklu Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet konserve bezelye
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- 1 litre su
Tavuklu Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü yıkanır doğranır 2 bardak su tuz ile birlikte tencereye alınır ve suyu tükeninceye kadar haşlanır.
- Haşlanan tavuk göğsüne yağ eklenip bir miktar kavrulur üzerine doğranmış soğan ilave edilip 3-4 dk daha kavrulur.
- Üzerine küp şeklinde doğranmış patates ve havuçlar ilave edilip tekrar 3-4 dk daha pişirilir salça, karabiber pul biber, su ilave edilip pişmeye bırakılır.
- Havuç pişmeye yakın bezelye ilave edilir.
- Tüm malzemeler suyu ile birlikte özleşinceye kadar kaynatılır ve yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.