Karamelize Mantar - yemek tarifleri

Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket mantar (700-800 gr)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Karamelize Mantar Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim💕
Et-tavuk yemeklerinin yanına yakışır harika bir lezzet. 🍄 Biz çoğu zaman hafif olduğu için ana yemek olarak bile tüketiyoruz. 👌❤😍
Buyrun bu güzel tarife;
  1. Mantarlar güzelce yıkanır süzülür.
  2. Minik mantarlardan seçiyoruz ki doğramaya gerek kalmıyor hemde sunumu daha şık oluyor.
  3. Mantarların sap kısımlarını dilerseniz bir miktar kesebilirsiniz.
  4. Tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde mantarlar sulanIp-suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  5. Suyunu çekince zeytinyağı eklenir.
  6. Bir iki tur daha kavrulur.
  7. Ardından piyazlık doğranmış soğan, tereyağ ve biberler eklenir.
  8. Soğanlar karamelize olup sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
  9. Son olarak tuz ve baharatlar atılıp ocaktan alınır. 🍄🍄🍄 Nefis karamelize olmuş mantarlar servise hazır. 👌😋😍
Denemek isteyenlere şimdiden AFİYET OLSUN

Yorumlar