Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sote malzemeleri;
- 600 gr kuşbaşı tavuk ( kalçalı buttan)
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 orta boy soğan
 - 4 adet biber
 - 1 tatlı kaşığı dolusu karışık domates biber salçası
 - 1 büyük boy domates
 - 1 su bardağı sıcak su
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kimyon
 
BEĞENDİ MALZEMELERİ;
- 3 adet büyük közlenmiş patlıcan
 - 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
 - 1, 5 yemek kaşığı un
 - 1, 5 su bardağı süt
 - 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
 - Biraz karabiber
 - Tuz
 
Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Tavaya yağları alalım. Isındığında tavuğu ekleyip rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım.
 - Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavuralım.
 - Üzerine salçayı eyleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Üzerine yemeklik doğradığımız domatesi ekleyelim. Bir kaç dakika kavuralım.
 - Üzerine 1 su bardağı sıcak su, tuz ve baharatları ekleyelim.
 - Kaynamaya başladığında kısık ateşte 20 dakikada pişirelim.
 - Yemek pişerken beğendi için tencereye tereyağı alalalım.
 - Eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Üzerine çok küçük doğradığımız köz patlıcanları ekleyelim. İyice karıştıralım.
 - Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştıralım. Koyulaşmaya başladığında tuz karabiber ve kaşarı ekleyip karıştıralım.
 - Kaşarlar iyice eridikten sonra ocağın altını kapatalım.
 - Servis tabağına önce beğendiyi alalım.
 - Üzerine tavuk soteyi koyalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. 
 
Yorumlar
Yorum Gönder