yemek tarifleri ( Bisküvili Muzlu Piramit Pasta )

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz
Kakaolu kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu tereyağı veya margarin
  • 1, 5 su bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
üzerinin sosu için;
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kakaolu krema için olan malzemlerden yağ hariç hepsini iyice içinde topaklanma kalmayana kadar çırpın, sürekli karıştırarak kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra 3 veya 4 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  3. Tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve ılımasını bekleyin.
  4. Kremanın üstü kabuk tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayın.
  5. Kakaolu kremadan küçük bir çorba kasesi kadar alın.
  6. Tezgahın üstüne geniş olacak şekilde streç folyoyu serin.
  7. Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlamasına 6 adet yan yana gelecek şekilde koyun. Biraz krema sürün.
  8. İkinci kat bisküviyi yerleştirin.
  9. Bir daha kakaolu kremayı sürün.
  10. Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküvi koyun.
  11. Arasına da krema sürün, muzları ikili olan orta sıraya yerleştirin.
  12. Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarda muzların üstünde birleştirin.
  13. Yukarıda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini verin.
  14. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin, ben bir gece dinlendirdim.
  15. Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için 1 bardak süt, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı kakaoyu iyice karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.
  16. Kalan kakaolu krema ile karıştırın, pastanın üstündeki streç filmi açıp kakaolu kremayı üstüne sürün.
  17. İsteğe göre 50 gr kadar sütlü sade çikolatayı benmari usulü eritip küçük bir poşete koyun.
  18. Ucunu çok az kesin, muzlu piramit pastanın üzerine çizgiler yapın.
  19. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun

yemek tarifleri ( Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi )

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400g tavuk göğsü
  • 400g tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel sos için:
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
  2. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
  3. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
  4. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  5. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin.
  6. Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın.
  7. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
  8. Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin.
  9. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
  10. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  11. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  12. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
  13. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
  14. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
  15. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  16. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
  17. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
  18. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
  19. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
  20. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
Not: sadece tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz ama ben göğüs eti kuru olduğu için sote yaparken ya pirzola kullanıyorum ya da bu şekilde karıştırıyorum.

yemek tarifleri ( Padişah Lokumu )

Padişah Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Alt tabanı için;
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
2ci katı için;
  • 1 kutu (2 paket) sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Arası için;
  • Fındık antep fıstığı yada ceviz kırığı (Ben hiçbirini kullanmadım)

Padişah Lokumu Tarifi Yapılışı

Öncelikle sütü tencereye alalım. Ardından margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri de ekleyelim muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişince ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıp hindistan cevizi serptiğimiz fırın kabına boşaltalım iyice yayalım tepsinin içerisine. Buzdolabında soğumaya bırakalım. O soğurken biz krem şantiyi çırpalım. Onu da koyalım. Dolaba 1 saat dinlensinler. 1 saat sonra tepsideki muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit miktarda yayalım ben kullanmadım ama siz isterseniz krem şantinin üzerine fındık kırığı serpiştirebilirsiniz. Sonra istediğimiz büyuklükte dilimleyip rulo şeklinde saralım. Servis tabağına alıp buzdolabında bir gece dinlendirip servis edebilirsiniz. . Afiyet Olsun 😊😊😉😉💖💖💖

yemek tarifleri ( Fırında Nar Gibi Kızaran Baget )

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk but
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Ve arzuya göre tuz

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi Yapılışı

Tavuğumuzun moduna göre haşlayalım yada haşlamayalım. Ben başlamayı tercih ettim ayrıca suyunu kullanabilmek için :) 5 dk başladığım budları sudan çıkartıp süzülmeye bıraktım. Derin bi kaba sosumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız sosa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 180 derecedeki fırında 20 dk pişirelim. Yapanlara afiyet olsun :)

yemek tarifleri ( Tavuk Kapama )

       

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk haşlama için:
  • Tavuk parça et yada Baget
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
Pilavı için ;
  • 2 su bardağı şehriyeli bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası tavukların üzerine sürmek için
  • Bol değirmen karabiberi

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Bakmayın tarifin uzun gibi durduğuna yoksa çok basit ve lezzetli. Tavuğu bütün de alabilirsiniz Baget yada incik de olabilir. Ben kemiksiz incik Tavuğu temizleyip havuç soğan koyup 20 dak kadar yarı haşlıyoruz. Daha fırında da pişecek. Pilavı için: Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz. Domatesi küp küp yapıp soğana ekliyoruz ,biraz pişiriyoruz. Bulguru yada pirinçi ekliyoruz. Seçmesi size kalmış.
Üzerine haşlanmış tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan tavuk etlerinin üzerine kadar koyuyoruz. 2 bardak bulgura 5 bardak tavuk suyu 1 bardak su koydum. Fırında çekebilir 1 bardağa 3 bardak su kararı ile. 1 bardak fazla tavuk suyu da tavukların pişmesi için ekledim. Önce çok sulu geldi ama fırında da çekince tam geldi. Salçayı biraz yağ ile inceltip etlerin üzerine sürüyoruz. Bol çekilmiş karabiber serpiyoruz. Üzerini kapatmadan 180 derece fırına veriyoruz. Suyunu çekip tavuk etleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını 20 dak açmıyoruz. Pilav demlensin. Tepsi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.                                   

yemek tarifleri ( Sütlaç )

sütlaç görselleri ile ilgili görsel sonucu

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı sut
  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Merhaba Dostlar .:)
İlk önce pirinçleri yıkayıp 5 su bardağı su ile pirinçler şişene kadar pişiriyoruz. 5 su bardağı sütün 1 bardağını ayırarak 4 su bardağını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Süt ve pirinçimiz kaynayana kadar ayırdığımız 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı pirinç ununu ekleyip karıştırıyoruz ve kaynayan sütümüzden 1-2 kaşık karıştırdığımız pirinç ununa ekliyoruz .Ilıması için. Ilıttığımız karışımı sütlacımızın içine ilave edip 10 dakika kaynatıyoruz daha sonra vanilyamızı  ve 8 kaşık şekerimizi ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını  kapatıyoruz. (Bu arada kısık ateşte kaynatalım sütümüzün taşmaması için) Kaselere paylaştırıp soğuk servis ediyoruz. AFİYET OLSUN.

yemek tarifleri ( Harika Soslu Tavuk Kanat )

Harika Soslu Tavuk Kanat

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 1 adet küçük boy soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐 🌈🎈
Yapımı çok pratik ama lezzetine doyum olmayan, nefis soslu tavuk kanadı tarifim için;👇👇
Sıvı yağ hariç, tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve tavuk kanatlarınızı güzelce bu sosla harmanlayın.
En az 4-5 saat kadar, üzerini örterek buzdolabında dinlenmeye alın. 👉En önemli kısmı dinlenme aşamasıdır, ne kadar beklerse, tavuk kanatlarınız o kadar lezzetli ve yumuşacık olur. Hatta mümkünse bir gece önceden sosa yatırıp, ertesi gün pişirirseniz daha da güzel olacaktır. 😉
Dinlenme aşamasını tamamlayan tavuk kanatlarını, derin olmayan yağda çevirerek pişene kadar güzelce kızartın.
Harika soslu ve leziz tavuk kanatlarınız servise hazırdır. 😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴🍗

yemek tarifleri ( Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote )

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote 

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı kadar az bi sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( salçaya göre değişebilir ölçüsü )
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • Kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü temizce yıkayıp küp küp doğrayalım ve tenceremizde haşlayalım .Daha sonra haşlanan tavuklarımızı tavaya alıp yağda 2-3 dakika kavuralım daha sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi de katıp iyice kavuralım. Sonra salçamızı ve baharatlarımızı katıp iyice karıştıralım ve hazır olunca alıp güveç taslarımıza pay edelim.  Bu malzemelerden tam 3 kase çıkıyor ve kaselere pay ettikten sonra en son bol kaşar rendesini tavuklarımızın üzerine katıp 200 derecelik fırında kaşarlarımız eriyene denk kızartalım ve daha sonra fırından alalım. Yemeğimiz hazır oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek oluyor arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim. :)
Not; Tuz ve karabiberi kendi damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ben bu ölçülerde yaptım ,tuzu da baharatı tam damak tadımıza göre çok iyi oldu ve misafirlerim tarafından da çok beğenildi.
Herkese şimdi den kolay gelsin :)
Afiyet olsun.

yemek tarifleri (Hünkar Muhallebisi )



Hünkar Muhallebisi 

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı meyve şekerlemesi

Hünkar Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Süt, nişasta ve şeker devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada içine fıstık ve meyve şekerlemesi eklenir. Altı kapatılarak vanilyası ve margarini de ilave edilip karıştırılır. Suyla ıslatılmış kek kalıbına dökülür. Dolapta 3-4 saat soğutulduktan sonra servis edilir.

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)



Fırında Neffis Patates Tavuk  

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

yemek tarifleri (Susamlı Fındıklı Krokan Harika Atıştırmalık)

Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı bütün fındık
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı su
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 damla limon
  • 1 yağlı kağıt (Hem altı hem üstü için gerekli)
  • Merdane

Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi Yapılışı

İlk kez krokan yaptım, sonuç beklediğimden de güzel çıktı😊 çay, kahve yanına tek başına da harika bir atıştırmalık😄Gelelim yapımına;
1 su bardağı şeker küçük bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırılmadan erimesi beklenir.
Kenardan kızarmaya başlayan şekerin altı kısılır, tencerenin kulpu yardımıyla sallayarak karıştırılır.
Şeker tam eridikten ve koyu karamel rengini aldıktan sonra hemen yarım tatlı kaşığı tereyağı ve 4 damla limon eklenip hızlıca tahta kaşık yardımıyla karıştırılır ve altı kapatılır.
Kavrulmuş susam ve fındıklar eklenip hızlıca karıştırılır
Yağlı kağıda ekleyip diğer bir yağlı kağıt üzerine kapatılıp merdane yardımıyla inceltilir. Dikkat edin çok sıcak elinizi yakmayın. Ne kadar hızlı olursanız o kadar güzel sonuç alırsınız. Ben hemen kare dilimler olacak sekilde bıcakla kestim, belki soğuduktan sonra kırılır diye😊
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz😊😌 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😌

yemek tarifleri(Muzlu Magnolia)

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker ( Şekerli sevdiğim için bu ölçüde kullandım isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz. )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tane yumurta ( sadece sarısı kullanılacak )
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 3 tane muz
  • Damla çikolata (Olmasa da olur ama olursa daha güzel olur 😄🤗🤗)

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

Tencereye önce toz şeker, un ve nişastayı koyup kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından süt ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıyan karışıma krema ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Servis yapmak istediğiniz kap veya bardağın içine önce kremadan (tamamen soğuduktan sonra) sonra bebe bisküvisinden bırakın. Dilerseniz her ara kata da muz koyabilirsiniz. (Ben ara katlara muz koymadım, hemen karardığı için ara katlarda damla çikolatayı tercih ettim. 😉) En üst kata bisküvi gelecek şekilde bırakın. Sonra da muz ile süsleyin. 2-3 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
!! Muz hemen karardığı için servis etmeden önce dilimlerseniz daha güzel olacaktır. 😉😉)Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.