4 Aralık 2017 Pazartesi

yemek tarifleri - Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 büyük soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Köri
  • Tuz
  • Karabiber

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuklar suyunu bırakana kadar az bir yağda sarımsakla kavrulur. Daha sonra biberler eklenir. Biberler yumuşayınca soğan eklenir. Tüm malzemeler pişince istediğiniz baharatlar yaklaşık yarım çay bardağı su ve köri eklenir. Köri rengini alınca servis edilir. Afiyet olsun.

yemek tarifleri - Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (Parçalara ayrılmış olacak)
  • 3 adet patates
  • Zerdeçal
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Kimyon

Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

İsterseniz sadece but veya kanatta olur. Arzunuza göre. .
Tavuklarımızı bir leğene koyup baharatlarla harmanlıyoruz. Fırın torbasına koyuyoruz.
Kabukları soyulupta dilim dilim olmuş patateslerimizi de torbanın içerisine koyuyoruz. Fırın torbasının ağzını kapatıp 2-3 yerinden deliyoruz. 185 derece fırında pişene dek tutuyoruz. Afiyet olsun.

3 Aralık 2017 Pazar

yemek tarifleri-Körili Hindi Sote

Körili Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr hindi göğüs
  • 3 adet domates (orta boy )
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet soğan (orta boy )
  • Yağ
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz – karabiber – kırmızı pul biber

Körili Hindi Sote Tarifi Yapılışı

Öncelikle hindi göğüsü yıkıyoruz ve sotelik doğruyoruz kısık ateşte derin tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken etin üzerine yağ soğan ve biberleri ekliyoruz.
Soğan ve yeşil biberler solduktan sonra üzerine baharatları ,tuzu ve minik minik doğranmış domatesleri ekliyoruz, domatesler de solduktan sonra yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.

2 Aralık 2017 Cumartesi

yemek tarifleri-Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
Üzeri için:
  • 6-7 tane kakaolu bisküvi (Ezilmiş)
  • Ceviz (Ezilmiş)

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Tencereye un ve şekeri koyup, üzerine sütü dökün ve çırpma teliyle karıştırın. Ocağa koyup orta ateşte pişirin. Kaynayıp göz göz olunca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağı ekleyin ve mikserle birkaç dakika çırpın. Tatlıyı dökeceğiniz kabı suyla ıslatıp, fazla suyunu dökün ve tatlıyı boşaltıp, kabı sallayın.
Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın.
💥Dinlenen ve soğuyan tatlınızın üzerine ezilmiş kakaolu bisküvi onun üstüne de ezilmiş ceviz serpebilirsiniz. Yanında meyve dilimleriyle servis edebilirsiniz. Bu kısım tamamen zevkinize ve damak tadınıza kalmış.
💥 Tatlınızın biraz daha kalın olmasını istiyorsanız kabı biraz daha küçük tutabilirsiniz😉
😊AFİYET OLSUN😊

yemek tarifleri ( Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında)

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat
  • 5 adet patates
  • 1. 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvıyağ

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Yapılışı

Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat ve Patates tarifi için ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp iyice suyunu süzdürelim.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
Patatesleri de tuzlayıp yağlayalım ve onları da tavukların yanına yerleştirip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun☺️

1 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri ( Kaymaklı Tavuk Kavurma )

Kaymaklı Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • Yarım kg mantar
  • 6-7 adet kuru domates
  • 100 gr süt kaymağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz karabiber pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri

Kaymaklı Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

İnce doğranmış kuru soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Kuşbaşı doğranmış göğü ekleyin bunlar kavrulmaya yakın doğranmış kuru domatesleri (önceden beş dakika suda bekletin sonra ekleyin) Kare bölünmüş mantar iri doğranmış biberleri ve sadece soyulmuş ama bölünmemiş sarımsakları ekleyin. Kaymağı ekleyin ve beraber kavrulduktan sonra köri ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Karıştırırken çok sert davranmayın ezmeyin. Altını kapatın Pirinç pilavı ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun. Pirinç pilavını da kaymakla pişirmeyi deneyin ve sonucu görün.

30 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri ( Tencerede Tavuklu Dizme )

Tencerede Tavuklu Dizme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 6 adet sivribiber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
İç harcı;
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Tencerede Tavuklu Dizme Tarifi Yapılışı

Bütün sebzeleri önce yıkayalım. Patlıcanları alaca soyalım.
Soyulan patlıcanları ortadan ikiye bölelim
Patlıcanlara (resimdeki gibi) aralıklı kesikler atalım, dibine inmeden
Etleri minik minik doğrayıp, üzerine tuz ve karabiberi ekleyelim.
Etleri kesik attığımız patlıcanların içine dolduralım.
Et kalırsa biberleri 3’e bölüp dolma doldurur gibi dolduralım.
Patlıcanları tencereye dizelim, üzerine biberleri ekleyelim.
Domates ve soğanı da ince ince doğrayıp üzerine ekleyelim.
Bir kaba salça, tuz, su ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
Bu sosu da tencereye döküp, kapağı kapatalım ateşe koyalım.
Kısık ateşte 45 dk pişirelim.
Not; tuzu ve karabiberi göz kararı koyuyorum. O yüzden ölçü vermedim. isteğe bağlı farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

yemek tarifleri ( Tavuklu Kuskus Tava ,Arap Usulü)

Tavuklu Kuskus Tava (Arap Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuskus (750 gr)
  • 1 kilo tavuk baget
  • Yarım kilo tavuk kanat
  • Küçük yemeklik soğan
  • 125 gr margarin
  • Pul biberi
  • Tavuk ızgara baharatı
  • Tuz

Tavuklu Kuskus Tava (Arap Usulü) Tarifi Yapılışı

Önce baget ve kanatlarımızı temizleyip yıkayıp tenceremize alıyoruz, biraz tuzla haşlıyoruz. Soğanlarımızı da koyuyoruz, tavuklarla hafif haşlanmaya. Daha sonra ayrı bir tencerede kuskusu haşlıyoruz makarna gibi. Tavuklarımız pişince biraz kavuruyoruz. Az tavuk baharatı ve margarinle. Soğanlarla bir tepsiye alıyoruz ve az didikliyoruz. Haşlanan kuskusun suyunu süzüp tavuklarımızın üzerine döküyoruz. Tavuk suyunu dökmüyoruz çünkü o bize lazım. Tepsimize tavuk suyunu da ekliyoruz ve az tuz pulbiberi ekliyoruz. Daha sonra fırına gönderiyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Çok severek yeniliyor çocuklar da çok seviyor afiyetle ☺️

yemek tarifleri ( kelebek )

Kelebek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kelebek kanat
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • 1 küçük kase küçük patates
  • 1 küçük kase çeri domatesi
  • 1 küçük kase arpacık soğanı
  • Orta boy 4 sivri biber
  • Orta boy 4 havuç
  • 1 büyük fırın poşeti

Kelebek Tarifi Yapılışı

Soya sosu ve baharatları kelebek kanatları 3 saat soya sosun da bekletiyoruz. Sonra fırın poşetine koyuyoruz ayrı bir kapda soyduğumuz patates ,havuç, biber, soğan, domatesi, zeytin yağı salça yoğurt ekliyerek harmanlıyoruz. Fırın poşetine harmanladığımız ürünleri de koyuyoruz ve 180 derecede pişir fırında.

29 Kasım 2017 Çarşamba

yemek tarifleri ( Döner Tadında Tavuk )

Döner Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (fazlada olabilir)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Kırmızı biber

Döner Tadında Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü tavuklarımızdan ayıralım. Ayırdıktan sonra ince dilim halinde keselim. Ocakta kızmış tavamıza yağımızı koyalım. Biraz ısındıktan sonra tavuk göğsü dilimlerini tavamıza koyalım. Baharatlarınında isteğe bağlı atıp arkalı önlü iyice kızartalım. Bu kadar basit ister lavaş arasında ister yufka ekmek arasında salata eşliğinde yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

28 Kasım 2017 Salı

yemek tarifler ( Fırında Enfes Ve Pratik Kanat Izgara )

Fırında Enfes Ve Pratik Kanat Izgara Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kanat (ortadan ikiye parçalanmış)
  • Tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Fırında Enfes Ve Pratik Kanat Izgara Tarifi Yapılışı

Kanatları yıkadıktan sonra bıçakla ortalarına çizik atıyoruz ki içide iyice pişsin. Derin bir kapta baharatını tuzunu ve yağını ilave ediyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Sonra derin tepsimize veye borcamımıza diziyoruz ve sıcak suyumuzu ilave edip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına veriyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 💕

yemek tarifleri ( Tavuklu Mantar Yemeği )

Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Yuz
  • Karabiber
  • Kekik

Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba eğer evinizde mantar ve tavuk göğsü varsa ve ne pişireceğinizi bilmiyorsanız bu tarif hem çok pratik hem de çok lezzetli eğer tadını merak ediyorsanız haydi o zaman buyurun tarife geçelim ,.1) Öncelikle soğanı biberleri tavuk göğsünü ve mantarı istediğimiz şekillerde doğruyalım.
2) Daha sonra zeytinyağı ile soğanı hafif kavuralım ve biberlerimizi ekleyip birazcık biberler ölesiye kadar pişirelim.
3) Başka ve küçük bir tavada tavukları suyunu çekesiye kadar pişirelim.
4) Ve biber ve soğanlarımıza mantarları mızı ekleyelim birazcık karıştırıp tavuklarımızı da ekleyelim.
5) Domatesi rendeleyelim bir yemek kaşığı biber salçasını 2-3 yemek kaşığı su ile açalım ve rendelediğimiz domatese ekleyip karıştıralım bu sosa tuzu kekiği ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
6) Son olarak tavuklu mantarın üstüne bu sosu döküp karıştıralım ve bir süre daha pişirdikten sonra artık servise hazır
Bu tarifi başka bir tarifim olan patates püresi ile birlikte ya da pirinç pilavı ile tercih edebilirsiniz
Deneyecek herkese Şimdiden afiyet olsun 

yemek tarifi-kısır

Malzemeler

  • 2 su bardağı
    ince bulgur
  • 1,5 su bardağı
    sıcak su
  • 1 yemek kaşığı
    domates salçası
  • 1 yemek kaşığı
    biber salçası
  • 2 adet
    salatalık
  • 4 dal
    taze soğan
  • 1/2 demet
    maydanoz
  • 1/2 demet
    kıvırcık marul
  • 2 adet
    limon suyu
  • 4 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1 tatlı kaşığı
    sumak
  • 1 tatlı kaşığı
    nane

Püf Noktası

Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
  3. İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
  4. Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
  5. Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
  6. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
  7. Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.