Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım kilo mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 domates
- 2-3 yemek kaşığı su
- Yuz
- Karabiber
- Kekik
Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba eğer evinizde mantar ve tavuk göğsü varsa ve ne pişireceğinizi bilmiyorsanız bu tarif hem çok pratik hem de çok lezzetli eğer tadını merak ediyorsanız haydi o zaman buyurun tarife geçelim ,.1) Öncelikle soğanı biberleri tavuk göğsünü ve mantarı istediğimiz şekillerde doğruyalım.
2) Daha sonra zeytinyağı ile soğanı hafif kavuralım ve biberlerimizi ekleyip birazcık biberler ölesiye kadar pişirelim.
3) Başka ve küçük bir tavada tavukları suyunu çekesiye kadar pişirelim.
4) Ve biber ve soğanlarımıza mantarları mızı ekleyelim birazcık karıştırıp tavuklarımızı da ekleyelim.
5) Domatesi rendeleyelim bir yemek kaşığı biber salçasını 2-3 yemek kaşığı su ile açalım ve rendelediğimiz domatese ekleyip karıştıralım bu sosa tuzu kekiği ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
6) Son olarak tavuklu mantarın üstüne bu sosu döküp karıştıralım ve bir süre daha pişirdikten sonra artık servise hazır
Bu tarifi başka bir tarifim olan patates püresi ile birlikte ya da pirinç pilavı ile tercih edebilirsiniz
Deneyecek herkese Şimdiden afiyet olsun