10 Aralık 2017 Pazar

yemek tarifleri - Pekmezli Kış Muhallebisi

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için;
  • Damla çikolata

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Öncelikle süt hariç diğer malzemeleri tencereye alıp, el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Üzerine sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Yağını ekleyip, karıştırıp, muhallebimizi kuplara paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz. Bardak ölçüsü 200 ml. ( Not un ve nişastanın toplamı yarım su bardağı kadar olacak. Bu ölçüyle yapılınca tam kıvamında karamel tadında lezzetli bir muhallebi oluyor. ) Afiyet olsun

yemek tarifleri - kıprıs tatlısı limonlu

Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu (Evinizde varsa ekmek kırıntısı da olur )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık fıstık ceviz kırığı karışımı ( yada elinizde hangisi varsa )
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık margarin
  • 1 vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar çok güzel bir tarif herkesten tam puan aldı 😊 öncelikle şerbetini yapalım. Kaynayınca orta ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. Ardından keki için yumurta ve şekeri karıştıralım. Diğer bütün malzemelerini ekleyip yağlanmış tepsiye dönelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. Fazla kabarmasını beklemeyin. Arkadaşlar ince bir kek oluyor. Fırından çıkar çıkmaz sıcak keke soğuk şerbeti dökelim. Ardından Muhallebisi için un,süt, nişasta ve şeker pişirilir. Ocaktan alıp yağ vanilya ve krem şanti döküp karıştırılır ve kekin üzerine yayılır. Buzdolabında 2- 3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerini hindistan cevizi ve fındık fıstık ceviz karışımıyla süslenip servis edilir. Afiyet olsun, mutlaka deneyin 😊

9 Aralık 2017 Cumartesi

yemek tarifleri - Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için;
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 dilim evde kalmış bayat kek, bisküvi ya da gofret (bende yenmeyen gofretler vardı üç beş parça )
  • 1 yemek kaşığı bal reçel ya da pekmez
  • Gerekirse çok az ılık su
Hazırlanışı
👉🏻İç harcı bir miksere alın ve karıştırın eğer kıvam katı gelirse çok az su ilave edin. Çok yumuşamasın. Elinizle şekil verebilecek kıvamda olsun.
👉🏻 İrmik süt ve şekeri tencereye alın karıştırarak pişirin.
👉🏻 Kıvam alınca şekeri ilave edin (sıvı görünebilir kalıba alıp soğuyunca sertleşecek).
👉🏻 En son tereyağı ve vanilya şekeri ilave edip ateşten alın.
👉🏻 Sudan geçirdiğiniz kalıba karışımın yarısını dökün.
👉🏻 Üzerine iç harcı rulolar yaparak orta kısımda kalacak şekilde pay edin.
👉🏻 Üzerine tekrar harç dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına biraz hindistan cevizi dökün (yapışmasın kolay servis edilsin) ve ters çevirerek süsleyin
Afiyet olsun☺️☺️☺️

8 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri - Dünyanın En Kolay Muhallebisi

Dünyanın En Kolay Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker

Dünyanın En Kolay Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
Dünyanın en kolay muhallebisi tarifimle sizlerleyim.☺️
Gerçekten çok kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif. Bayramda baklava yanlarına ya da akşam, öğle çay saatlerinde çok hafif bi tatlı. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Çünkü iddia ediyorum bu tarif sizin de favoriniz olacak. E gelsin mi o halde tarifimiz;
1 litre sütün içine 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı şekeri katıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca dolaba kaldırıyoruz bir iki saat daha dinlenince mikserle çırpıp tekrar dolaba kaldırıyoruz. Servis etmek için çıkardığımızda tekrar çırpıp kupalarımıza koyuyoruz. Bu tarifin püf noktası bol bol çırpmak😊
Kupların üzerine fıstık çok yakışıyor bir da mevsim meyve dilimleri😋oh mis gibi tatlımız yemek için hazır.
Afiyet bal şeker olsun.

7 Aralık 2017 Perşembe

yemek tarifleri - Panne Cota

Panne Cota Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 cl krema
  • 3 adet jelatin yada agar agar vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 500 gr çilek
  • Yarım limon
  • 1 fincan su

Panne Cota Tarifi Yapılışı

Slm kızlar. Fransız tatlısı çok hafif bir tarif(öncelikli krema şeker vanilya ocağa alalım bir taşım kaynatın alın ocaktan içine agar agarı ilave edin karıştırın. Bardaklara dökün en az 4 saat dolapta donmaya bırakın. Bu arada üstün sosu hazırlayın. Ben donmuş çilek kullandım. İsteğe bağlı çilekleri mikserden geçirin. Limon ve suyu ilave edin. Donan kremanın üstüne ilave edin. Servise hazır 

6 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - Damla Sakızlı Fırın Sütlaç

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 6 tane damla sakızlı falım (Mavi paketli olanlardan)
Üzerine
  • Ceviz veya fındık

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

Öncelikle pirinçleri yıkayalım ve 2 su bardağı su ile haşlayalım. Bir taraftan da nişastamızı süt ile açalım ve pütürlü kalmasın. Haşlanan pirinçlere sütümüzü ve vanilyayı ilave edip kaynatalım. Kaynayan süte de şekerimizi koyup biraz karıştıralım. En son açtığımız nişasta ve sakızlarımızı ekleyip 15 20 dk kadar daha pişirelim. Fırın için uygun kaplarımıza koyup 200 derece de ısıtılmış fırının üst tarafında üzeri kızarana kadar pişirelim. pişen sütlaçlar oda ısısına geldiğinde üzerini süsleyip dolaba soğuması için kaldırabiliriz. Eğer bir gün dolapta dinlendirirseniz daha güzel sonuç elde edersiniz. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.

5 Aralık 2017 Salı

yemek tarifleri - Kupta Ispanaklı Tatlı

Kupta Ispanaklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Ispanak Püresi;
  • 8 kök ıspanak yaprağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Hamuru için;
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1, 5 su bardağı tozşeker (Tatlı sevenler birazıcık arttırabilir)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ıspanak püresi
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket toz krem şanti
Arası için;
  • İnce muz dilimleri ve damla çikolata(bunlar sizin tercihinize kalmış. Koymasanızda olur)
Sos için;
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket istediğiniz çikolata( bitter veya sütlü)
  • (Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz)

Kupta Ispanaklı Tatlı Tarifi Yapılışı

❗NOT: Öncelikle ben bu malzemelerle başka bi çeşit ıspanaklı pasta yaptım ve arta kalan malzemesiyle ziyan olmasın diye bazı değişiklikler ve eklemeler yaparak ortaya böyle bir tatlı çıkardım. Çokta güzel oldu. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
✔Ispanak yaprakları, sıvı yağ ve su üçlüsünü blander veya robottan geçirerek 2 su bardağı püre elde ediyoruz.
✔Kek için;Şeker ve yumurtaları çırpalım. Sıvıyağ ve ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan kontrolü yaparak pişirelim.
✔Muhallebisi için;Tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede birleştirip koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak ateşte pişirelim. Ocaktan indirip tereyağını ekleyelim. iyice soğuduktan sonra toz krem şantisini ekleyip güzelce birbirine yedirelim.
✔Sos için;kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Ocaktan indirip parçaladığımız çikolataları ekleyelim ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım. Bir kenara alıp soğumasını sağlayalım.
✔Soğuyan keki robottan geçirerek parçalayalım. (en başta da söylediğim gibi ben öncelikle porsiyonluk mini pastalar yaptım ve kenarlarından arta kalan kek parçaları ve kremasıyla bu tarifi oluşturdum. İsterseniz sizde benim gibi başka çeşit pastacıklar yapıp arta kalan keklerle de bu tarifi hazırlayabilirsiniz)
Kuplara 1’er kaşık kek koyup biraz üzerilerini bastıralım. Bunun üzerine krema, ince dilimlenmiş muz, tekrar kek ve tekrar krema şeklinde kupları dolduruyoruz. En üstede hazırladığımız sosumuzdan paylaştırıp tatlımızı tamamlıyoruz. 1 gün dolapta bekletirseniz daha da lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

4 Aralık 2017 Pazartesi

yemek tarifleri - Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 büyük soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Köri
  • Tuz
  • Karabiber

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuklar suyunu bırakana kadar az bir yağda sarımsakla kavrulur. Daha sonra biberler eklenir. Biberler yumuşayınca soğan eklenir. Tüm malzemeler pişince istediğiniz baharatlar yaklaşık yarım çay bardağı su ve köri eklenir. Köri rengini alınca servis edilir. Afiyet olsun.

yemek tarifleri - Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (Parçalara ayrılmış olacak)
  • 3 adet patates
  • Zerdeçal
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Kimyon

Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

İsterseniz sadece but veya kanatta olur. Arzunuza göre. .
Tavuklarımızı bir leğene koyup baharatlarla harmanlıyoruz. Fırın torbasına koyuyoruz.
Kabukları soyulupta dilim dilim olmuş patateslerimizi de torbanın içerisine koyuyoruz. Fırın torbasının ağzını kapatıp 2-3 yerinden deliyoruz. 185 derece fırında pişene dek tutuyoruz. Afiyet olsun.

3 Aralık 2017 Pazar

yemek tarifleri-Körili Hindi Sote

Körili Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr hindi göğüs
  • 3 adet domates (orta boy )
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet soğan (orta boy )
  • Yağ
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz – karabiber – kırmızı pul biber

Körili Hindi Sote Tarifi Yapılışı

Öncelikle hindi göğüsü yıkıyoruz ve sotelik doğruyoruz kısık ateşte derin tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken etin üzerine yağ soğan ve biberleri ekliyoruz.
Soğan ve yeşil biberler solduktan sonra üzerine baharatları ,tuzu ve minik minik doğranmış domatesleri ekliyoruz, domatesler de solduktan sonra yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.

2 Aralık 2017 Cumartesi

yemek tarifleri-Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
Üzeri için:
  • 6-7 tane kakaolu bisküvi (Ezilmiş)
  • Ceviz (Ezilmiş)

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Tencereye un ve şekeri koyup, üzerine sütü dökün ve çırpma teliyle karıştırın. Ocağa koyup orta ateşte pişirin. Kaynayıp göz göz olunca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağı ekleyin ve mikserle birkaç dakika çırpın. Tatlıyı dökeceğiniz kabı suyla ıslatıp, fazla suyunu dökün ve tatlıyı boşaltıp, kabı sallayın.
Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın.
💥Dinlenen ve soğuyan tatlınızın üzerine ezilmiş kakaolu bisküvi onun üstüne de ezilmiş ceviz serpebilirsiniz. Yanında meyve dilimleriyle servis edebilirsiniz. Bu kısım tamamen zevkinize ve damak tadınıza kalmış.
💥 Tatlınızın biraz daha kalın olmasını istiyorsanız kabı biraz daha küçük tutabilirsiniz😉
😊AFİYET OLSUN😊

yemek tarifleri ( Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında)

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat
  • 5 adet patates
  • 1. 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvıyağ

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Yapılışı

Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat ve Patates tarifi için ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp iyice suyunu süzdürelim.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
Patatesleri de tuzlayıp yağlayalım ve onları da tavukların yanına yerleştirip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun☺️

1 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri ( Kaymaklı Tavuk Kavurma )

Kaymaklı Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • Yarım kg mantar
  • 6-7 adet kuru domates
  • 100 gr süt kaymağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz karabiber pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri

Kaymaklı Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

İnce doğranmış kuru soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Kuşbaşı doğranmış göğü ekleyin bunlar kavrulmaya yakın doğranmış kuru domatesleri (önceden beş dakika suda bekletin sonra ekleyin) Kare bölünmüş mantar iri doğranmış biberleri ve sadece soyulmuş ama bölünmemiş sarımsakları ekleyin. Kaymağı ekleyin ve beraber kavrulduktan sonra köri ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Karıştırırken çok sert davranmayın ezmeyin. Altını kapatın Pirinç pilavı ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun. Pirinç pilavını da kaymakla pişirmeyi deneyin ve sonucu görün.