3 Ocak 2018 Çarşamba

Yemek tarifler - Çikolatalı irmik tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • Rendelenmiş portakal kabuğu                                                                                                       Çikolatalı irmik tatlısı hazırlanışı                                                            Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.                            

2 Ocak 2018 Salı

Yemek tarifleri - Şekerpare

Şekerpare tarifi için malzemeler
  • 250 gr margarin 1 su bardağı pudraşeker 5 çorba kaşığı irmik 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 kase bütün fındık içiŞurup için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyuÜzeri için: Hindistan cevizi Antep fıstığı içi                                                                                          Şekerpare hazırlanışı
    Hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudraşeker, irmik, bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ekleyin. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

    Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

    Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

    Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetin çekmesi için soğumaya bırakın. Servis yapın.
    Afiyet olsun.
                  

20 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - TEPSİ KEBABI

Tepsi kebabıTepsi kebabı tarifi için malzemeler
  • Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • ¾ demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane çarliston biber
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ  Tepsi kebabı hazırlanışı
    • Evinizde robot varsa mutfaktaki en iyi yardımcınız yanınızda demektir. Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekiniz. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayınız.
    • Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
    • Bu harcı iyice yoğurun. Kebabınızın şekli bozuk olsun istemiyorsanız yoğurma işlemine dikkat edin.
    • Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
    • Üzerini süslemek için domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
    • Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
    • Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
    • Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
    • Daha önceden ısıttığımız fırında, 200 derecede pişirin. 4o dakika gibi bir sürede tepsi kebabımız hazır olacaktır. Afiyet olsun.
    • Kebap keyfini evinizde yaşamanın en güzel hallerinden olan tepsi kebabı yapımı çok kolay. Görüntüsü ve lezzetiyle dışarıda yediğiniz tepsi kebabından hiçbir farkı yok.  Çok pratik bu tarif ile özel misafirlerinizi ağırlamak hiç de zor olmayacak.

yemek tarifleri - ISIRGAN OTLU SUCUK VE BÖĞÜRTLENLİ MANDA YOĞURDU

Isırgan otlu sucuk ve böğürtlenli manda yoğurduIsırgan otlu sucuk ve böğürtlenli manda yoğurdu tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze ısırgan otu
  • 1 kilo patates
  • 100 gram manda kaymağı
  • 150 gram manda tereyağı
  • 200 cc süt
  • 1/2 soğan
  • 1 kangal sucuk
  • 200 gram kuyrukyağı
  • Tuz, karabiber
Tatlı Malzemesi
  • Manda yoğurdu, manda kaymağı
  • Böğürtlen
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • Taze nane   Isırgan otlu sucuk ve böğürtlenli manda yoğurdu hazırlanışı
    • Patatesleri soyup, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın. Bir kaba alarak ezmeye başlayın. Tereyağını bir kapta erittikten sonra üstüne süt ekleyin, kaynatın ve ezdiğiniz patatesleri ekleyerek karıştırın.
    • Tuz ve karabiberi ekleyin. Isırganları yaprakların altından tutarak saplarından ayırın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi manda tereyağı ve kuyrukyağı ile soteleyin. Üstüne, ısırgan otlarını ekleyerek kavurun. Ardından patatesleri ekleyerek karıştırın.
    • Ortadan kestiğiniz sucukları tavada pişirin. Servis tabağına aldığınız ısırgan otlu patatesin yanına dizin. Manda kaymağıyla birlikte servis yapın.

      Tatlı: Manda yoğurdunu ve kaymağını çırpın. 5 büyük kaşığı bir kaba koyun. Vanilya, şeker ve böğürtleni ekleyerek karıştırın. Üstüne biraz nane ve birkaç büyük böğürtlenle süsleyerek servis edin.

yemek tarifleri - Portakallı Muhallebili Etimek

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker (Eğer şekerli seviyorsanız 1. 5 su bardağı şeker)
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 paket etimek (tuzsuz)
Muhallebi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakin toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Portakal sosu için;
  • 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkmaysa daha güzel oluyor)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi Yapılışı

Herkese portakal kokulu mutlu günler. 🙋 😎 Hem görüntüsü havalı hem de basit bir tatlı yapmak istiyorsanız iste tarif geldi. 😌 Ekşi ve tatlı uyumunu zirvede yasamak istiyorsanız doğru yerdesiniz şu an. 😻 Ölçüler her zamanki gibi birebir tutuyor, tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. 💟
🌬Öncelikle şekeri ocakta karamelize edin, yani tencereye direk şekeri koyun ve eriyip rengi hafif değişene kadar karıştırın. Fakat dikkat edin rengi çok koyulasmaşın acı olur. Sonra suyu ekleyin. Suyu ekledikten sonra değişik bir sekle bürünüyor ama korkmayın. ☺️ Şekerin erimesini bekleyin. Ve ocaktan alin. Etimekleri borcama dizdikten sonra şerbeti üzerlerine gezdirin. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye koyup çırpın ve ocağa koyup kaynayana dek pişirin. Göz göz olduğunda tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın altını kapatın. Vaktiniz varsa mikserle de çırpın. Etimeklerin üzerine dökün. Portakal sosu için malzemeleri ocakta pişirin. Fokurdadıktan sonra altını kapatın ve soğuyan muhallebinin üzerine ilave edin. Dolapta en az 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet, şifa olsun.

19 Aralık 2017 Salı

yemek tarifleri - Meyveli Portakal Pelteli Sütlü Muhallebi


  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kedili bisküvi
Arası için :
  • 1 küçük kase iri kesilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Üzeri için :
  • 1 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 1 adet nar
  • 1 adet portakal

Meyveli Portakal Pelteli Sütlü Muhallebi Tarifi Yapılışı

Kaselerin dibine kedidili ikiye kırıp yerleştirin. Pişirdiğimiz sütlü muhallebiyi pay edin. Tarçın serpin cevizi serpin. Diğer tarafta portakallı pelteyi de pişirin. Üzerine pay edin biraz üzeri soğuyunca doğranmış ayıklanmış meyvelerle süsleyin bir saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun

18 Aralık 2017 Pazartesi

yemek tarifleri - et sote

Malzemeler

  • 600 gram
    sotelik dana eti
  • 4 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 adet
    orta boy kuru soğan
  • 2 adet
    orta boy domates
  • 4 adet
    orta boy yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı
    domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı
    biber salçası
  • 1 su bardağı
    sıcak su
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1/2 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı
    kekik

Püf Noktası

Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.

Pişirme Önerisi

Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  2. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.
  4. Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.
  5. Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
  6. Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.
  7. Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.
  8. Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.
  9. 5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.

16 Aralık 2017 Cumartesi

yemek tarifleri - Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
Kreması için:
  • 600 gr labne peynir
  • 1 paket ( 200 ml) krema
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 bardak şeker
Balkabağı sosu için:
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1, 5 su bardağı şeker

Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

Süper lezzet garantili cheesecake; kışın rahat bulabileceğimiz balkabağıyla tatlandırılmış olarak sofraları süsleyecek. :)
Öncelikle burçak bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar parçalayıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek kaşığımızla iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan tabanı kelepçeli tepsiye sermeden önce tepsinin hem altını hem de yanlarını düzgün kesilmiş yağlı kağıtla kaplıyoruz.
Bisküvileri kaşık yarımıyla düz bir şekilde yayıp sıkıştırıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Krema kısmını hazırlamak için sırasıyla; labne, krema, yumurta, şeker, vanilya ve un ekliyoruz. her eklememizden sonra iyice robotla karıştırıyoruz.
Hazırlanan kremayı buzdolabından çıkardığımız kaba ekliyoruz. 200 derece ısınan fırında 10 dk ve 150 dereceye düşürerek 1 saat pişiriyoruz. Kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağını hiç açmadan bekletip biter bitmez buzdolabına koyuyoruz.
Bu arada, fırının içine küçük bir borcama su ekleyip kekle beraber koyuyoruz, bu kekin parçalanmasını önleyecektir.
Fırından çıkan keki kalıptan kolaylıkla kurtarabilirsiniz.
Balkabaklağını ve şekeri tencereye alıp, kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyuyla beraber kabakları çatal yardımıyla ezip püre yapıyoruz.
Hem kabaklar hem de krema ılıyınca, kabağı kremanın üstüne ekliyoruz ve 1 gün buz dolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun ❤️

15 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri - Mango Soslu Muhalllebili Kup

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastasi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Sosu için
  • 3 su bardağı mangolu hazır meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi Yapılışı

Muhalllebi malzemeleri tencereye alınıp topaklamaması için iyice karıştırılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırarak ocağın orta gözünde ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. İyice koyulaşıp fokurdayan muhalllebi 2. 3. dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Üzerine vanilyalar ilave edilir. İyice karıştırılır. Servis edilecek küp ve bardak yada cam bir kase olabilir. Yarısına kadar muhalllebi dökülür ve sosun yapımına geçilir küçük bir tencereye meyve suyu şeker ve nişasta ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Ocağa alınır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşıp kıvam alan sos bir iki taşım daha pişirilip ocaktan alınır. Kepçe yardımıyla yavaşça muhallebinin üzerine dökülür ve soğuması için kenara alınır. Ilıyan tatlıyı buzdolabında 1. 2 saat dindirilir. İstenilen şekilde süsleyip soğuk olarak Servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın.

14 Aralık 2017 Perşembe

yemek tarifleri - Bozalı Muhallebi

Bozalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 subardağı boza
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya (Arzuya göre )
  • 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri için :
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı leblebi
  • 1 çay bardağı kelebek ceviz

Bozalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Malzemeleri mikser kabına dökelim. Çırpıcı ile iyice çırpalım. Sonra tencereye dökelim. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Kuplara pay edelim. Üzeri için olan malzemelerle arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun.
Bir saat buzdolabında bekletelim.
Not :Bu marka bozadan muhallebi güzel oldu başka markadan güzel olmadı tatlı mayhoş lezzetli bir tatlı oluyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - fırında şütlaç

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre vanilin

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

Pirinçleri yıkanıp tencereye koyalım. Üstüne suyu ekleyip ilk önce yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım. Yumuşayıp suyu tamamen çektikten sonra sütü ekleyip kaynatalım. Sütümüz kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 10 dakika daha kaynatıp güveçlere koyalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

12 Aralık 2017 Salı

yemek tarifleri - Tam Kıvamlı Sütlaç Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (1 lt den 1 su bardağı fazla)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı su

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi Yapılışı

Öncelikle pirincimizi temiz su alana kadar yıkıyoruz. Ardından tenceremize aldığımuz pirinçin üzerine 1 buçuk bardak suyu ekleyip pirinçler şişip yumuşayana kadar haşlıyoruz(suyunu çektiğinde sert kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz)tamamen haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından şekerimizi de ilave edip 20 dakika kadar dibine tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Hafif koyu bi kıvam elde ettiğimizde altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz. Eğer benim gibi üzerini yakmak istiyorsanız toprak kase kullanmanız daha iyi olur. Ardından isteğe göre fırınlamak isteyenler için toprak kaselere koyduğumuz sütlaçları ilk sıcağı geçtikten sonra fırın tepsisine alıp tepsiye kasetlerin yarısına gelecek kadar su koyup üzeri hafif kızarana kadar (isteğe göre yakacak şekilde) pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

11 Aralık 2017 Pazartesi

yemek tarifleri - Büskivili İrmik Tatlısı

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu petibor bisküvi
Üzeri için :
  • Çikolata sosu
  • Vişne

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize tencereye ekleyelim. Karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Kalıbımızı strec folyoyla kaplayalım. Muhallebimizi içine dökelim ve üzerini kaşıkla düzeltelim. Bisküvileri dik dik muhallebinizin içine doğru sırayla batıralım. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım 1 saat bekletelim. Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartıp çikolata sosu dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyin ben buzluktan çkardığım vişnelerle süsledim. Afiyet Olsun.