22 Ekim 2019 Salı

Twitter Android Lights Out modunu kullanıma sundu!

Android Twitter Lights Out modu kullanıma sunuldu. Geçtiğimiz cuma gününde yeni bir gelişme ile söz konusu modun geleceği söylendi. Şimdiyse mod resmi olarak yayınlandı. Mobil cihazlar için birçok uygulama söz konusu karanlık modunu kullanmaya başlamıştı. Hatta işletim sistemlerinin kendileri direkt olarak bu modu sunuyorlar.

Twitter Lights Out modu kullanıma sunuldu

iOS Twitter uygulamasında hali hazırda aktif olarak kullanılabilen mod, artık Android cephesinde de yerini aldı. 2016 yılı itibariyle kullanımda olan karanlık modu, mobil cihazlarla da buluşmaya başladı. Birkaç ay önce iPhone modelleri için geliştirilen mod, olumlu geri bildirimler aldı. Şirkette kolları sıvayarak 8.19.0 sürümüyle birlikte modu Android üzerinde kullanıma sundu.
İlgili modu aktif hale getirdiğiniz zaman cihazınızın tükettiği pil miktarında bir azalma söz konusu olacak. Twitter haricinde de bu desteği sunan uygulamaları bu modu açarak  kullandığınız zaman pilinizin ömrü daha uzun gidecektir.

Android Twitter Lights Out modu nasıl aktif hale getirilir?Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere uygulama içerisinden ayarlar kısmına girdikten sonra karanlık modu aktif hale getirip Lights Out olarak seçmeniz yeterli olacak. Söz konusu özelliği açtıktan sonra tekrar aynı kısma dönerek kapatabilirsiniz. Aşağıdaki tweet üzerinden de özelliğin görünümüne bakabilirsiniz.

2020 iPhone ekran çentiği değişikliği ile gelecek!

iPhone 11 serisinin tanıtılmasının üzerinden henüz iki ay bile geçmedi. Tabi, Apple şimdiden 2020 iPhone modelleri için çalışmalara başlamış durumda. Ortaya çıkan sızıntılar köklü bir değişim yaşanacağını gösteriyor.
2020 iPhone tasarımı önümüzdeki beş veya altı ay daha netleşmez. Akıllı telefon dünyasının yakından tanıdığı isimlerden Ben Geskin‘e göre, Apple bu süreçte yeni iPhone modelleri için çok sayıda farklı tasarımı deniyor.

2020 iPhone ekran çentiği tasarımı farklı olacak

Tasarımsal değişikliğin en büyük etkisini ekran çentiğinde göstermesi bekleniyor. Face ID için daha gelişmiş sensörlerden yararlanan farklı çözümlerin test edildiği belirtiliyor. Bu sensörlerin boyutlarının daha küçük olması, ekran çentiğinin hali hazırda piyasada olan modellere kıyasla çok daha kısa olmasını sağlayacak.Hatta, bazı sensörlerin üst çerçeveye sığacak kadar küçük olduğu belirtiliyor. Tabi, bu durumun çerçeve kalınlığını artırıp artırmayacağı bilinmiyor. Yeni sensörler ile Face ID’nin çok daha hızlı ve geniş açılı olması bekleniyor. Böylece kullanıcıların “iPhone masadayken bile yüzümü tarasın” talebine Apple’dan cevap gelebilir.
Ekran çentiğinin güncellenmesi sonrasında ekran boyutları da değişecek. iPhone 12 Pro modelinin 5.4 inç büyüklüğünde, iPhone 12 Pro Max modelinin ise 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olması bekleniyor. iPhone 11’in yerini alacak olan iPhone 12 ise LCD yerine OLED ekran ile gelecek.
Arka tarafta üçlü kamera kurulumu korunacak. Ancak, kameranın yeni sensörler ile güçlendireceği, bu sensörlerden birisinin de 3D ToF olduğu belirtiliyor. Ek olarak cihazın kasasında iPhone 4’ü anımsatan bir çerçeve kullanılacak.
Analistler bunu geçtiğimiz haftalarda da dile getirmişti.

Çizerek Rahatlayın! 7 Adımda Kendi Mandalanızı Oluşturma Rehberi

Çizim yapmak, ruhumuzu ve bedenimizi dinlendirmenin en etkili yollarından biridir. Stresimizi azaltan ve ruhumuzu dinginleştiren bu mucizevi aktivite, bir yandan da arzularınızı, korkularınızı ve kaygılarınızı kağıda dökmenize yardımcı olur. Çizim yapmanın en keyifli hallerinden biri olan mandala da depresyon ve anksiyeteyle savaşmak için uzun yıllardır kullanılan meditasyon yöntemlerinden biridir. Eğer siz de mandala çizerek ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız işte 7 adımda mandala çizme rehberi...
Mandala nedir?
 

Mandala, belirli geometrik şekillerin bir merkez noktasından başlayarak simetrik bir şekilde çizilmesiyle oluşan bir diyagramdır. Temelleri Tibet Budizmine dayanan mandala, Sanskrit dilinde çember ya da daire anlamına gelir ve mikrokozmostan makrokozmosa doğru bir geçişi sembolize eder. Mandala çizimi yapmak; sinir sistemini sakinleştirir, dolayısıyla anksiyete ve depresyona iyi gelir. Kişinin kendi mandalasını oluşturması, çeşitli bilinç hallerini adım adım geçerek merkeze, yani içe doğru yaptığı bir yolculuğu sembolize eder. Halihazırda var olan bir mandalayı renklendirmek bile beyindeki nöro-kimyasal aktiviteyi yavaşlatarak ruhu dinginleştirir.
Şimdi, kendi mandalanızı oturaşturmanız için gereken 7 adıma bir göz atalım.
1.  İhtiyacınız olan materyalleri hazırlayın
 
Mandalanızı oluşturmadan önce ihtiyacınız olan materyalleri hazırlayın. Eğer ilk defa mandala çizecekseniz kurşun kalem, silgi, cetvel, pergel ve renklendirmek için renkli çizim kalemleri yeterli olacaktır.
2. Merkezinize karar verin
 
Çizeceğiniz mandalanın merkezine karar verin. Bunun için kağıdı ortalamak en ideal seçenek olacaktır. Belirlediğiniz merkezi bir nokta koyarak ya da x çizerek işaretleyin.
3. Dört eşit parça oluşturun
 
Merkezi dikey ve yatay olarak bölecek şekilde iki çizgi çizin. Bu çizgiler mandalanızı oluştururken size yardımcı olacak. Dolayısıyla çizgileri sert bir şekilde çizmemekte fayda var. İki çizgiyi de tamamladığınızda mandalanızın dört eşit parçaya bölünmüş olması gerekiyor.
4. Sekiz eşit parça oluşturun
 
Daha sonra dört ana parçayı eşit bir şekilde bölecek iki çizgi daha çizin. Aynı şekilde bu çizgiler de rehber çizgi niteliğinde olduğu için sert bir şekilde çizmemenizde fayda var. Bu iki çizgiyi de tamamladığınızda mandalanızın sekiz eşit parçaya bölünmüş olması gerekiyor.
5. Çeşitli büyüklükte daireler çizin
 
Bir pergel yardımıyla çeşitli büyüklükte daireler çizin. Bu daireleri çizerken, mandalanızın merkezini ana merkeziniz olarak kabul etmeyi unutmayın. Dairelerin birbirine çok yakın olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde desenleri çizerken ve mandalanızı renklendirirken zorlanabilirsiniz.
6. Desenlerinize karar verin
 
İki farklı büyüklükteki dairenin arasına çeşitli desenler çizme ve mandalanızı tamamlama vakti geldi! Bu noktada dilerseniz yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz gibi dilerseniz internetten bulacağınız mandala örneklerinden yardım alabilirsiniz. Çizdiğiniz her iki dairenin arasını çeşitli desenlerle doldurarak devam edin.
7. Mandalanızı renklendirin
 
Sıra geldi en eğlenceli adıma! Şimdi dilediğiniz renkleri kullanarak mandalanızı renklendirin. Desenler ve daireler birbirine yakın olacağı için çizime uygun, bulaşmayacak ve akmayacak kalemler kullanmak kusursuz motifler yaratmak adına çok daha ideal bir seçim olacaktır. 

21 Ekim 2019 Pazartesi

Prenses Lokumu Tarifi

Prenses Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti (Toz)
  • Üzeri için hindistan cevizi

Prenses Lokumu Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize süt, şeker ve irmiği ekleyerek, koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp az daha pişirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
  3. Toz krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırıyoruzYaklaşık 45 dakika kadar dinlendirip, şekil verme kısmına geçebiliriz.
  4. Yuvarlak veya dilerseniz başka şekilde vererek hindistan cevizine bulayın. Şekli rahat verebilmek için ellerinizi ıslatarak şekil verebilirsiniz.


Afiyett olsunn😋😘

Yumuşacık Etli Pide Tarifi

Yumuşacık Etli Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 3 tane soğan
  • 2 adet domates
  • 10 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik
Hamuru İçin ;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) yaş maya
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Un

Yumuşacık Etli Pide Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle püf nokta fırınımızı önceden 250-  300 derece ye ayarlayıp ısıtıyoruz.
  2. Daha sonra hamurumuzu önce ılık su şeker mayayı karıştırıyoruz daha sonra tuzunu ve yağını katıp üzerine yumuşak bir hamur elde edene kadar un koyuyoruz.
  3. Hamurumuzu 45 dakika falan dinlenmeye alıyoruz.
  4. Hamurumuz dinlenirken biz soğanları biberi ve domatesi rondodan geçirelim ve kıyma ile karıştıralım tüm baharatları da isteğe göre ayarlayıp atabilirsiniz. 😊
  5. Evet gelelim şimdi pide yapımına hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım bezeleri un yardımı ile uzun pide şeklinde açalım üzerine kıyma harcını yerleştirelim ve kenarlarını kıvıralım.
  6. Hamur bitene kadar aynı işleme devam daha sonra yağlı kağıtla fırın tepsisine dizin.
  7. En az 1 saat önceden ısıtılmış fırında alt üst pişene kadar pişirelim.
  8. Çıkınca kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz çok güzle oluyor. Şimdiden afiyet olsun😊

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 avuç iri ceviz
  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1, 5 tatlı kaşığı tarçın

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri 4 dakika boyunca beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
  2. Sıvı yağı da ekleyip çırpalım.
  3. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve karbonatı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Havuç, ceviz ve tarçını da ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
  5. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim.
  6. Kalıbın kenarını margarinle yağlayalım. (Keki çıkarırken yapışmasın).
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim.
NOT : Kekin pişme süresi fırından fırına göre değişebilir. Kürdanla test yaparak kontrollü pişirin.
Afiyet Olsun🥕🥕🥕

Kol Böreği Tarifi

Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı su /300 ml bardak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 -5 su bardağı un
Yufkaları Açmak İçin ;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin ;
  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 250 gram beyaz peynir
  • Çok az tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin ;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Yufkaları Açınca Aralarına Sürmek İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı

Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına 1, 5 su bardağı su bir tatlı kaşığı tuz koyun üzerine yavaş yavaş un ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini kapatın 20-25 dakika dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölüp mutfak tezgahında küçük servis tabağı karar açıp hepsini tepsiye aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.
  4. Ispanakları yıkayıp incecik doğrayın ,  içine kuru soğan beyaz peynir ve karabiber pul biber çok az sıvı yağ ekleyip karıştırarak yoğurun.
  5. Küçük tavada sıvı yağ ve tereyağı eritip hazırlayın.
  6. Yemek masasını biraz yağlayıp bezelerin birini alıp iki elinizle yavaşça her yerinde çekerek elinizle acın incecik açılınca üzerine biraz sıvı yağ ve tereyağı karışımında serpiştirin.
  7. Kenar kısmına hazırladığımız ıspanaklı iç harçtan yayın , yufkanın kenar kısmını üstüne kapatıp ortaya doğru rulo şeklinde sarın.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizilir.
  9. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Yarısı Dolaba Yarısı Akşam Yemeğine Enfes Lahana Sarma Tarifi

Yarısı Dolaba Yarısı Akşam Yemeğine Enfes Lahana Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • İç harcı için;
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon ,karabiber
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 tutam maydanoz
  • Sosu için;
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ve tuz dilerseniz baharat içinde olduğu için sosuna koymadım

Yarısı Dolaba Yarısı Akşam Yemeğine Enfes Lahana Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle lahanamızı hazırlıyoruz lahanayı orta göbek yerini çıkartıyoruz ve biraz oyuyoruz.
  2. Derince bi leğene alıp oyduğumuz yerden kaynar su döküyoruz .
  3. 2 litre kadar ve biraz bekletiyoruz.15 dk kadar.
  4. Bunu yapmamım amacı daha kolay kırılmadan düzgün bir şekilde yaprakları çıkarmam.
  5. Yaprakları kolay çıkartıyor iseniz bu işleme gerek yok daha sonra yaprakları çıkartıp haşlıyoruz.
  6. Sert yerlerini de ayrıyetten turşu yapabilirsiniz ben öyle yaptım içini yapmaya geçelim.
  7. Soğan ve biberleri çok olmayacak şekilde robottan geçirelim ve kavuralım.
  8. Kavrulmuş soğan ve biberlerimize sarımsağı da ekleyip şöyle bi çevirip 2 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyelim.
  9. Pirinç ve bulguru da ekleyip karıştırıp hafif üzerini geçecek kadar su verip kısık ateşte hafif pişirelim ,biraz diri olacak biraz da lahananın içinde pişecek çünkü çok pişerse lapa olur dikkat edelim .
  10. Hazır olan içimize son olarak maydanoz ekleyip soğumaya bırakalım.
  11. Soğuduktan sonra dilediğimiz büyüklük de saralım benim kurban dan etli kemiğim vardi düdüklünün altına lahana yapraklarını dizelim ,eğer yanar ya da tutarsa dolmalar değil yapraklar tutar .
  12. Sonra lahanamızı dikine dizelim ve etli kemiğimizi üzerine koyalım.
  13. 1 su bardağı zeytin yağı ,2 yemek kaşığı salça ve tuzunu suda açıp üzerini geçecek kadar suyunu verip düdüklümüzü kapatalım .
  14. Her düdüklü farklı sürede ve farklı su çekerek pişirir buna dikkat edelim .
  15. Yarım saat pişirip altını kapatalım ve düdüklü havasını verene kadar bekleyelim.
  16. Ilık yada soğuk servis edebiliriz deneyenlere afiyet olsun.

Sirkeli Çıtır Börek Tarifi

Sirkeli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze hazır yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
İçi İçin ;
  • 200 gr beyaz peynir

Sirkeli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ, sirke ve unu bir kapta çırpıyoruz. 1 kat yufkayı düz bir zemine seriyoruz.
  2. Her yerine eşit dağılacak şekilde bir fırça yardımıyla karışımı sürüyoruz. 2. yufkayı seriyoruz.
  3. Aynı işlemi tekrar ediyoruz. 4 yufkada da aynı işlemi yapıyoruz. Her kata eşit şekilde sos sürülecek.
  4. Sonra yufkayı 4 eşit parçaya onları da yine 4 eşit parçaya bölüyoruz. Elimizde 16 adet üçgen 4 katlı soslu yufkamız olacak.
  5. Yufkaların kalın taraflarına peynir koyup uç tarafa doğru yuvarlayarak katlayarak kapatıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otuyla tamamlıyoruz.
  7. Isıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkınca üzerine kağıt havlu serip üzerine su serpiyoruz.
  9. 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis ediyoruz. Dilerseniz pişmiş haliyle derin dondurucuya da koyabilirsiniz. Çıkarıp ısıttığınız da ilk günkü gibi oluyor. Mutlu sofralarda tüketmeniz dileğiyle. Afiyet olsun.

Nar Ekşili Salata Tarifi

Nar Ekşili Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kapya kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 4 tane salatalık
  • 2 küçük boy domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 dal taze soğan
  • 1 kuru soğan
Sos için;
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Nar Ekşili Salata Tarifi Yapılışı



Merhabalar ☺
Hayırlı, huzurlu, sağlıklı günler dilerim. Her çeşit yemeğin yanına yakışan acılı, ekşili lokanta usulü salatamızın yapılışına geçelim. Tüm sebzeler isterseniz elde küçük küçük doğrayarak yada isterseniz robotta çekerek tüm sebzeler hazırlanır. Fazla suyu varsa süzdürelim. Ben soğan biberlerimi, salatalıkları mini el doğrayıcıyla domates, maydanoz, taze soğanları elde doğrayarak hazırladım. Salata sosunu bir kasede çırpıp salata malzemeleriyle karıştıralım. Servis edeceğimiz tabağımıza alalım. Nefis, leziz salatamız hazır.
Hazırlayan ve yiyenlere afiyet şifalar diliyorum.
Sağlıklı ve mutlu kalın ☺

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su Bardağı kaynar su

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını koyuyoruz. Üzerine az sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek, kavrulacak.
  3. Ardından doğranmış lahana ilave edilecek ve karıştırılacak.
  4. Tencerenin kapağı kapatılacak ve kısık ateşte pişirilecek.
  5. 15 dakika kendi suyuyla pişirildikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katılacak ve bulgur veya pirinç eklenecek.
  6. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak.
  7. Kısık ateşte 20 dk daha pişirilecek.
  8. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Lahana faydaları

  • İçerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına faydaları vardır.
  • Akne, sedef gibi cilt hastalıklarını olumlu yönde etkilemektedir.
  • İçerdiği kalsiyum, potasyum, magnezyum sayesinde kemik oluşumuna yardımcı olur.
  • Kalp damarı tıkanıklığına ve kalp sağlığına faydaları vardır.
  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.
  • Kilo vermeye yardımda bulunur.

Kapuska yanına ne gider?

  • İlk olarak kapuska yemeğinizin yanına pilav yapabilirsiniz.
  • Makarnada kapuska yemeğinizin yanında sizlere eşlik edebilir.
  • Herhangi başka yemek yapmayı düşünmüyorsanız kapuska yemeğinden önce çorba içebilirsiniz.
  • Kapuska yemeğinize sevdiğiniz bir salata ile de eşlik edebilirsiniz.

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk fileto ya da 1 adet tavuk budu
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağından biraz eksik şehriye
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un (isterseniz 1 yemek kaşığı koyun ama ben çorbaları kıvamlı sevdiğim için 2 yemek kaşığı koydum)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Çorba çok severim, sulu yemekten daha çok severim o nedenle türlü türlü çorbalar dener, uydururum🥰.
Bu çorbaya dilerseniz haşlayıp dittiğiniz tavuk ya da kırmızı et de koyabilirsiniz.
Ben bugün eklemedim tavuk ama tarife eklenmiş halini yazıyorum.
Ya da başka sebzeler de rendeleyip ekleyebilirsiniz.
Tam bir şifa deposu, çocuklarınıza yapıp içirin bol bol 😊
  1. Tavuğu haşlayın ve didin.
  2. Havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyip.
  3. Tencereye yağı koyun.
  4. Sırayla, ilk önce havucu, sonra şehriyeyi ve unu koyup kavurun.
  5. Suyunu koyup ara ara karıştırın, dittiğiniz tavuğu koyun.
  6. Bir kasede yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  7. Çorbanın suyundan ilave edip sosu ılıtın.
  8. Ilıyınca çorbaya ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştın.
  9. Pişince altını kapatın (çorba koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz). Üzeri için için yağda nane ve toz biberden sos yapıp çorbanın üzerine dökün.
    Servis edin.
Afiyet olsun💐

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye (Çok Güzel) Tarifi

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye (Çok Güzel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dolu yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet karbonat
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket çikolata

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye (Çok Güzel) Tarifi Yapılışı

  1. Öncellikle fırınınızı 180° çalıştırmaya başlayınız.
  2. Margarin ve şekeri çırpınız vanilin ekleyip tekrar çırpınız yumurtayı ekleyip sadece karışana kadar çırpınız.
  3. Un tuz ve karbonatı bi kapta harmanlayıp karışıma ilave ediniz ve yoğurunuz kontrollü bi şekilde un az gelirse ilave edebilirsiniz.Katı olmayan yumuşak ele yapışmayan hamur olacak.
  4. Kırdığınız çikolata parçalarını da ekleyip karıştırınız.
  5. Hamurdan dilediğiniz büyüklüklerde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz.
  6. 180° önceden ısıtılmış fırında 13 dakika pişiriniz. ve sonra yumuşacık kurabiyeleriniz hazır olacak tadına bayılacaksınız şimdiden afiyet olsun.