Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 iri diş sarımsak rendesi
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1, 5 litre sıcak su
- 1 paket krema (200 ml) (Oda sıcaklığında)
- 1/4 (çeyrek) demet ince kıyılmış dereotu
- Tuz
Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba,
Nefis bir mantar çorbası yapmak isterseniz, bu tarifimi mutlaka denemenizi öneriyorum. Sarımsak ve dereotu, mantar ile birlikte çorbanın lezzetine lezzet katıyor ve tadı damakta kalıyor. Hemen başlayalım.
- Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte, uygun büyüklükte bir tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, temizleyip küp küp doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye başlayın.
- 5-10 dakika arası sotelediğimiz, suyunu salmaya başlayan mantarlara sarımsakları da ekleyin ve suyunu çekene kadar 5-10 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Ardından ununu ekleyerek, bir kaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun. Bu aşamadan sonra, bir taraftan sürekli karıştırarak çorbanın sıcak suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu da ekleyin.
- Karıştırmayı bırakmadan, yaklaşık 20 dakika civarı pişirmeye devam edin.
- Kaynamaya başlayan çorbanın altını bir miktar kısarak ve yine karıştırarak, yavaşça krema ilavesini yapın.
- 5 dakika kadar krema ile bütünleşmesini sağladıktan sonra altını kapatın ve son aşamada dereotunu da ekleyerek, homojen dağılana kadar karıştırın.
Lezzetine doyum olmayan nefis mantar çorbanız servise hazırdır.
Afiyet olsun.