Çıtır Mı Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Mı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (15 adet 6 börek için)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı krema
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Peynir, kıyma ya da patates (isteğe göre)
Çıtır Mı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle böreğin sos malzemesini hazırlıyoruz. yumurta, maden suyu, krema sıvı yağ hepsini güzelce çırpıyoruz.
- 5 adet yufkadan 2 börek elde ediyoruz. İlk yufkaya fırçayla sıvı yağ sürüyoruz. İkinci yufkayı da üzerine koyup ona da sıvı yağ sürüyoruz.
- Üçüncü, dördüncü ve beşinci yufkaya hazırladığımız sosu sürüyoruz. Yani ilk iki yufkaya sıvı yağ kalan üç yufkaya sos sürülüyor.
- Yufkanın uzun olan tarafının uç kısımına peyniri koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Ortadan ikiye bölüyoruz. 1 rulodan 2 börek yapmış oluyoruz. Diğer yufkaları da aynen beşer olacak şekilde yapıyoruz.
- Üzerlerine kalan sos harcını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra 200 derecelik fırına veriyoruz. Alt üst güzelce kızartıyoruz. Çıtır böreklerimizi afiyetle yiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder