8 Ocak 2020 Çarşamba

Eti Cin Kek (Enfes Tadıyla) Tarifi

Eti Cin Kek (Enfes Tadıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 çay bardağı dolusu un (kontrollü koyun miktarı unun cinsine göre değişir)
Üstü için;
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üzerine dökmek için;
  • Kakaolu pasta süsü

Eti Cin Kek (Enfes Tadıyla) Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz daha sonra süt, sıvı yağ, su, vanilya ilave edilip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve unu ilave edip tekrar karıştırıyoruz yağlanmış unlanmış tart kalıbına döküyoruz.
  3. 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz benim ki 25 dakikada pişti.
  4. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz tencereye sıkmış olduğumuz portakal suyunu ve normal suyu döküyoruz.
  5. Daha sonra şeker, vanilya, nişastasını da ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra soğuyan keki çevirdikten sonra sosu üzerine döküyoruz pasta süsü ile üzerini süslüyoruz.Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet Olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder