Eti Cin Kek (Enfes Tadıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 çay bardağı dolusu un (kontrollü koyun miktarı unun cinsine göre değişir)
Üstü için;
- 2 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üzerine dökmek için;
- Kakaolu pasta süsü
Eti Cin Kek (Enfes Tadıyla) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz daha sonra süt, sıvı yağ, su, vanilya ilave edilip tekrar karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu ve unu ilave edip tekrar karıştırıyoruz yağlanmış unlanmış tart kalıbına döküyoruz.
- 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz benim ki 25 dakikada pişti.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz tencereye sıkmış olduğumuz portakal suyunu ve normal suyu döküyoruz.
- Daha sonra şeker, vanilya, nişastasını da ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra soğuyan keki çevirdikten sonra sosu üzerine döküyoruz pasta süsü ile üzerini süslüyoruz.Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder