8 Ocak 2020 Çarşamba

Zahmetsiz Lezzetli Etli Lahana Dolması Tarifi

Zahmetsiz Lezzetli Etli Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahanadan 7 yaprak
İç harcı için:
  • 4 çorba kaşığı kıyma
  • 2 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1’er tepeleme çay kaşığı kırmızı pul biber (acı sevmezseniz daha azı), kuru nane
  • 1’er tepeleme çay kaşığı zerdeçal, tuz, kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı su

Zahmetsiz Lezzetli Etli Lahana Dolması Tarifi Yapılışı



  1. Önce lahana yaprakları teker teker kaynar suda haşlanır sert yerleri bıçakla inceltilir. Aldığımız sert kısımları atılmaz.
  2. Dolmaların dibini tutmaması için pişirilecek tencerenin altına döşenir. İç harç için tencereye sıvı yağ, robottan geçirilmiş soğan ve sarımsak eklenir.
  3. Diriliği biraz kaybolunca salça ve baharatları katılır. Sonra kıyma koyulur ve kavrulur.
  4. Pirinç eklenir bir iki karıştırarak malzemelerle özdeşleşmesi sağlanır. Sonra üzerine suyu eklenir ve kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
  5. Şimdi sıra doldurmaya geldi. Kaseye haşlanan bir yaprak yerleştirilir. İçine 2 çorba kaşığı harçtan koyulur.
  6. Yaprağın dışarıya sarkan kısımları ile üstü kapatılarak ters çevrilir ve tencereye dizilir.
  7. Dolmaların üstüne hafif sıvı yağ, tuz gezdirildikten sonra yarı hizasına gelecek kadar su eklenip kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirilir.
  8. Piştiği anlaşıldıktan sonra kalan fazla suyu varsa tekrar harlı ateşte tencerenin kapağı açık olarak buharlaşması sağlanır.
  9. Ocaktan alınan tencerenin üstüne bir kağıt havlu koyularak kapağı kapatılır. Bu şekilde yarım saat dinlendikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder