Zahmetsiz Lezzetli Etli Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy lahanadan 7 yaprak
İç harcı için:
- 4 çorba kaşığı kıyma
- 2 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1’er tepeleme çay kaşığı kırmızı pul biber (acı sevmezseniz daha azı), kuru nane
- 1’er tepeleme çay kaşığı zerdeçal, tuz, kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay bardağı su
Zahmetsiz Lezzetli Etli Lahana Dolması Tarifi Yapılışı
- Önce lahana yaprakları teker teker kaynar suda haşlanır sert yerleri bıçakla inceltilir. Aldığımız sert kısımları atılmaz.
- Dolmaların dibini tutmaması için pişirilecek tencerenin altına döşenir. İç harç için tencereye sıvı yağ, robottan geçirilmiş soğan ve sarımsak eklenir.
- Diriliği biraz kaybolunca salça ve baharatları katılır. Sonra kıyma koyulur ve kavrulur.
- Pirinç eklenir bir iki karıştırarak malzemelerle özdeşleşmesi sağlanır. Sonra üzerine suyu eklenir ve kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
- Şimdi sıra doldurmaya geldi. Kaseye haşlanan bir yaprak yerleştirilir. İçine 2 çorba kaşığı harçtan koyulur.
- Yaprağın dışarıya sarkan kısımları ile üstü kapatılarak ters çevrilir ve tencereye dizilir.
- Dolmaların üstüne hafif sıvı yağ, tuz gezdirildikten sonra yarı hizasına gelecek kadar su eklenip kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirilir.
- Piştiği anlaşıldıktan sonra kalan fazla suyu varsa tekrar harlı ateşte tencerenin kapağı açık olarak buharlaşması sağlanır.
- Ocaktan alınan tencerenin üstüne bir kağıt havlu koyularak kapağı kapatılır. Bu şekilde yarım saat dinlendikten sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder