8 Ocak 2020 Çarşamba

Pudingli Bisküvili Kekli Pasta Tarifi

Pudingli Bisküvili Kekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üst katı için;
  • 2 paket çikolatalı puding
  • 1,5  paket kakaolu petibör bisküvi
Pudingi pişirmek için;
  • Süt
Süslemek için;
  • Robotta çekilmiş kakaolu bisküvi veya Hindistan cevizi

Pudingli Bisküvili Kekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki için, yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Elde ettiğimiz kek hamurunu tabanı yağlanmış kare borcama döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında güzelce pişirelim.
  4. Kek pişerken üzerindeki süt miktarına göre pudingimizi pişirelim. Pişen pudingin kabuk bağlamaması için ara ara karıştıralım.
  5. Pişen ve ılıyan kekimizin üzerine ılımış pudingden bir miktar koyup güzelce yayalım.
  6. Pudingin üzerine kakaolu bisküviden 1 sıra dizelim. Bisküvinin üzerine tekrar puding ekleyelim.
  7. Puding ve bisküvi bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. En üst katman puding olacak.
  8. Daha sonra pastamızın üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya çekilmiş bisküvi ile kaplayalım. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder