Bu Lezzeti Herkes Bilmeli ( Rumeli Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yufka
- Yufkalara sürmek için: 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük kase haşlanmış didilmiş tavuk eti
- 1 su bardağı tavuk suyu
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1, 5 su bardağı tavuk suyu
Tereyağlı sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
Bu Lezzeti Herkes Bilmeli ( Rumeli Böreği) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar. Daha önce paylaştığım tariflerimden bir tanesi Rumeli böreği. Hayatıma giren en önemli lezzetlerden bir tanesi diye düşünüyorum. böyle bir sos hiç tatmamıstım. börek kısmı sosyete mantısına benzese de sosu onu bambaşka bir yere hatta zirveye taşıyan kısmı bence. mutlaka deneyimlemenizi isterim. bu sitede yıllardır paylaştığım ve beğeni alan tariflerimin videolarını çekmeye çalışıyorum YouTube da. ” Eylül’ün Mutfağı İzmir”
desteklerinizi bekliyorum.
desteklerinizi bekliyorum.
- Yapımı için öncelikle tavuk etini haşlayalım bunun için tencereye yarım çay bardağı kadar zeytinyağını alıp tavuğu 3-5 tur çevirerek hafifçe kızartalım.
- Üzerine bolca su ekleyip haşlayalım. Böylece tavuk suyumuz hem kokulu hem de yağlı olur.
- Haşlanan tavuk etimizi didikleyelim.
- Yufkalardan bir tanesini dörde bölelim.
- Her bir parçaya erittiğimiz 3 yemek kaşığı tereyağından fırça yardımıyla biraz sürüp geniş kısmına tavuk eti yerleştirip rulo şeklinde saralım ve gül böreği şekli verelim.
- Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp bir borcama yerleştirelim üzerlerine biraz yağ sürelim ve 200 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından alıp 1 su bardağı tavuk suyunu hepsinin üzerine gezdirip tekrar fırına verelim ve suyunu çekip iyice pembeleşene kadar pişirelim.
- Sos için bir yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Yoğurt, yumurta sarısı, sirke ,sarımsağı da çırpıcı ile karıştırarak ilave edelim.
- Bir buçuk su bardağı tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı ile sürekli karıştırıp kaynatalım.
- Tereyağlı sos için tereyağını eritip pul ve kırmızıbiberi ekleyip yakalım.
- Servis aşamasında böreğin üzerine sos onun da üzerine tereyağlı sostan gezdirerek servis edelim.
- Tek başına bir ana yemek olan bu tarifi denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden