18 Ocak 2020 Cumartesi

Bu Lezzeti Herkes Bilmeli ( Rumeli Böreği) Tarifi

Bu Lezzeti Herkes Bilmeli ( Rumeli Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka
  • Yufkalara sürmek için: 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük kase haşlanmış didilmiş tavuk eti
  • 1 su bardağı tavuk suyu
Sos için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1, 5 su bardağı tavuk suyu
Tereyağlı sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber

Bu Lezzeti Herkes Bilmeli ( Rumeli Böreği) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Daha önce paylaştığım tariflerimden bir tanesi Rumeli böreği. Hayatıma giren en önemli lezzetlerden bir tanesi diye düşünüyorum. böyle bir sos hiç tatmamıstım. börek kısmı sosyete mantısına benzese de sosu onu bambaşka bir yere hatta zirveye taşıyan kısmı bence. mutlaka deneyimlemenizi isterim. bu sitede yıllardır paylaştığım ve beğeni alan tariflerimin videolarını çekmeye çalışıyorum YouTube da. ” Eylül’ün Mutfağı İzmir”
desteklerinizi bekliyorum. 😍


  1. Yapımı için öncelikle tavuk etini haşlayalım bunun için tencereye yarım çay bardağı kadar zeytinyağını alıp tavuğu 3-5 tur çevirerek hafifçe kızartalım.
  2. Üzerine bolca su ekleyip haşlayalım. Böylece tavuk suyumuz hem kokulu hem de yağlı olur.
  3. Haşlanan tavuk etimizi didikleyelim.
  4. Yufkalardan bir tanesini dörde bölelim.
  5. Her bir parçaya erittiğimiz 3 yemek kaşığı tereyağından fırça yardımıyla biraz sürüp geniş kısmına tavuk eti yerleştirip rulo şeklinde saralım ve gül böreği şekli verelim.
  6. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp bir borcama yerleştirelim üzerlerine biraz yağ sürelim ve 200 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  7. Fırından alıp 1 su bardağı tavuk suyunu hepsinin üzerine gezdirip tekrar fırına verelim ve suyunu çekip iyice pembeleşene kadar pişirelim.
  8. Sos için bir yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip 1 dakika kavuralım.
  9. Yoğurt, yumurta sarısı, sirke ,sarımsağı da çırpıcı ile karıştırarak ilave edelim.
  10. Bir buçuk su bardağı tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı ile sürekli karıştırıp kaynatalım.
  11. Tereyağlı sos için tereyağını eritip pul ve kırmızıbiberi ekleyip yakalım.
  12. Servis aşamasında böreğin üzerine sos onun da üzerine tereyağlı sostan gezdirerek servis edelim.
  13. Tek başına bir ana yemek olan bu tarifi denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ☺️

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çam fıstık
Şurup için
  • 3 bardak tozşeker
  • 3 bardak su

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağ, irmik ve fıstıkları koyalım(tercihen teflon tencere olursa yapışmaz)
  2. İrmik altın sarısı olana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Diğer yanda 3 bardak şeker 3 bardak suyu karıştıralım.
  4. Kavrulan irmiğin üzerine dikkatlice dökelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

En Kolay Hamsi Kuşu Tarifi

En Kolay Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 3 kurusoğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber
  • Mısırunu

En Kolay Hamsi Kuşu Tarifi Yapılışı

  1. Hamsinin kılçıklarını ayıklayın tuzlayıp kevgirde bekletin suyu iyice sızınca mısırununa bulayın.
  2. Balık tavasını yağlayın ve hamsileri dizin.
  3. Bir başka kapta soğanları minik minik doğrayın maydanozu salçayı baharatı ekleyip karıştırın ve tavaya dizilmiş balığın üstüne hazırladığınız içi koyup serin.
  4. Üzerine tekrar hamsileri dizin.
  5. Tavayı ocağa alın ve biraz daha zeytinyağı ekleyip alt üst pişirin.
    Bu başka bi lezzet mutlaka deneyin.

Haşhaşlı Tahinli Çörek Hemde 10 Dakikada (Nefis Lezzet) Tarifi

Haşhaşlı Tahinli Çörek Hemde 10 Dakikada (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
Sosu İçin ;
  • 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin ;
  • 1 yumurta sarısı ve susam

Haşhaşlı Tahinli Çörek Hemde 10 Dakikada (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar.
Hazır yufkayla, inanılmaz lezzetli👌 çok pratik haşhaşlı çörek tarifiyle geldim 💯👍 💯Hamur yoğurmadan,
mayalanmış çörekleri aratmayan👌 bu lezzeti mutlaka deneyin, kaydedin pişman olmayacaksınız derim 😉
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
  1. Öncelikle sos malzemeleri bir kapta karıştırılır. İlk yufka tezgaha serilir.
  2. Üzerine hazırlanan sosun üçte biri gezdirerek fırçayla sürülür.
  3. İki kenardan rulo yapıp tam ortada birleştirilir, bıçakla 2 ‘ye kesilir, ayırılan rulolar kendi etrafında döndürülerek gül böreği gibi sarılır.
  4. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Mayalı hamuru asla aratmayan,
    10 dakikada mükemmel çörekler hazır 👌 DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN

Demleme Makarna (Bol Soslu) Tarifi

Demleme Makarna (Bol Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 tane soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • 1. 5 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım kavanoz konserve domates (4-5 adet)
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kırmızı biber

Demleme Makarna (Bol Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Ardından yeşil biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sonra salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
  4. Ardından konservemizi ekleyip biraz pişiriyoruz.
  5. Üzerine makarnaları ekliyoruz tuz ve baharatları atıp makarnanın hizasında su ekleyip kaynatıyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra orta ateşte alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. afiyet olsun.

Et Tantuni Tarifi

Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Lavaş ekmeği

Et Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi minik minik doğrayalım. Sonra bir tencereye koyup üstünü geçecek kadar su koyup başlayalım.
  2. Etlerimiz pişerken soğanı ve domatesi halka halka doğrayalım, maydanozu yıkayalım ayıklayalım.
  3. Etimiz suyunu çekip iyice pişince sac tavaya etimiz alalım.
  4. Kenar doğru etimizi itelim ortaya yağı koyup altını açalım. Yağ ısınınca pul biberli karabiberini ve tuzu ekleyelim.
  5. Son olarak 2 su bardağı suyu ekleyip etimizi iyice karıştıralım. Su azaldıkça ekleyebilirsiniz.
  6. Lavaşlarımızı saca bandırıp yağsını alalım. Etimizi lavaşın arasına koyup doğradığımız malzemeleride koyup dürüm yapalım.
    Servise hazır.
Afiyet olsun 🤗💕

Muz Kurabiye Tarifi

Muz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin :
  • 5 su bardağı (450-500 gr) un
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 200 gr yoğurt (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 1 paket (5 gram) vanilya
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Kreması için :
  • 3 yumurta akı
  • 1 su bardağı (110 gr) toz şeker
  • 100 gr ceviz
  • 70 gr kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin :
  • Yumurta sarısı

Muz Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Karıştırma kabında un ve margarin yoğrulur.
  2. Üzerine yumurta, yoğurt, vanilya ve tuz eklenerek hamur yoğrulur.
  3. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  4. Kreması için, 3 yumurta akı mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.İyice köpüren yumurta aklarına toz şeker iki seferde eklenir ve çırpılır.
  5. Son olarak ceviz içi, kuru üzüm ve nişasta eklenir, spatula veya tahta kaşık ile karıştırılır.
  6. Dinlendirilmiş hamur bezeleri merdane ile açılır.
  7. Açılan hamura bir yemek kaşığı krema eklenir, güzelce kapatılır.
  8. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür, çöp şiş çubuğu veya kürdan ile çizgiler atılır.
  9. Önceden ısıtılmış 160 C° fırında 40-45 dakika pişirilir.

Milföy Pizza Tarifi

Milföy Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • Salam
  • Sucuk
  • Mısır
  • Peynir ( Kaşar ) vs
Milföy hamuru üzerine sürmek için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz

Milföy Pizza Tarifi Yapılışı

  1. 6 adet milföy hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  2. Üzerlerine birer tatlı kaşığı salçalı karışımdan sürelim.
  3. Daha sonra malzemeleri ekleyip ( salam, sucuk, mısır, peynir )
  4. Önceden ısıtılmış 200 ° fırında pişirelim.
    o kadar pratik ve lezzetli ki kesin denemelisiniz 🙋 şimdiden afiyet olsun efendim 

Big Kekstra Tarifi

Big Kekstra Tarifi İçin Malzemeler

KEK
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
KREMA:
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 500 ml süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • Vanilya
Altını kapattıktan sonra;
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
SOS:
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket orman meyveli sos
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Big Kekstra Tarifi Yapılışı

  1. KEK.Yumurta ve şekeri beyaz köpükler olana kadar çırpın.
  2. Vanilya ve kabartma tozu hariç Geri kalan bütün malzemeyi eleyerek ekleyin çırpmaya devam edin.
  3. En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.Turbosuz Alt-Üst fırında 170 derece 35 dakika.
  4. KREMA:Tencereye süt ve yumurtayı alın sürekli olarak çırpın.
  5. Un ve şekeri ekleyip ocağın altını açın. Göz göz olup kaynayınca altını kısıp vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince altını kapatın.
  6. Krema soğuyunca içine 2 kaşık hindistan cevizi atın.
  7. SOS, KREMA ve KEK HAZIR OLUNCA;Keki ortadan ikiye bölün.
  8. Arasına kremayı dökün ve üstünü kapatın.Turta kalıbınız yoksa borcamda yaptıysanız kremayla kenarlara şerit çekerek sosun dökülmesini engelleyebilirsiniz.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı un
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
  • Hindistan cevizi veya fıstık

Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
  2. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Diğer yandan da borcam yağlanır.
  4. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  5. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
  6. Kaynayınca altı kapatılır.
  7. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
  8. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun 👍🏻

Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi

Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1-2 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İçine;
  • Kaşar rendesi
  • Peynir
Üzeri için;
  • 1 kase su
  • Galeta unu

Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Kabın ortasını havuz şeklinde açıp ortaya yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra yavaş yavaş kenardaki unları alıp yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayıp ortasını açıyoruz. İçine rendelediğimiz kaşar ve ezdiğimiz peynir karışımından koyup kapatıp yuvarlıyoruz.
  5. Üst kısmını suya batırıp sonrada galeta ununa batırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Daha pratik olmasını istiyorsanız hamuru yoğurduktan sonra kaşar rendesi ve peyniri de hamurun içine ekleyip tekrar yoğurup daha hızlı bir şekilde poğaçayı yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun 😊

Türk YouTuber’ın yeni şarkısı büyük ilgi gördü

6 saniye uzunluğunda videolar çekilen ve günümüzde tarihe karışan Vine ile popülerlik kazanan isimlerden birisi de, Halil İbrahim Göker. Instagram ve YouTube’da büyük bir kitleye sahip olan Halil İbrahim Göker sadece eğlenceli videolar ile sınırlı kalmıyor.

Halil İbrahim Göker’in yeni şarkısı büyük ilgi gördü

Bu kez yeni şarkısı ile takipçilerinin karşısına çıkan Göker kısa süre içerisinde yüksek izlenme rakamlarına ulaşarak, YouTube Türkiye’nin Trend Videolar Listesinde kendine yer bulmayı başardı.

Halil İbrahim Göker kimdir?

9 Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olan Göker, Vine ile popülerlik kazanmış olsa da, sinema sektöründe de bilinen isimlerden birsii haline geldi.
2015 yılında Sihirbazlık Okulunda Bir Türk, 2016 yılında Nasıl Yani ve 2018 yılında Çakallarla Dans 5 isimli sinema filmlerinde rol almıştır. Ayrıca Nasıl Yani adlı filmin senaristliğini üstlenmiştir

Huawei P30 Lite için beklenen gün geldi

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Paris’te düzenlenen etkinlikte Huawei P30 ve P30 Pro‘nun yanı sıra tanıtımı gerçekleştirilen bir diğer telefon, P30 Lite oldu. Bu telefon adından da anlaşılabileceği üzere P20 Lite‘ın devam modeli.
Her iki amiral gemisinin ardından güncelleme sırası nihayet uygun fiyatlı P30 Lite‘a geldi. Android 10 işletim sistemini cihazla buluşturan Huawei P30 Lite EMUI 10 güncellemesinin dağıtımına başlandı.

Huawei P30 Lite EMUI 10 güncellemesi çıktı

Güney Afrika’daki kullanıcılara sunulmaya başlanılan güncelleme 3.82 GB boyutunda. Karanlık mod başta olmak üzere yeni yuvarlık simgelerden, gelişmiş gizlilik ayarına kadar onlarca farklı yenilik cihaz ile buluşuyor.
Bunların yanı sıra HiCar gibi EMUI’ye özgü bazı özelliklerde kullanıcılara sunulmuş durumda. Güncellemenin piyasadaki tüm P30 Lite modellerine ulaşması zaman alacak. Ancak, güncellemeyi kontrol etmek oldukça basit.
Ayarlar > Sistem > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek EMUI 10’un gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
Cihazı hatırlayacak olursak: 6.5 inç büyüklüğünde 1080×2312 piksel çözünürlük sunan bir IPS ekranın yer aldığı P30 Lite, 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.2 GHz hızında çalışan Kirin 710 işlemciden güç alıyor.