29 Ocak 2020 Çarşamba

139 liralık fiyat etiketiyle satın aldığımız akıllı saat modeline yakından bakıyoruz. Bakalım uygun fiyatlı akıllı saat bizlere neler sunuyor?

Akıllı saatlerin fiyatlarının oldukça yükselmesine rağmen ucuz akıllı saat almak halen daha mümkün. Biz de sizler için Şok Market’ten 139 liralık fiyat etiketiyle satın aldığımız akıllı saat modeline yakından bakıyoruz. Bakalım uygun fiyatlı akıllı saat bizlere neler sunuyor?

Uygun fiyatlı akıllı saat neler sunuyor?

Oldukça uygun bir fiyata sahip olan akıllı saatimizin tam modeli İntum INSW01 şeklinde. Genel olarak akıllı bileklikler ile benzer özelliklere sahip olan akıllı saat, bünyesinde 1.3 inç boyutunda bir ekrana yer veriyor. Dahili HR sensörü ile kalp atış hızınızı izleyebileceğiniz akıllı saatte kan basıncınızı da ölçebiliyorsunuz. Bu verilerinizi Wearfit 2.0 uygulaması ile de telefondan izleyebilmeniz mümkün. Ayrıca saatin iOS ve Android uyumlu olarak çalıştığını belirtmemizde fayda var.
İntum INSW01, aramaları ve size gelen mesajları da gösterebiliyor. Ayrıca saat, oldukça kolay bir kuruluma sahip. WearFit 2.0 uygulaması ile birlikte telefonunuza rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz.
170 mAh kapasiteli bataryaya ev sahipliği eden saat, bu batarya ile birlikte 15 günlük ekran kapalı süresi sunarken, 5 günlük aktif kullanım süresi sunabiliyor.

Yeni Yılda Sık Sık Göreceğiniz En Yeni Saç Trendleri

Biliyorsunuz ki New York, Paris, Milano ve ardından İstanbul’da gerçekleşen moda haftalarını geride bıraktık. Sahnelenen büyük şovların ardından 2020 yılının saç ve makyaj trendleri de belirlenmiş oldu. Birbirinden çılgın örgülere ve renklere dönüş yapmaya hazır olun! 

Podyumlarda oldukça ses getiren en yeni saç trendlerini sizler için yazdık. İşte 2020 yılında bol bol göreceğimiz en popüler saç trendleri...

1. Cornrow örgüler

Doksanlı yıllarda sık sık gördüğümüz örgülü saç modelleri, son yıllarda tekrar yükselişe geçmiş durumda. Özellikle New York Moda Haftası’nda sık sık tercih edilen cornrow örgüler, sadece podyumları değil davetlilerin de saçlarını süslemişti. Bu neden önümüzdeki sezonlarda cornrow örgüleri sık sık göreceğiz gibi duruyor. Hatta bu örgüler, moda bloggerlarının da etkisiyle 2020 saç trendlerinde ilk sıraya oturmuş durumda desek abartmış olmayız! Balık sırtı örgü modelinden çok daha ince bir şekilde örülen cornrow örgülere bayılacaksınız!

2. Hacimli saçlar

Yetmişlerden ilham alan hacimli saçlar geri dönüyor! Ekstra hacimlendirilmiş kabarık saçların yakaladığı romantik görüntü, başka hiçbir saç modelinde yok. Yetmişlerin ışıltılı dünyasından çıkmış gibi hissetmenize neden olacak hacimli saçlar, hem sokak modasında hem de podyumlarda yerini aldı bile. Moda haftalarında da sık sık karşımıza çıkan bu saç modeli, genel olarak parlak renkli makyajlarla tercih ediliyor.

3. Platin sarı geri dönüyor!

Dondurucu etkisiyle çarpıcı ve dikkat çekici bir görüntü yakalayan platin sarılar, 2020 yılında da yükselişini koruyor. İçerisinde bulunan soğuk tonlar sayesinde beyaz-gri bir görünüm yakalamaya imkan tanıyan platin sarılar, bu yıl da kuaförlerin kapısını sık sık çalmamıza neden olacak. Platin sarı rengini kullanmak hiç kolay olmasa da saçtaki doreliği alan mor şampuanlar sayesinde turunculuktan uzak bir görüntü yakalamak, hiç olmadığı kadar kolay!

4. Kızıl dokunuşlar

Önümüzdeki sezonların en trend ve popüler saç modellerinden biriyse kızıl saçlar! Saçların hem daha parlak hem de daha canlı gözükmesine imkan tanıyan kızıl renkler, bu sezonda da oldukça fazla tercih edilecek. Dinamik bir görüntü yakalamanıza imkan tanıyan kızıl tonlar, bahar ayları için oldukça ideal. Dünyaca ünlü markaların 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını tanıttıkları defilelerde sık sık karşımıza çıkan kızıl saçlara siz de bir şans verebilirsiniz!

5. Salaş at kuyruğu

Biliyorsunuz ki son sezonlarda doğallık ve sadelik trendi, tüm dünyayı kasıp kavurmuştu! Bu sezonda da doğallık trendinin etkilerini görmeye devam ediyoruz. Doğal görünümlü, salaş ve düşük at kuyrukları 2020 yılının en popüler trendlerinden biri olmaya hazırlanıyor. İster şık bir kombinle ister günlük bir kıyafetle tamamlayabileceğiniz düşük at kuyruğu modellerine bayılacaksınız!

28 Ocak 2020 Salı

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram bal kabağı (3 dilim kadar)
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 adet patates
  • 4 su bardağı kadar tavuk veya et suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Biraz muskat rendesi
  • Tuz, karabiber

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Tavuk ve et suyu yoksa içme suyu da kullanabilirsiniz ama tavuk/et suyu lezzetini ikiye katlıyor.Yumuşacık içimi ve lezzetiyle içinizi ısıtacak bir çorba tarifi ekliyorum. Bal kabağı denince aklımıza hemen kabak tatlısı gelse de çorbasını da muhakkak deneyin, enfes oluyor.
  1. Sıvı yağ ile tereyağını tencereye alıp kızınca yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
  2. Küp küp doğranmış bal kabakları ile patatesi de ilave edin.
  3. 1-2 dk daha kavurduktan sonra et veya tavuk suyu ile muskat rendesini ekleyin.
  4. Muskat çok güzel bir rayiha veriyor ama kullanmasanız da olur tabii, tamamen damak zevkinize kalmış.
  5. Çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırıp orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin.
  6. Sebzeler pişince blendırdan geçirin.En son krema ilave edip hızlıca karıştırın, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  7. Servis ederken üzerine bir miktar krema gezdirebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Yarım limon suyu

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerin içini çıkartıp yıkayıp fırında közleyip kabuklarını soyuyoruz.
  2. Küp küp doğrayıp karıştırma kabına koyuyoruz.
  3. Üzerine doğranmış, maydanoz, dereotu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı alarak karıştırıyoruz. Afiyet olsun

Ispanaklı Boşnak Böreği (Pita) Tarifi

Ispanaklı Boşnak Böreği (Pita) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Ilık su
Hamuru açmak için;
  • Zeytinyağı
İç harcı için;
  • 500 gr ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Ispanaklı Boşnak Böreği (Pita) Tarifi Yapılışı



  1.  Unu, tuzu ve yumurtayı bir kaba alın ve suyu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dk kadar bekletin.
  2.  Hamuru açacağınız masanın boyutuna göre bezelerinizi ayırın. Benim masam küçük olduğu için bir limon büyüklüğün de bezeler ayırdım. 😊
  3.  Un ve merdane yardımıyla bezelerinizi bir tabak büyüklüğünde açıp zeytinyağ ile yağlayarak üst üste koyun. Zamanınız varsa 2 saat yoksa 1 saat kadar bekletin. Ne kadar bekletirseniz o kadar kolay açılır😊
  4.  İç harcı için küp küp doğranmış soğanları, ıspanakları ve tuzu bir kaba alıp elinizle ovun ve suyunu elinizle sıkıp farklı bir kaba alın. İçine baharatları ekleyin ve karıştırın.
  5.  Bir elimizi yağlayıp açtığımız hamuru masaya koyup elinizle büyütün. Çekerken yırtılmamaları için biraz zeytin yağı gezdirebilirsiniz. Harcı koymadan önce de biraz zeytin yağı gezdirin.
  6.  Büyüttüğünüz hamurun kenarına harcı koyun ve yuvarlayın. Yuvarlarken hamuru çekip biraz inceltin. Tabanını yağladığınız tepsiye bir tarafını tutup diğer tarafından kıvırarak koyun. Böylece piştiğinde daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
  7.  Diğer hamurları da aynı şekilde yapıp tepsiye koyun. Üzerine bir yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak sürün ve dilimleyin.
  8.  180° de üzeri kızarana kadar 35-40 dk pişirin. Afiyet olsun🌸

Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi

Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • pul biber
  • Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su

Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye sıvı yağı alın.
  2. Soğanları doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun, salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun.
  3. Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alın.
  4. Et suyunu da ekleyip karıştırın.
  5. Tuz ve biraz su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Tencerenin kapağını kapatın, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sini Kebabı Tarifi

Sini Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
Köfte harcı için;
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tutam karbonat
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • Karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Biraz sıvı yağ
Yoğurmak için;
  • Biraz su
Üzeri için;
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kuru soğan
Üzerine için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sini Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayla birlikte rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri birleştirip biraz su yardımıyla yoğurun.
  2. Sonra üstünü kapatıp buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
  3. Patatesi soyup yıkayın. Dilim dilim kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerlerini yağlayın ve önceden ısıtılmış fırında biraz kızartın. Sonra fırından alın.
  5. Dinlenmiş köfte hamurunu üzerine yayın.Sulandırdığınız bir kaşık domates salçasını ve sıvı yağını karıştırın.
  6. Kıymalı harcın üzerine dökün. Tam ortasına kuru soğanı, kenarlarına biberleri domatesleri koyun.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 40 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Ispanaklı Ve Peynirli Anne Gözlemesi Tarifi

Ispanaklı Ve Peynirli Anne Gözlemesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 kilo un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar su (ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olacak)
Ispanaklı iç harç için;
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli harç için;
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Ispanaklı Ve Peynirli Anne Gözlemesi Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza un tuz ve mayayı ekleyelim karıştıralım ve yavaş yavaş ılık suyumuzu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamurumuzun kıvama gelince suyu eklemeyi keselim ve iyice yoğurmaya devam edelim eğer çok su eklerseniz.
  3. Biraz daha un ekleyip hamurumuzu ayarlayabilirsiniz hamurumuz kıvama geldikten sonra güzelce streç film geçirelim ve iyice saralım yarım saat mayaya gelsin.
  4. O sırada iç harçlarımızı hazırlayalım soğanımızı ince ince doğruyalım tavaya alalım ve ıspanaklarımızı da iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
  5. Soğanla birlikte kavuralım çok kavurmaya gerek yok yumuşasın yeter kavurduktan sonra soğumaya bırakalım peynirli harcı da derin bir kasenin içine alalım ezelim.
  6. İnce ince kıyılmış maydanozu ve toz tatlı biber serpelim ve karıştıralım hamurumuz mayalandıysa tezgaha dökelim ve küçük küçük bezelere ayıralım.
  7. Üzerini sofra bezi örtelim 1 tana bezeyi masaya alalım ve açmaya başlayalım içine harçtan koyalım ve kapatalım uçlarını elimizle bastırarak.
  8. Diğerine geçelim yine masaya bir beze alalım ve açmaya başlayalım içine peynirli harçtan koyalım ve aynı şekilde kapatalım bütün hamurlarımız bitene kadar bu şekilde yapalım.
  9. Eğer iç artarsa buz dolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz 😊 tekrar yapmak isterseniz hazır bir harcınız olur.
  10. Geçelim pişirmeye sacımızı ısıtalım eğer sacınız yoksa geniş bir tavada da pişirebilirsiniz.
  11. Hazırladığımız hamurları pişirmeye başlayalım pişen gözlemelerimizin üzerine tereyağ sürelim yada sıvı yağ bütün hamurlarımızı piştiyse sıcak sıcak servis edelim. 😊

Davet Sofranızın Yıldızı Olabilecek Mercimek Köftesi Tarifi

Davet Sofranızın Yıldızı Olabilecek Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3.5-4 su bardağı su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçasık
  • Yeşil soğan
  • 1.5 limonun suyu
  • Tuz
  • Pul biber
  • Baharat

Davet Sofranızın Yıldızı Olabilecek Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce mercimek yıkanılır ve üzerine su eklenir, ocağa alınıp pişmeye bırakılır.
  2. Mercimekler suyunu iyice çektikten sonra üzerine bulgur eklenir. (Eğer kıvamı size cıvık gelirse biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz)
  3. Daha sonra sıvı yağı bir tavaya alıp ufak ufak doğranan soğanlar kavrulur.(Ben kullanacağım sıvı yağı tavaya alırım çünkü daha sonra yağ eklemesi yapmam)
  4. Soğanlar kavrulduktan sonra içine salçasını eklerim biraz soğuduktan sonra mercimek bulgur karışımına ekleme yaparım. (Mercimek ve bulgurun iyice şişip soğuması lazım)
  5.  Göz kararı pul biber, tuz ve baharatı ve limon suyu da eklenir ve yoğrulur. En son içine ince ince doğranan yeşil soğan eklenir biraz daha karıştırılır.
  6. Elimizle sıkım şeklini verip sunuma hazırlarız afiyet olsun.

Kaşarlı Domatesli Simit Pide Tarifi

Kaşarlı Domatesli Simit Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı su
  • 1 paket yaş yada kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Bulamak için :
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
Üzerine için;
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Domatesli Simit Pide Tarifi Yapılışı

Kullandığım bardak ölçüsü 250 ml. Daha az yapmak için yarı malzeme deneyebilirsiniz.


  1. Süt ve suyu karıştırarak bir cezvede biraz ısıtılır. Yoğurma kabına maya ve ılınmış sulu süt, şeker tuz ve iki kaşık un eklenir kabın kapağı kapatılır ve ön mayalanma için on dk mayanın erimesi bekletilir.
  2. Ön mayalanma işleminden sonra sıvı yağ eklenir karıştırılır ve un yavaş yavaş eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır yoğun bir kıvam aldığında elimizle yoğurulur.
  3. Ele yapışan bir kıvam aldığında hamuru toparlayacak kadar sıvı yağ eklenir ve sıvı yağla hamur yumuşacık olana dek yoğurulur.
  4. En az 40 dk sıcak bir yerde mayalandırılır. (Ben önceden ısıtıp ısısını kapattığım fırında mayalandırdım)
  5. Mayalanan hamurdan 24 adet beze yapılır. Ardından iki kenarı sivrilterek oval şekli verilir.
  6. Sonra önce pekmezli suya ardından susama bandırılır ortasını parmağınızla bastırarak boşluk oluşturulur.
  7. Hepsini bu şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdikten sonra boşluk kısımlara önce kaşar ardından minik minik doğranmış domates ve biberler dizilir.
  8. 10 dk tepside mayalandırılır. 200 derece de pişirilir. Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane soğan
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı erişte 1 litre su

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Önce domates ve biber salçasını yağda kavuruyoruz.
  2. İçerisine acı olmasını isterseniz kırmızı biber ve istediğiniz baharatları kullanıyoruz.
  3. Daha sonra yeşil mercimeği kavurduğumuz salçaların içine koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra eriştemizi ekliyoruz biraz kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip karıştırıp pişirmeye bırakıyoruz.

Krem Şantiyle Basit Mozaik Pasta Tarifi

Krem Şantiyle Basit Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu için:
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1. 5 paket sade petibör bisküvi
Sade olanı için:
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1. 5 paket kakaolu petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı fındık

Krem Şantiyle Basit Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kakaolu ve sade krem şantileri ayrı kaselerde çırpın.
  2. Kakaolu ve sade bisküvileri ayrı olarak iri halde kırın. Sade karışımı ve kakaolu karışımlarının tüm malzemelerini ayrı ayrı hazırlayın.
  3. Baton kek kalıbının altına streci serin.
  4. Önce kakaolu sonra sade karışımı yayın.
  5. Üzerini tamamen örtüp ister derin dondurucuda ister buzdolabında 2 saat bekletin.
    İsteğe göre süsleyip servis yapın.
    Afiyet olsun ❤️

Mor Lahana Salatası (Meze) Tarifi

Mor Lahana Salatası (Meze) Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy mor lahana
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 dış sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı mayonez
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Su

Mor Lahana Salatası (Meze) Tarifi Yapılışı

Ben orta boy mor lahana kulandım lahana boyutuna göre ölçüler değişir.
  1. Öncelikle lahanayı yıkayıp temizledikten sonra ince bir şekilde şerit halinde doğrayalım.
  2. Derin bir tencerede bol suyla bir yemek kaşığı sirke ekleyerek lahanaları haşlayalım.
  3. Lahanalar diriliği gidince ocaktan alıp suyunu süzelim, ve derin bir kaba alalım.
  4. Yoğurt, mayonez, tuz, sarımsak ve elimizle kırdıktan sonra cevizi de ekleyelim.
  5. Soğumuş olan lahanaların üzerine bu harcı döküp güzelce harmanlayarak servis tabağına alalım.
  6. Sonra buz dolabında 1 saat dinlenmeye bırakalım. Arzuya göre süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun